Gott nytt år

Gott nytt år alla kära  (men få) läsare! :) hoppas ni får en rolig kväll!

News

Har jobbat tre dagar i rad, mina tre första dagar! Har varit sjukt kul och har fått stå i kassan de två senaste dagarna, det går riktigt bra! :) Imorgon hade varit min enda lediga dag innan nyår, eller ja.. Men såklart så ringer dom och ber mig komma imorgon också! Så det blir imorgon och nyårsdagen, 5 dagar i sträck! Ska bli skönt när lönen kommer, hehe!

I alla fall, nu när jag kom hem så kollade jag min mejl. Hade fått ett brev från Explorius med mitt användarnamn och lösenord till en sida, där ska jag fylla i en hel del papper, fyllde i lite på de två första.. Ska bli roligt det här! Men en fråga till er som åkt med Explorius eller redan fyllt i papperna (vet inte hur det fungerar med andra organisationer), vad skrev ni på den där frågan om vilka kurser man skulle vara intresserad av att läsa? Hur vet man vilka som ens finns? och sen, SLEP-Score vad är det? Hehe HJÄLP!
Tänkte i alla fall vänta lite med att fylla i papperna, tills efter nyår och så när vi har en hel dag att kolla på allting!
Nej nu ska jag logga ut och ta det lite lugnt, 11-15 imorgon och 11-15 i övermorgon.. inga långa pass, men pass som pass (dock så får jag ju dubbelt betalt eftersom det är en röd dag)!!
Ha det bra!

excited!

Har blivit inbjuden till facebook gruppen "explorius 2010/2011" av Josefin! :) underbart, nu kan man se folk som också ska till usa, och kanske lära känna någon? :) Åh jag är uppe i varv, helt sjukt!! Längtar så mycket, men samtidigt ska det bli tråkigt att lämna familj och vänner, och älsklingen min i hela 10 månader. Men det ska jag klara! :D
SNÄLLA KAN DET INTE BARA BLI AUGUSTI NU?!?!?!?
ska nog sluta nu, ska upp halv 8 imorgon, då jag ska till Mcdonalds imorgon kl 11 och jobba (min buss går 08.48 härifrån, blir en timmes stopp i falun hos emils syster sen vidare dit) slutar jobbet 16.00 och då blir det MORA! :)
godnatt!

Välkommen till min nya blogg!

Det här är min nya blogg om min stora resa som jag ska göra i höst, jag ska nämligen vara utbytesstudent ett år i USA. I den här bloggen får ni läsa om mina förberedelser inför året och självklart så skriver jag och berättar under året också!

Tänkte berätta lite varför jag kom på tanken att åka som utbytesstudent, vilken organisation jag ska åka med samt vilka förberedelser jag redan hunnit med!

Jag har redan som liten älskat och varit väldigt fascinerad av USA och då speciellt High School. Det verkade så coolt att få gå på High School och högsta önskan var ju att faktiskt få göra det! När jag sedan några år senare fick veta att det faktiskt var möjligt att uppleva detta under ett helt år så var det självklart att jag ville dit. Men det har gått i perioder, vissa då jag absolut inte vill, och andra när det är det jag mest av allt skulle vilja. Eller att säga att det var något jag absolut inte ville är nog fel, jag har alltid velat innerst inne men har tvekat ganska mycket. Det är en stor resa och ett stort ansvar att klara sig själv ett helt år på andra sidan jordklotet. Men samtidigt så spännande. Tanken på att sedan gå om ett år var inte så lockande och det har väl varit den största spärren, men så för någon månad sen bestämde jag mig för att åka.

Vi kollade på lite olika organisationer, jämförde priser och andra saker tills vi kom på att Explorius var det bästa! Någon vecka efter skickade vi in en intresseanmälan, som vi sedan fick svar på efter bara några dagar, vi var antagna till en intervju! Intervjun bestod i två delar, en med mina föräldrar där vi diskuterade priser, regler, tankar och frågor. Sedan var det en halvtimmes intervju med bara mig, både på engelska och svenska. Det gick bra, men jag blir så galet nervös på intervjuer så något lugnt och sansat var det inte (i alla fall inte i mitt huvud!). Engelskan var hemsk, jag fick inte fram orden och tappade bort mig visste inte vad jag skulle säga. Jag kan mycket bättre det vet jag då jag satt och tänkte igenom på ett ungefär vad som skulle kunna komma för frågor och vad jag då skulle svara på de, men när det sitter en person och lyssnar och analyserar ens engelska och svar, då blir det inte som man tänkt sig. Efter intervjun tackade hon och sa att hon nästa dag skulle skicka in papperna till Stockholm där deras huvudkontor i Sverige ligger. Hon sa att de skulle skicka papper tillbaka med ett Ja-tack kort som man skulle fylla i och skicka in om man ville ha platsen. Sagt och gjort, vi fick papperna och har nu fyllt i dom så imorgon ska vi posta dom!

Här börjar den största och kanske bästa resan i mitt liv, och ni ska nu få ta del av den!


RSS 2.0