Svar pa fragestunds fragor

Hej, vad roligt med bilder. De var fina. Är dem tagna med din kamera? Du är sååå... brun. Här är ca 13-15 grader på dagarna så det är helt okej för att vara Sverige,.

 Ah tack sa mycket , glad att du gillar dom! Dom ar tagna med min kamera ja. haha nejnej, jag ar inte brun alls men tack! Oj stackare, vi har det runt 25 varenda dag och nasta vecka skulle det bli uppmot 30 grader..

Hej! Jag undrar bara ifall du tycker det är värt att lägga så mycket pengar på ett utbytes år. Jag vill jätte hjärna åka men jag börjar fundera på vad jag kan göra med pengarna om jag inte åker.
Gillar du din värdfamilj?

 Jag tycker absolut att det ar vart varenda litet ore! Det ar val klart att du kan gora en hel del for dom pengarna, men jag lovar dig att ett utbytesar ar sa mycket mer vart en saker som du kan kopa i affarer! :) Ja jag trivs jatte bra med min familj!

Kan inte du berätta hur det var när du landade och skulle träffa din värdfamilj, typ detaljerat? Hur kändes det osv.. ?

 Absolut, jag ska gora det sa detaljerat jag kan, for jag och detaljerade texter ar inte sa bra kompisar.. Dom flesta nar dom ska traffa sin familj for forsta gangen ar sakert jatte nervosa och radda men samtidigt valdigt nyfikna. Jag daremot kande ingen nervositet alls, jag tror helt seriost inte ens att jag forstatt att det har var dagen da mitt ar borjade pa riktigt.. Nar jag klev ur planet sa insag jag att flygplatsen var MINIMAL och det var max 10 pers dar inne sa att hitta min familj skulle inte bli nagot problem. Jag gick in (fick kliva av utomhus) och borjade se mig omkring. Och sa ser jag dom komma gaendes alliopa, Kristy, Todd, Kiah och Alexa och jag gar fram till dom halsar och ger alla en kram. Visst det var lite pirrigt och jag var otroligt glad att antligen fa vara framme eftersom jag varit pa resande fot i 12 timmar. Nar jag val maste prata engelska sa kan jag verkligen inte det, eller jag kunde inte da, sa det enda jag faktiskt var nervos over var att saga nagot som de inte skulle forsta.. Kan ju saga att forsta veckan var en tyst vecka for mig.. hehe hoppas det var ett bra svar. i did my best!

Miksei täällä näy kysymyksiä?

 Okej forst en oversattning sa att alla forstar fragan. Det star "varfor kan man inte se fragorna?" och svaret ar, jo pappa sa har ar det att jag hade inte accepterat fragorna eftersom om jag gor det sa finns risken att dom forsvinner fran min "senaste handelser" ruta och da blir det jobbigt for mig..

vad är det bästa med just din stat/stad?
kan inte du börja filma massa grejer osv?
hur många är det i din värdfamilj?
vilka egenskaper är bra att ha när man åker bort såhär?
och vilka är mindre bra?

 Det basta med min stat ar att den ar inte liten, men det ar ingen "storstads-stat" sa det ar stader med shoppingstallen samtidigt som det ar sma "byar" med gator med hus. Det ar riktigt svart att forklara, men till exempel, jag bor inte mitt i en stad men det ar anda inte langt om jag nu skulle vilja aka till the mall eller gora nagot annat. Sa det ar nog det basta hah.

jag ska forsoka filma lite mer, min kamera vill inte lagga in videosarna jag gor pa min dator sa jag ska verkligen forsoka fixa det!

det ar jag, tva vardsyskon, min vardmamma och min vardpappa.

det ar bra om man kan vara sjalvstandig och ifran sin familj och sina vanner en langre stund, att man har viljan att gora det och viljan att lara sig nya saker och vara oppen for nya handelser och regler. Hm, kan inte saga att det finns nagra egenskaper som ar mindre bra att ha, men som sagt att ha viljan och motivationen ar viktigt.


 skulle kunna fråga en miljard frågor typ eftersom jag väldigt gärna vill åka nästa år.
1. hur har du råd? har du tagit studielån eller nått? annars, vet du om man kan ta studielån?
2. vad är det bästa/sämsta med att gå ett år i usa?
3. känner du dig som hemma hos din värdfamilj? kan du typ ta grejer ur kylskåpet om du vill och så?
4. vilket "företag" åker du med? asså typ ef, sts osv.
5. vad är bra med just det företaget och vad fick dig att välja just det?
6. hur mycket kostar hela grejen, alltså inte fickpengar, men själva resan och allt detdära?
7. vad är mest annorlunda med usa jämfört med sverige?
8. vad gjorde man på intervjun innan man åkte? vad frågade dom? fick man prata engelska?
9. måste man ta massor sprutor och göra hälsokontroller innan man åker?
10. hur länge får du vara ute? och vad har du för regler i familjen? måste du hjälpa till mycket?

hahaha nu fick du tillräckligt med frågor till en hel frågestund av bara mig, men aja :D

 haha tack for alla fragor, :)
1. hm, det var mina foraldrar som betalade for min resa, jag har hjalpt till sjalv med att jobba ihop och spara pengar till fickpengar men sjalva resan stod dom for. Det finns sakert nagot slags stipendium eller studielan som du kan fa, men det basta ar nog om du hor med nagon som har lite mer koll.
2. Det basta ar upplevelsen, och jag vet inte allt ar sa himla bra. Jag kan faktiskt inte hitta en enda negativ sak med det, jo att vara ifran vanner och familj sa pass lange, men dom ar ju dar hemma och vantar pa mig!
3. haha ja det gor jag verkligen, ar jag hungrig kan jag ga och gora en macka eller fixa mat. Det var det forsta dom sa till mig att jag skulle kanna mig som hemma.
4. Jag aker med Explorius, ett ratt liten organisation.
5. Det som ar bra med Explorius ar som sagt att det ar en valdigt liten organisation och de har begransat antal platser. Sa du kan vara saker pa att du kommer att vara en person och inte ett nummer (som dom sjalva sager). Jag har trivts jatte bra med explorius!
6. sjalva resan ligger pa ca 75 000 kr, tror jag. Men sen tillkommer ju saklart alla forsakringar och annat som man maste ha, tror det landade pa runt 90 000 kr (mamma, pappa ratta mig om jag har fel?)
7. Hm det som ar annorlunda, det ar valdigt manga som ar kristna och det ar en valdigt stor del av manga manniskors liv. Skolreglerna ar annorlunda, eller ja dom har dresscodes, skolmaten kostar pengar, du har endast 4 min mellan varenda lektion, du maste skriva pa ett papper om du ska lamna klassrummet osv. Annars ar det faktiskt ratt likt
8. Pa intervjun fragade dom lite fragor bade till foraldrarna och mig pa svenska, lite om vad jag forvantade mig, vad jag hade for intressen och sana saker. Sedan fick mina foraldrar lamna rummet i ca 30 min da vi hade en liten intervju pa engelska, det var iprincip samma fragor, hon ville sakert bara se till hur min engelska var. Men det ar inget att vara nervos over.
9. Ja du maste ta vaccinet mot Hepatit A och B, och gora tva halsokontroller. Men det ar inga problem!
10. Jag vet inte riktigt vad mina "kom hem"tider ar, jag har inte varit ute pa det sattet an. Men innan jag aker hemifran sa sager hon nar hon vill att jag ska vara hemma eller nar hon hamtar mig. Reglerna ar i princip, beratta vem du ar med och vart du ar, och nar du planerar att komma hem. Jag far hjalpa till lite, laga mat en gang i veckan och halla rent pa mitt rum, om hon inte fragar om jag kan gora nagot.

Kommer ditt cheer lag tävla? :)

 ja mitt lag kommer att tavla, vi har 8 tavlingar det har aret och forsta tavlingen ar i slutet av oktober :)

Kan du inte skriva lite om familjen du bor hos? Dvs hur många och hur gamla barnen är, hur dom är osv :)

 Min familj bestar av mamma, tva syskon och en pappa. dottrarna ar 15 och 18 (fyller 16 och 19) och dom ar faktiskt riktigt trevliga. jag umgas mest med Alexa eftersom vi ar narmast i aldersskillnaden men jag kommer overens med alla. Jag vet inte riktigt vad du vill att jag ska beratta :)

vem ska du gå på homecoming med?? :)

 hm.. jadu det ar en bra fraga, jag och Tiffany ska nog ga tillsammans men hittills har ingen kille fragat an. Fragan aterstar att se.

1. Var det svårt att komma in i gemenskapen eller blev du den nya populära blondinen från Sverige? haha
det var lite svart att komma i kontakt med folk, men det gick jatte bra. Sa fort de fick veta att jag var fran sverige sa ville alla veta massa sa det var ju roligt.

2. Hur är modet där?
modet ar som har, jeans/shorts, och en troja. Det ar iprincip samma.

3. gör dom några typ .. svenska grejer där, vet inte hur jag ska förklara, men typ äter köttbullar och sådana saker :P
jag har inte sett nagra kottbullar an, men jag vet att min vardfamilj ALSKAR ikeas kottbullsmeny. haha

4. Saknar du oss? ;) vi saknar dig iallafall<3
ja gina, det ar val klart jag saknar er :) <3

5. vad är bäst Ohio eller Borlänge?
vadret i ohio slar ju borlanges med hastlangder.. haha men eftersom alla ni bor i borlange sa ar det ratt jamt.. haha det gar nog inte riktigt att jamfora.

6. Finns det snygga killar där?
haha det gor det faktiskt, har hittat ett par stycken, sen finns det nagra som ar "fina" men dom flesta ser ut som skit.. haha

7. Vad är det roligaste/konstigaste folk har trott om Sverige?
josh i min engelska klass fragade om vi hade eminem och om vi isafall oversatte laten.. det maste nog vara en av dom konstigare. Sen har jag aven fatt fragan om vi har mcdonalds och sant..

8. har du köpt en appealer ( hette dom så? ) använder du den och isåfall har det slutat göra ont? :P
epilator gina, epilator ;) ja det har jag, och jag anvander den pa smalbenen.. jag ar van vid smartan dar men laren och knana gor fruktansvart ont sa dom rakar jag ;) haha men ja man vanjer sig. 

9. Bästa affären?
haha jag vet inte riktigt, charlotte russ ar underbart! men det finns sa mycket underbart

10. Hur är din nya familj? :D
min nya familj ar jatte bra!!

Moi Edda!
Kiva lukea sun blogia. Kysyn jotain kun kerran pyysit. Kerro vähän sun perheestä siellä. Tiedän että sulla on kaksi host-siskoa ja äiti, mutta kerro heistä vähän lisää. Millaisia he ovat? Voit myös vastata ruotsiksi että muutkin ymmärtävät jos haluat.

Noora-serkku

 oversattning igen, fragan ar i alla fall om jag kan beratta lite om min familj. Det ar min kusin som undrar :) jag svarade pa fragan langre upp, men dom ar jatte bra och jag trivs. Dom ar snalla och riktigt roliga mina vardsyskon och jag har sma "skojbrak" eller i alla fall jag och Alexa! Om du vill veta mer skriv pa facebook :) saknar dig <3 

hittat nån dude till balen än då? ;) ;)

haha nej amanda, jag har inte hittat nagon dude an ;) haha


TACK ALLA FOR FRAGORNA! Det kommer fler fragestunder senare! :) men fortsatt kommentera fragor sa svarar jag pa dom individuellt :) Puss <3 


Kommentarer
Postat av: Maria

oj, haha jag missade frågestunden :p

Men hur kändes det på Arlanda innan du åkte?

Vad gjorde du dagen innan du åkte?

Har du mycket hemlängtan?

Har du gått på cheer i Sverige? (du går väl på det nu?) :p haha

Ha det så jävla bra!

kram

2010-09-20 @ 08:13:05
URL: http://mondoblog.se/mariaw
Postat av: Isä

Videoista: Lataa ne Youtubeen ja linkitä ne sieltä blogiisi. Toimii.

2010-09-20 @ 21:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0