SVAR PÅ FRÅGESTUND


Steph om less accent?:

kan du inte spela in en videoblogg på engelska så vi kan få höra? :)

och sen en fråga till frågesunden om det inte är försent: Vet du om livet utanför skolan är som i alla filmer, sådär med fester å sånt där? :P

Jo det kan jag absolut göra! Ska komma på något att prata om bara, som du kanske sett i mitt tidigare försök så gick det inte så bra att vara spontan ;). Asså vissa lever ju livet där dom festar och sånt, precis som vissa i sverige. Men det är väldigt likt sverige faktiskt, man umgås, går till ett köpcentrum, på bio, bowlar osv.

 

Madde om Competition day 1:

Vilka pyramider får man göra i Lvl1 och lvl2 där borta? :P och vilken gymnastik är det i dom klasserna? :P

Jag har inte så stor koll på Level 1 men det är som Nybörjar klassen i sverige. Level två är det extention, prep, lib på prep, i pyramid är lib extended tillåtet om man håller i en annan topp. Här är en bild på våran pryamid som vi har i Level 2.

Gymnastik är på level 2, stillastående flickis, rondat flickis, och handvolt (front walkover). På level ett är det front walkover, back walkover, ronat, och hjulning som gäller tror jag.


NATALIEGOESAMERICAN om Columbus Ohio:

aaah! fett tungt att ha lektioner med dansarna från step up 3D!! :D men jag trodde filmen hette street dance 3D, eller finns det en till? ;) hehe

Haha ja det var rätt coolt! Dock var det bara hon Kendra, eller bara och bara.. haha du jag har ingen koll, jag har inte ens sett Step Up 3d, vill jätte gärna dock.

 

Emma (emma_nil@hotmail.com) om Columbus Ohio:

Hej :) jag har precis fått placering i ohio och jag är rätt så säker att det är i staden Barberton som ligger i nordöstra ohio. Hur är det att bo i ohio? Hur är naturen och vädret? Hur är människorna? Är dom supertroende? Är det lantligt? Har du vart i närheten av barberton? Hehe många fråger men man är ju lite nyfiken :D ha det bra!! :)

Åh gud va roligt grattis! Ohio är underbart, sådär amerikanskt, inte så mycket storstad men ändå inte bondigt. Naturen är fin, lite som en vanlig stad i sverige, inte så mycket höghus dock, och inte mångar bor, vet faktiskt ingen som bor i en lägenhet. Vädret är varierande, haha när jag kom hit i augusti så var det över 30 grader i någon månad, så vart det lite kallare, runt 20 med vissa undantag då det blev varmare igen. Sen fick vi snö i december vilket är väldigt ovanligt, och med snö menar jag någon cm som smälter bort efter ett par dagar. Sen är grejen med snön, den kommer och går. Du kommer se amerikaner som freakar ut pågrund av den massiva snömängden ;) haha och som ett exempel på hur vädret skiftar, vi hade snö under jul, sen 31 december hade vi 17+ och ingen snö alls. En vecka senare snöade det igen. Människorna är supertrevliga och vissa är supertroende men det är inte så att man blir galen eller märker av det. Jag har kompisar som tror på gud och går i kyrkan minst en gång i veckan emn det märker man knappt av. Det är lantigt på vissa ställen men inte mer än i sverige skulle jag säga. Eller jo, det är det nog haha men det är rätt mysigt. Jag har aldrig hört talas om den staden så jag gissar på att jag inte varit där ;) Det är lugnt, man är nyfiken innan man åker, det vet jag. J Desamma

 

elin om FRÅGESTUND.. :):

är det mycket mer reklam på tv i usa?

Ja det är reklam hela tiden känns det som, men man vänjer sig och tänker inte på det. Deras reklampauser är inte så långa dock.

 

elleee om FRÅGESTUND.. :):

1. vad har du fått för konstiga frågor om sverige? (har hört att folk brukar få det haha)
2. har du vart på någon typisk amerikansk fest med domdär röda muggarna och allt som hör till? isf berätta lite om den!
3. får du dricka alkohol för din värdfamilj?
4. vad är det bästa/sämsta med ohio? och med din värdfamilj? (tänkte om du har några jobbiga regler eller något)
5. hur har du haft råd med det här?
6. berätta något om usa som du verkligen inte hade väntat dig skulle va så (hoppas du förstår frågan, vet inte riktigt hur jag ska formulera mig)
7. är det mycket drama osv på din skola? mycket rykten och sånt?
8. har du någon såndär riktigt snygg amerikansk killa på din skola? alltså som dom snygga kända killarna man ser haha.

1. Jag har fått MASSA frågor, allt från om vi har datorer, bilar, ipods,  sjukhus, mcdonalds, om vi vet vem Brad Pitt är och om vi lyssnar på Eminem och om vi i så fall översätter hans låtar till svenska, om vi pratar engelska i sverige (alltså som språk, istället för svenska), ALLT möjligt.

2. Nej ingen fest har jag varit på, det är ju förövrigt inte tillåtet att festa/dricka medans man är här. Eller jag antar att man kan gå på en fest men man får inte dricka, men de avråder en från att ens gå dit. Men röda/blå muggar har jag druckit ur MASSA gånger ;) haha

3. Nej, det är inte ens tillåtet för organisationen jag åker med.

4. Bästa med Ohio är att det inte är någon Storstads-stat så allt är väldigt dagligt-amerikanskt om du förstår vad jag menar. Sämsta är väl att det inte är en storstads-stat, haha inte så många affärer, inte där jag bor, dock har vi ju underbara Columbus 2 timmar bort. Bästa med min värdfamilj är att jag kommer superbra överens med en av mina värdsystrar och att hela familjen håller på med cheerleading/dans precis som jag. Sämsta är väl att vi hela tiden har något planerat, så det är alltid fullfart, fast det är faktiskt rätt bra ibland J Trivs jätte bra dock.

5. Jag har väldigt snälla föräldrar + att jag jobbade på McDonalds i 7 månader innan jag kom hit för att spara egna fickpengar osv.

6. Jag hade inte så mycket förväntningar. Men ett exempel jag kan komma på nu är att man alltid tror att alla cheerleaders ska vara elaka och kaxia (tack vare filmer). Men dom är faktiskt supertrevliga även i USA, haha säger lycka till och sånt till en. J

7. Det är ALLTID något som är igång, ett rykte, någon som bråkar. Det är inte high school utan dramat, så är det bara.

8. Haha nej, ingen kändis-snygg kille. Några ”snygga” killar har vi väl, men ingen sådär ”WOOW-Snygg” haha, dom flesta svenska skulle säga att dom var helt ok medans dom anses supersnygga här .


elleee om FRÅGESTUND.. :):

juste! du kanske har svarat på frågan förut men tänker och drömmer du på svenska eller engelska?

Det är olika, ibland blandar jag språken. Haha samma sak när jag tänker, speciellt när jag räknar. Tänker vissa siffror på svenska och vissa på engelska.

 

e om FRÅGESTUND.. :):

vet du någon mer utbytesstudent som har en blogg som också är cheerleader ? :)

Nej tyvärr det gör jag inte, om du går igenom länkarna jag har nere till vänster så kanske du hittar någon

 

Ana om FRÅGESTUND.. :):

1. Hur upplevde du hur det var att skaffa vänner?
2. Första dagen i skolan, är det lätt att hänga med någon på lunchen?
3. Hur stor är din skola?
4. Hur är din värdfamilj och känner du dig hemma där? T.ex kan du gå och ta ett glas mjölk/juice/vatten när du vill?
5. Du som är väldigt fin, är killarna nyfikna på den svenska utbytesstudenten? :D

Kram!

1. I början var jag nervös och jag tror många var ”rädda”/nyfikna men efter någon dag var ALLA supertrevliga och så fort någon fick veta att jag var från sverige så blev alla supernyfikna. Det var väldigt lätt dock.
2. Hehe jag kommer låta som en tönt, men jag tvingade min värdsyster att följa med första dagen för jag var så nervös över att gå fel eller att inte hitta någon att äta lunch med. Dock gick det superbra att hitta överallt och hon satt med mig på lunchen, efter det så sa ett par snälla tjejer att jag kunde sitta med dom, där jag sitter även nu, fast inte för att vara med dom haha.
3. För mig så är min skola stor då mitt gymnasium endast hade 200 elever, men det är en rätt liten high school på 900 elever.
4. Min värdfamilj är bra, trivs superbra. Och jag känner mig absolut hemma, det var en av de första sakerna dom sa till mig, jag bor här nu och då får jag bete mig som att jag bor här också. Så är jag hungrig så går jag och äter något. Det var lite jobbigt i början men det gick bättre.
5. Haha tack du, ja ALLA killar är nyfikna, eller nej nu ljög jag. Majoriteten är, alla vill prata med mig, fråga frågor, flörtar med mig osv. Rätt underhållande men jobbigt för mig som lätt blir blyg.
kram

 

Ana om FRÅGESTUND.. :):

Jag glömde några frågor;
Hur är läxorna?
Och hur går det till när man väljer kurser och sånt, är det fritt fram att välja vad man vill eller finns det några obligatoriska ämnen? :D

Läxorna var jobbiga i början men det dog ut, har läxa lite då och då i historia, och min engelska lärare gillar att ge läxor varje dag men det är oftast rätt lätt. Sen har jag inga läxor i resten av min ämnen, såklart pluggar jag inför prov osv. Jag var tvungen att läsa Historia, Government (statskick) och engelska, sen var det fritt fram för mig. Det är dock olika från skola till skola

 

Madde om FRÅGESTUND.. :):

När fick du din värdfamilj?
Och när anmälde du dig till usa? :)

Jag gick på min explorius intervju i november/ början på december. Och skickade in alla papper osv i januari/februari. Familj fick jag i slutet av maj

 

Giina (Ia__hallon@hotmail.com) om FRÅGESTUND.. :):

tycker dina kompisar att ditt liv är konstigt i Sverige? typ kompisar,skola och sånt :P

Ja speciellt när jag pratar om min kompis Gina.. då tänker dom ”men herregud..” haha nej jag skoja J Dom tycker skolsystemet är både bra och annorlunda, de där med att längre raster, sovmorgon, sluta tidigt osv.. haha allt annat tycker dom väl bara är coolt för att det inte är USA.. haha

 

emma om FRÅGESTUND.. :):

ska du tävla snart ? skulle du inte kunna lägga ut en film när ni tävlar , om du får ?

du verkar ha det jättebra , funderar också på att åka bort ett år, men jag vet inte än haha.

kram!

Jag kom faktiskt precis hem från en tävling J nästa tävling har vi i februari. Jag ska försöka få tillåtelse att få göra det, annars finns det bilder från helgen uppe. Ja jag har det superbra och du ska absolut ta chansen om du får den! Det är det enda jag har att säga, jag tvekade också men jag ångrar inte en sekund att jag åkte och det är värt varenda liten dag jag måste gå om och vartenda öre som jag betalat.

 

Sigrid om FRÅGESTUND.. :):

Vilket lag gick du i i sverige?:)

Först gick jag ett par månader i Black Shadows Allstars som sedan lades ner, och då startades Dala Cheer Extreme upp som höll ett år (dog förra året i mars). Små falu-lag är det så jag vet inte om du hört talas om dom.

 

milea  (milea_1997@hotmail.com) om FRÅGESTUND.. :):

Jag har några frågor :)
1. Hur är Ohio? Vädret, är det som i sverige, eller är det mer fuktigt osv.?
2. Vad föredrar du, svenska killar eller amerikanska killar?
3. Är det många killar/tjejer som är väldigt nyfikna om dig och sverige?
4. Och är alla mycket mer sociala, asså vågar fråga. Inte så blyga, typ fråga dig vad som helst fast inte liksom känner dig? :D

Kram!

1. Ohio är bra, vädret är liknande, varmare på sommaren och vintern men inte så att vi inte har snö och kallt. Det är väldigt varierande, kan gå från 20+ till 0 grader på två dagar. Haha

2. Asså skulle jag kunna så skulle jag blanda dom. Amerikanska killar är så mycket mer framåt och inte alls blyga, men samtidigt gillar jag svenska killar på ett sätt. Haha

3. Ja alla är supernyfikna J

4. Ja haha det kommer fram random folk och frågar mig saker ibland och när det var ”hug a swede day”-eventet på facebook så hade någon kille jag aldrig sett förut hört om det och kom fram och kramade mig och förklarade att det var för att man skulle krama svenska människor.

Kram


Amanda om FRÅGESTUND.. :):

Kommer du tävla worlds med ditt cheer lag?:)

Nej, men min värdsyster som är i Senior 5 laget tävlar så jag åker ner med familjen J Worlds är bara för level 5 lag, och mitt lag är level 2.


Anonym om FRÅGESTUND.. :):

Hur mkt kostar det att vara med på aktiviteter/klubbar/sporter?

I skolan är det gratis men man måste köpa kläder osv själv. Jag är inte med i något skollag dock, jag tränar i ett lag utanför skolan, ett Allstar lag. Det kostar lite mer, eller massor mer. Det är faktiskt riktigt dyrt men jag är ju bara här ett år så man får offra sig lite.


Competition day 2

Nu har jag precis kommit hem från Columbus, det kommer bli en sådär 5 timmar sömn inatt och imorgon har jag finals i Engelska! YAY

Dagens tävling gick ännu bättre, vi hade INGA penalty's = felfritt program! Första dagen hade vi våran olagliga sekvens i pyramiden och en touchdown (när någon gör gymnastik och ramlar, nuddar knäna eller händerna i backen efter att ha avslutat), så vi tyckte att vi gjort HUR bra som helst. Igår var vi 200delar från Andra plats. Så kom prisutdelningen och vi kom SIST.. 4de plats. Är inte det sjukt? Ett felfritt program och ett nästan perfekt och vi kommer SIST??? Usch jag var så förbannad, jag grät till och med. Det var hemskt. Av denna anledningen har jag inte heller några bilder från idag haha, inte på humör alls. Tiffany gav mig dock lite Twix och det blev bättre, såklart. Vi kollade på alla andra lag, vårat Mini's lag kom 3a eller 2a tror jag, junior level 4 kom 2a, Senior Level 4 kom tvåa och det gjorde även vårat senior 5 lag. Jag tycker att mitt lag förtjänat en andra plats med, och det gjorde även Kristy.. Inte roligt.

Jag köpte med mig en fotoram hem som det står CHEER på och i bokstäverna så kan man sätta in bilder, så jag ska fixa bilder på alla mina närmsta kompisar här borta och sätta in dom där och hänga upp hemma i sverige. Köpte även lite stickers till min framtida Scrapbook om mitt år här borta, med lite Cheer inspiration.


Ramen


Mina scrapbook stickers!

Vi satt där från 9.00 - 21.00. Alexa dansade igen och vi kollade på dans-prisutdelningen också. Alexa hade högsta poängen av alla individuella dansare (ingen var i samma klass som henne så hon kom automatiskt 1a ändå. haha). Vi packade in grejerna i bilen och så åkte vi till Steak n' shake för att äta lite mat. Blev en cheeseburgare och en supergod milkshake. Så spenderade vi hela bilresan med att skicka frågor till Cha Cha (lite som vårat 118118), rätt underhållande. Visste ni att det skulle ta ungefär 107 dagar att simma från Irland till USA? Nej men nu vet ni.

Nu blir det sängen och imorgon ska jag svara på frågor! ;) Nightynight

SLUT PÅ FRÅGESTUND

FRÅGESTUND AVSLUTAD!!! :) tack så mycket för alla frågor! Svar kommer inom kort!

Competition day 1

Dag ett avklarad och det gick hur bra som helst. Vi har nog aldrig gjort så här bra ifrån oss någonsin, alla stunt höll sig uppe, alla gjorde sin gymnastik ALLT var perfekt (minus lite timing här och där). Men så blev våra tränare kallade till dommarna =trubbel. Det visade sig att en del av vår pyramid som vi gjort på 3 tävlingar hittills tydligen var olaglig på Level 2.. Så det ska vi ändra på. En trejde plats utan 4 lag hamnade vi på efter dagens tävling, men vi har ju imorgon också. Alla lag gjorde bra ifrån sig och jag, Tiffany och Courtney umgicks hela dagen. Senare på kvällen så hade Alexa sin danstävlingsgrej, och det gick superbra för henne! :)


2 man


single stunt


Efter vår Tic-Toc i single stuntet :)
Våran lilla illegal del


Slutet på vår pyramid


Coola scenen :)


SUPER TWIX!! haha hela fyra stycken, lycka från min och Tiffanys sida


Senior 5, single stunt tror jag


En del av Alexa's solo, det var hur bra som helst!!

Efter hennes dans gick vi och åt lite mat, jag åt en grekisksallad. sen sprang vi tillbaka för att hinna med The Step Up 3D masterclass. En Hiphop klass med Kendra från Step Up 3D. Det var superroligt.


Svettig och så, bredvid Kendra :)


Courtney och Kendra


Alexa och Kendra :)

Nu ska jag sova, klockan är kvart i 12 och vi ska vara klarpackade, fixade och ha ätit frukost kl halv 9 imorgon! Wish us luck!! :)

Columbus Ohio

Jag sitter nu i ett hotellrum i Columbus och imorgon är det tävlingsdags!! Glömde helt bort att berätta det för er. Det är jag, Courtney, Kristy, Kiah, Alexa, Katie och Anita i vårt rum och vi har badat i poolen för en liten stund sen. Vi hade en snowday idag igen men dagen spenderades till att packa, åka till banken, och få punktering och i bilen hit.

För alla er som undrar, frågestunden är inte över än ;) Så fråga på!! Tänkte avsluta den efter den här helgen eller så, kommer ändå inte ha tid att svara på dom förens jag kommer hem.

Tänkte bara uppdatera lite fort, för nu blir det sängen och så får vi höras imorgon. Folk från Step Up 3d kommer dit också och har gratis danslektioner också!! :)

I'm haunted

Jag vet att jag nämt låten tidigare, men den är så jäkla värd att nämnas igen! Bara att inse, Taylor Swift's låtar är bra!Come on, come on
Don't leave me like this
I thought I had you figured out
Something's gone terribly wrong
You're all I wanted


Snowdays are starting to suck

Behöver jag ens säga något.. det är ju nästan vardag här, japp ledig IGEN. Det börjar verkligen bli långtråkigt, man tycker att vara ledig från skolan skulle vara det bästa någonsin. Men nej! haha tänk om!

Jag åkte med Kristy till Giant Eagle och hjälpte henne köpa mat, och nu är vi hemma igen och snart är det dags för träning. Tänkte tvätta lite, för jag har slut på kläder och jag behöver kläder till helgen, så det ska hinnas med nu innan vi åker till gymmet.

Dödstrött på läxor

Jag kan inte ens minnas senast jag var såhär trött på läxor och plugg. Jag har inte pluggat såhär mycket sen.. ja sen när? inte sen jag kom hit i alla fall, och på mitt gymnasium i sverige fick vi ju knappt läxor. Kristy har gjort illa vristen när hon halkade ner från ett trappsteg som var täckt med is och snö så hon hoppar på kryckor och jag och Alexa har spenderat kvällen med att göra läxor. Har gjort en massa government, eller massor kan jag inte säga att det är. Men en del, sen har jag gjort nästan hela mitt psykologiprov. Har ett par extended answer-frågor kvar, jag är förtrött för att ens koncentrera mig. Så jag bestämde mig för att ge upp för idag. Imorgon har vi en 2hour delay och jag tänkte gå upp kl 7 istället för 8 för att försöka få något gjort, får se hur det går. Jag hoppas och hoppas på att skolan inte ska bli inställd, jag MÅSTE dit! Att sitta hemma hela dagarna är tråkigt + att jag behöver hjälp med lite av mina läxor..

Jag tänkte gå och lägga mig nu, för jag är helt slut. Antagligen efter allt pluggande, men jag tänkte i alla fall uppdatera er lite om min dag. Godnatt på er

Glöm inte att fråga frågor till min FRÅGESTUND

less accent?

Jag fick en sån komplimang igår på gymmet, vi hade gymnastik och det var någon ny där som jobbade, eller jag har aldrig haft gymnastik med honom. Så sa Amber något om att jag var en utbytesstudent och han bah: really? where are you from? så svarade jag sverige och då sa han: wow, i would've never guessed, your english is really good!

Gör mig superglad då jag i mina öron har fulaste accenten någonsin.. haha så tydligen så låter jag mer och mer amerikansk för varje dag som går, vilket jag absolut inte tackar nej till! :)

Stjärntecken

Har ni också hör det? Att stjärnteckena har ändrats? Att dom upptäckt att det gamla inte alls stämde.. Så jag som hela mitt liv trott att jag är Våg är helt plötsligt Jungfru? Gud va komplicerat.. Min kompis sa det till mig här om dagen så jag bestämde mig att googla upp det när jag hittade en Facebook grupp om det också. Hittade en aritkel? om det HÄR.

Snowday nummer ??

Godmorgon.

Inget engelska prov för mig idag... FÖR...... vi har en snödag IGEN... Hur tråkigt är inte det här? Och glömde historiaboken i skolan gjorde jag också då jag planerade att jobba på det idag i skolan, men så blev det ju inte. Men ska se till att bli klar med Government och Psykologin. Problemet är att historian är det första jag har imorgon, så vi får hoppas på att det inte är en 2hour delay imorgon så att vi har extra help-passet så då kan jag göra klart den då.. Har inte så mycket kvar, ett par frågor bara.

Det blir massa plugg framtills 4 då jag har gymnastik och sen är det plugg igen resten av kvällen i believe. Så uppdatering kanske ni inte ska räkna på men fråga frågor får ni gärna göra HÄR för min frågestund.

FRÅGESTUND.. :)

Okej, så nu tycker jag det är dags för en frågestund, så KOMMENTERA, FRÅGA OM ALLT! Mitt liv, förberedelser, skolan, kompisar, cheerleading! Precis vad som helst!! Jag avslutar frågestunden när jag känner att jag fått in tillräckligt med frågor ;) Så om ni vill ha svar snabbt, skicka många frågor.. För det förväntar jag mig!


Provprovprov

Har så sjukt mycket plugg, har engelska prov imorgon, historia och government på torsdag + att vi ska lämna in ett psykologiprov på torsdag (det är ett take-home-quiz). Och det är inte vilka prov som helst, det är FINALS.. Men det ska nog gå bra. Ska plugga lite ikväll, så får vi se hur resten går! Dags för träning snart då, och jag väntar på att klockan ska bli 4.40 för det är då det är dags att åka.

Tänkte bara berätta lite om min dag, jag försov mig förresten imorse.. haha missade bussen och så, men som tur är så har man snälla vänner som kan hämta upp en. The beauty of having friends with cars ;) hah nej jag skoja. Men rätt skönt är det.

Ikväll blir det nog inte mycket uppdatering eftersom jag måste plugga men vi får se om jag får lite tid över. Puss på er

:)

Har spenderat större delen av kvällen vid köksbordet med Alexa. Vi spelade Words med megan, eller ja Alexa hjälpte mig hitta på ord och sen satt vi bara och pratade och umgicks, pratade om namn, språk och annat konstigt vi kommer på att prata om. Nu skyller hon på mig för att jag hållt henne upp längre än hon planerat, åh den kära värdsyskonkärleken. Nu är det i alla fall dags för mig att sova så vi hörs imorgon efter min träning. :)

Goodnight my little sweethearts ;)

Ny design.

Ny design! Äntligen, känns så skönt att ha uppdaterat.

Jag kämpade i evigheter med att fixa till en design jag var nöjd med och till min hjälp fick jag pauajannah.blogg.se. Som hjälpt mig sjukt mycket, kommit med idéer och bara varit allmänt snäll och trevlig! :) Så tack så jättemycket!!

Så vad tycker ni? :)

Monday but a thursday??

Nu är jag hemma igen efter en lång skoldag. Eller så lång var den ju kanske inte med tanke på att vi hade en 2 hour delay. + att vi på en MÅNDAG hade torsdagens blockschema eftersom vi missade det förra veckan. Så bara jämna lektioner. Så på historian fick vi fortsätta med våra studyguide's som innehåller sammanlagt 6 kapitel.. Inte kul att behöva komma ihåg allt det. Men det ska nog gå hyfsat, har ju hasat upp mitt betyg från ett 79 till 84 här tack vare vårat test vi tog. Så nu har jag A i allt förutom i historia , för även mitt government betyg gick upp till en 90%. Lycka.

Så på government så presenterade vi våra "sections" och skulle ta anteckningar på allas redovisningar. Vilket inte gick så bra. Han sa att min grupp hade mycket bra information så det lät ju rätt lovande i alla fall. Resten av lektionen lät han oss jobba på våra study guides som han faktiskt tänker samla in innan provet... Så det gäller att göra ett bra jobb.

På psykologin började vi kolla på filmen "Sybil" som handlar om tjejen Sybil som har 16 olika personligheter.. Jätte psyko, för en sekund är hon jätteglad och två sekunder senare kan hon skrika och göra allt för att folk ska låta henne vara, är baserad på en sann historia. Hon blev misshandlad av sin mamma när hon var mindre, vilket förklarar hennnes personalitetssplitring eller vad man ska kalla det. För man brukar oftast se det så att när någon blir misshandlad så är det som att slå sönder ett glas där varje glasbit representerar en personalitet. Dom är ofta olika "personer" också, så hon hade en som hon sa var kompis med Sybil. Hon trodde helt seriöst att hon var hennes kompis och det var lite freaky. Men men så kan det gå.

Reading var bra för jag fick mycket av min historia läxa gjord, och nu sitter jag här hemma. Får se vad jag hittar på att göra.

The most amazing day in a long time

Nu är jag hemma igen från en helt underbar kväll med kompisarna. Megan och hennes kille Josh hämtade upp mig runt 4 och vi åkte hem till Megan. Kaylyn kom dit efter ett tag och vi bestämde oss för att åka till Giant Eagle för att köpa chips, läsk och godis för kvällen. Dom två tjejerna är dom roligaste och mest underbara här, litar 110% på dom. När vi köpt allting och åkt hem så satt Leia där och väntade på oss och tillsammans åkte vi till matchen. Helt galet, vi fick lov att parkera nästan längst ner på parkeringen (som är superstor) för att ALLA var på matchen, den var mot Fort Frye och att hitta en plats på läktaren att sitta på .. Det var omöjligt. Slutade med att vi satt på trappen under hela JV matchen. Inför Varsity matchen så gick ett par killar och målade sig igen, så vi tog deras platser. Under Varsity matcherna så står hela student section upp så det var enklare att få plats. Matchen var jätte bra och intensiv men det slutade såklart med en vinst till Warriors ;) Efter matchen stannade vi kvar ett tag och tog lite kort och pratade med folk, rätt många skulle ut och åka pulka på skolgården men vi hade inga kläder för det så vi åkte hem istället.

Det står I <3 U men det syns inte så bra.. Megans jacka är den mysigaste någonsin.. och väldigt rolig att "rita" på ;)


And the winners are... THE WARRIORSS!! :) haha


Efter matchen åkte vi som sagt hem, Kaylyn hade med sig ca 20 filmer och det var jag, hon, Megan, Elizabeth, Brandie och Leia där. Vi kollade på The Box som är så himla skum och lite creepy, sen var alla för lata för att sätta i en ny film så vi låg och pratade och kollade på tv. Det roligaste med High School är att det är alltid något som händer så det finns ALLTID något att prata om, eller någon ;) Vi somnade runt 3 och när jag vaknade hade Elizabeth åkt hem (skulle till kyrkan), Leia satt uppe och åt frukost och de andra låg och pratade. Vi gick upp och åt frukost, french toast och bacon. Sen var det dags för Brandie att åka hem och till slut åkte även Kaylyn hem. Vi har så himla många planer hon jag och Megan så det är inte klokt.

Jag och Megan bestämde oss för att göra något, vi åkte och handlade åt hennes föräldrar och hyrde film. Vi snurra runt på Walmart i evigheter och varenda gång vi hittat allt så ringde dom och kom på fler saker dom glömt säga till oss. Vi åkte hem och kollade på film och spelade det beroendeframkallande spelet "words, with friends" på våra Ipods, det är som betapet men på ipoden. Jätte roligt är det, och just nu vinner jag.. Så om någon har en ipod och vill spela, adda Eddaa! Appen är gratis. Sök på Words free och välj första. Allt som krävs är någon att spela med och WiFi.

Hon körde hem mig och jag har sedan dess läst engelskan och spelat Words med Megan.. :)

HIMYM

Okej, så jag har precis kollat på How I Met Your Mother, och jag har fått världens jobbigaste låt på hjärnan, så här har ni :)But I would walk 500 miles
And I would walk 500 more
To be the man who walked a 1000 miles

Yayyyy

Så då var det besämt, Megan hämtar upp mig när hon åker hem från sin pojkvän och vi åker tillsammans till matchen. Sen sover jag och Kaylyn hos henne. Bilder kommer! :)


Jag och Megan :) ♥

Bball game?

Godmorgon!

Jag vaknade upp av att Megan smsade mig och frågade om jag ville gå på Basket matchen ikväll mot Fort Frye och sen sova hos henne. Jag smsade Kristy som jobbar men har inte fått något svar. Så jag sitter och väntar med spänning. Det skulle vara så himla roligt för vi har velat umgås sedan Thanksgiving (oktober) så jag känner att det är äntligen dags. Så vi får se hur det blir med den saken, har hört att Fort Frye matchen ska vara bra också. Dock hade jag ju ÄLSKAT att gått på Marietta matchen i tisdags men jag låg och sov och var sjuk då.. Den var tydligen bäst, Marietta matcherna är ALLTID bäst. Kommer ihåg under Football season när det var homecomingmatchen mot dom och de hade gått ut på våran plan och sprayat över vårat W och gjort ett orange M istället. Rivalerna på hög nivå. Fast det roligaste med det var att de gjort M'et mot deras läktare så det såg fortfarande ut som ett W från våran.. haha

Så här sitter jag och tänker på vad jag skulle kunna äta till frukost. Sen blir det väl att ta det lugnt tills om jag ska på matchen runt 6. :)

Percy Jackson

Godnatt/morgon hur ni nu vill se det. Natt för mig, morgon för er.

Inget pulka åkande idag, det blev att följa med Kristy till TJ Maxx och sedan läsa engelska och kolla på film med Alexa. Eller vi kollade på något tårtprogram (dom gör helt fantaskiska tårtor..), "4 weddings" och "say yes to the dress" med andra ord massa bröllops program. För att sedan fortsätta kvällen med Hallmark-filmen "Always&Forever". Hallmark är en tvkanal med massa filmer, i julas hade dom "25 days of christmas" där de varje dag vissade MASSOR med julfilmer. Filmen var i alla fall supersöt. Vi hann dock inte se klart för Kristy ropade ner oss och vi kollade på Percy Jackson and the olympians - the lightning thief. Jätte bra film, en modern film om den grekiska mytologin som min värdsyster för övrigt älskar. Såg den i somras med mina bästa vänner och nu fick jag se den igen.Och med det säger jag godnatt sverige! Och ha en fortsatt trevlig morgon ;)

snowsnowsnow..

Godmorgon.

Fredag och vi har ännu en gång inte skola.. Det är helt sjukt vad mycket det snöade igår.. Tog en bild på hur mycket snö vi har nu, och igår morse hade vi absolut ingen snö alls.


Vi har inte haft så här mycket snö på hela vintern.. Galet ju. Smälter det inte bort så kanske vi kan få slippa finals i skolan.. hehe *önsketänkande* fast vem vet.. alla kanske hade fått underkänt om det hänt, och jag vill nog gå till skolan och i alla fall få veta vad vi ska kunna eftersom dom kommer få oss att göra det senare i vilket fall. Finals är ju ändå tors-fre nästa vecka så vi är nog tillbaka i skolan tills dess..

Så idag är det pulkaåkning och sånt som gäller, tror jag i alla fall. Mitt största problem är att jag inte har täckbyxor, men det får vi klura ut. Så vad dagen bjuder på berättar jag ikväll när jag kommer hem från mina äventyr.

svar på kommentar, lång

milea  (milea_1997@hotmail.com) om Cocoo.se:
Hej! Jag kanske ska åka som utbytesstudent om 3 år. Men jag är lite fundersam över att man ska ''gå om'' ett år och se sina vänner ta studenten ett år före. Är det värt allt? hur tänkte du? Har också alltid undrat ifall high school är som tv-serien Glee? Och hur är Ohio som stat, har nämligen funderat på att önska Ohio, Och hur ser en typisk amerikansk kille ut i din ålder? :)
Kram!

Hej, men gud va roligt! Jag var PRECIS som du, jag visste inte heller om jag ville gå en klass under alla mina kompisar när jag kom hem. Men min pappa fick mig att inse att det faktiskt är värt, för vad gör det om du tar studenten ett år senare? Visst du måste gå ett extra år, men hur många från din klass fick bo ett år i USA och gå på ett riktigt high school? Jag gissar på att det inte är många, om det ens är någon alls. Och när jag kom hit insåg jag att det är värt så mycket mer, och det är det bästa valet man kan göra!

Glee.. jag måste nog vara enda människan i världen som inte sett Glee, men high school är fullt med drama och folk överreagerar på allt, men det är ju det som är lite av skönheten. Alla och jag menar ALLA är supersnälla mot en och nyfikna på den nya foreign-tjejen så min lilla farhåga över att inte få vänner suddades ut rätt fort. Så om det är som Glee kan jag inte svara på och alla high school's är ju olika men filmer/serier överdriver ofta, men jag vet ju inte, jag menar dom måste ju haft något att grunda alla tonårsfilmer och serier på. ;) Men high school har oftast mycket mer regler än en svensk skola.

Jag trivs superbra i Ohio och om du haft tankar att välja Ohio så tycker jag absolut att du ska göra det. Nu är ju Ohio rätt stort (eller stort nog att jag inte varit överallt) men jag rekomenderar Ohio. Sådär lagomt väder, när jag kom hit hade vi 25-36 grader varje dag till någongång i Oktober, visst vissa dagar var lite kallare men överlag. Sen vart det lite kallare och vi fick snö i mitten på December. Så vi har snö men det stannar inte på marken sådär superlänge, utan smällter oftast bort efter en liten stund. Sen tror jag inte vi haft kallare än -10 någonsin här sen jag kom hit. Så om du gillar snö i måttliga mängder så är ju Ohio rätt bra ;)

Jag vet inte om utseendet är en så stor skillnad från här och hemma, visst det finns fler snygga killar i sverige men det finns några här också. Men man får inte ha för höga förväningar och krav för då kan det bli svårt ;). En typisk kille i min ålder är superframåt, pratar och flörtar helt öppet med alla tjejer i princip vilket kan vara rätt charmigt om man inte faller för hårt för det (foreign girls är väldigt populärt att flörta med), utseendet är svårt då ALLA ser olika ut. Killar är rätt korta här borta, eller kortare. Men för mig som inte ens är 160 så spelar det ingen roll. Dom är väldigt snälla. Som du ser beskriver jag inte utseende sådär jätte mycket för det går inte, vissa har brunt hår, vissa har blondt osv.. Men jag tänkte beskriva dom mest populära "beteendena" som dom flesta har. Det kanske låter som en besvikelse för dig vissa saker i mitt svar, eller kanske som en glad överraskning jag vet inte. Men det är inte så illa som det kanske låter men jag tänkte i alla fall berätta hur det är så att du är beredd ;) Himla långt svar blev det.. Men jag hoppas du fick svar, för jag försökte. Och om du inte fick svar på något kommentera med en ny fråga om det hehe.

Cocoo.se

Var nyss inne på Cocoo.se och hittade massor med fina smycken som jag nu är kär i.. Så om någon läsare skulle vilja köpa hem ALLT detta till mig och skicka det till mig så skulle det uppskattas.. hehe för jag har varken pengar eller tillgång (måste bo i norden).. Jag har även börjat ett sammarbete med henne så det är ju helt perfekt. Här kommer mina favoriter.

Hehe.. ja det var ett par stycken. ;) Men när det finns så mycket fint så är det omöjligt att bara hitta lite.

Bloglovin.com

Gillar du min blogg? Gör det lättare hålla reda på och läsa mina uppdateringar genom att följa mig på Bloglovin.com allt du behöver gör är att klicka på knappen nedan (eller på ikonen på sidan) och bli medlem. Det är helt gratis och du kan lätt följa alla dina favoritbloggar där. :) I would appreciate it!bloglovin

Angry birds

Sitter i vardagsrummet, kollar på Svampbob med Alexa medans vi väntar på middag.

Runt 2 åkte jag med Kristy och Kayla, hämtade upp Madison och Caden från skolan som faktiskt hade skola idag och sen till Marietta för att hämta Alexa som också hade skola. Vid det laget hade det börjat snöa riktigt mycket och när vi lämnat av Madison, Caden och Kayla hos dom så var vägarna helt täckta av snö. På träningen dök det 5 personer upp eftersom vägarna var dåliga och folk ville inte offra sig att åka dit för en timme eftersom många bor över en halvtimme bort. Så vi tränade hopp med Youth och sedan körde vi gymnastik resten av timmen. Gick rätt bra, gjorde mina standing backhandsprings helt själv på golvet ett par gånger och jag var rätt död efter en timme eftersom jag fortfarande känner mig sjuk. Vi hämtade Alexa från danssidan där Brian satt bakom "disken". Han är så rolig, han tyckte att jag såg så mysig ut med mina sjal + att mitt ansikte var lite rött eftersom jag svettats så han bah: bye cutie. Kristy sa när vi kom ut att det hade varit lite konstigt om han inte varit gay. Men han är så himla rolig och snäll, pratar med en fast man inte ens känner honom. Jaja, så vi åkte till mäklaren där jag och Alexa satt i bilen i evigheter, lyssnade på radion och spelade Angry Birds.


Birds Vs. Pigs

Designproblem

Sitter och försöker fixa till en ny design, går väl sådär. Ingen kritik kan man få heller eftersom mitt MSN vägrar skicka bilder, just nu i alla fall. Det är något jag stör mig på, men jag vet inte vad det är eller vad jag kan göra för att förbättra det. Jag kanske borde ha en tävling, den som gör snyggast design åt mig vinner något.. haha nej jag skoja.

Saker jag vill ha när jag kommer hem

Jag såg precis ett inlägg på StinaLee's blogg om semlor.. Usch va gott det lät.. Mamma och pappa när jag kommer hem, så måste vi ha karjalanpiirakoita och semlor och rahkapiirakoita... För det är sånt jag saknar så sjukt mycket just nu..För er icke finskar ser det här säkert jätte konstigt ut (förutom semlorna då) men det är nog det bästa ever.

Pocket full of sunshine

Godmorgon..

Vi har det som kallas snowday, igen.. Men jag kan inte påstå att det är en snowday, för ALL snö regnade bort här om dagen. Fast det var ju lovat en snöstorm runt 2 eller nåt sånt.. Jadu, jag som gillar torsdagslektionerna.. haha

Så då sitter jag här, skönt att vara hemma och vila mår faktiskt lite bättre idag. Jag tror jag ska träna ikväll, om gymmet är öppet. Sorgliga är att jag hoppas på att det är stängt, jag känner verkligen inte för att träna.. Men vi behöver det.

Jag har nog världens jobbiaste låt på hjärnan: I got a pocket full of sunshine - Natasha Bedingfield. Tack vare Easy A.. hahaOrginalet


Versionen från filmen.. hahah

Onsdag

Hejsan

Igår kväll somnade jag kl 6, kände att jag var helt slut och tänkte ta en liten powernap på någon timme.. Ja det hände ju också, vaknade upp kl 11 hade ont i armen då min telefon legat under den, jag såg jättesuddigt då jag fortfarande hade smink och linser i och jag var helt slut. Jag gick upp och tvätta bort sminket och tog ur linserna och la mig i sängen igen.. Nej då hade mitt ansiktstvättande gjort mig pigg så jag kunde inte somna. Jag var inte sådär pigg att jag kunde göra något utan jag var i detdär mellanstadiet när man är för pigg för att somna men aldeles för trött för att göra något. Så jag låg vaken till kl 3. Inte bra

Skoldagen har varit sådär, jag kände mig nästan lite värre idag och att sitta och kolla på folk som spelar basket i typ 1,5 timme var inte något som fick mig att må bättre + att jag efter det skulle sitta och vara T.A för Mrs Hukill i lika lång tid till. På engelskan kollade vi på en scen från boken vi läser. Inte det roligaste men vi slapp ju jobba.

Så jag är i alla fall hemma nu och jag ska göra lite läxor, som med andra ord är att läsa massa i vår bok. Så det ska jag göra nu! Puss

Im staying home

Ändrade planer, många sjuka eller borta så Kristy sa att jag kunde stanna hemma. Så här sitter jag med en varm kopp Thera Flu och tänkte göra lite läxor.. Men först, vila! Så puss på er


En lång dag..

Nu är jag hemma från skolan, mår fortfarande inte bra men jag ska i alla fall åka och kolla på träningen ikväll. Våran hösttermin förlängdes ju en vecka på grund av alla våra snowdays förra veckan. Så massa finals påväg, vi får ett takehome test på psykologin = tillgång till bok och allt.., prov i historia, government och engelska. Så det är en del och det är på ALLT vi gjort på hela höstterminen. Good luck with that. Nej men det ska nog gå bra.

Idag skrev jag även upp mig på en "ge-blod-lista", så här ska en nål stickas in i armen på mig och så ska dom suga ut blod.. Jag är inte så pepp, jag är faktiskt livrädd. Dock är det nästa fredag (den 28), frågan är om jag kan göra det. De säger att man presterar sämre i sport i ca en vecka efter och jag har en tävling den helgen. Ska se, annars kommer dom väl ha blodgivar dagar andra gånger också innan jag åker hem. Lite annorlunda, jag menar hur många skolor i sverige har dagar då elever ger blod, tar in konservmat till fattiga, gamla kläder och annat till insamling, evenemang som stödjer cancer osv. Ingen skola jag vet i alla fall.

Så snart kommer nog Kristy och hämtar upp mig och så blir det att sitta på gymmet i ett par timmar, har ju i alla fall lite läxor att slå ihjäl tiden med.. Det regnar för fullt ute just nu, hejdå snön.. Men dom har lovat snö i natt tills på torsdag.. Så hejdå skola? kanske.. haha nej men många oroar sig för att det inte ska bli skola så vi fick alla våra study-guides för finals idag i fall vi inte skulle ha skola. För de kommer inte flytta på finals en gång till. Men nu ska jag dricka lite vatten och vänta på att Kristy ska hämta upp mig.

fun dip

Man kan inte smyga med att äta fundip ;)


haha så tänk på det om ni någonsin tänkte smyga med det ;)

To kill a mockingbird

Godmorgon.

Blev mycket senare än jag tänkt mig igår pågrund av lite olika anledningar. Men nu är jag vaken igen, halsen gör ont och jag måste snyta mig var 10 minut känns det som. INTE ROLIGT. Inga planer för mig idag som det ser ut och det är väl bra, för då kan jag få lite gjort kanske.


Boken vi läser.

Jag hittade filmen på youtube, ja hela filmen.. I svartvitt dock, så här sitter jag uttråkad och kollar på den. haha kanske inte det mest intressanta man kan kolla på men så är det.

Hoarders

Hejsan.

Det är strax dags för mig att sova. Jag har fortfarande ont i halsen och mitt huvud gör ont.. Så jag hoppas på att lite sömn och två huvudvärkstabletter hjälper.

Imorse när vi kom till farmor och farfar så fick vi mat, hamburgare/korv med bröd (hemma gjorda), en jätte god potatisgratäng och SALLAD. Supergott, kusinerna Aubrey, Caleb och Noah + deras kompis Matthew var också där. Jag älskar att vara där, det är så lugnt, man kan bara sitta där framför tv'n i evigheter och bara kolla på football som jag förövrigt inte ens bryr mig i. Deras andra kusin Riley (som är sötast i världen) kom dit också. Lite senare fick vi hemmagjorda brownies med glass och Alexa åkte sedan på dans, så det var jag, Patti&Richard (farföräldrar) och alla barn med föräldrar kvar hemma. Sen åkte alla hem och jag och Patti var kvar hemma, och det är det bästa någonsin tror jag haha. Sitta och kolla på värdelösa tvprogram och bara skratta och kommentera dom. Vi kollade på ett program som handlade om folk som inte kan slänga bort något, och jag menar INGENTING alls.. Dom sparade tomma konservburkar, använt papper, talrikar, kattskit ALLT.. Så himla vidrigt och om någon någonsin klagar på att mitt rum är stökigt så ska jag be dom kolla på det programmet, för mitt rum när det är som värst är nästan kliniskt rent i jämförelse. Hade jag kommit ihåg vad programmet hette hade jag googlat upp en bild och visat. Jag googlar just nu för fullt på allt jag kan komma på.. HOARDERS HETTE DET JU!!Det här bara 1 av många exempel och varenda rum i huset såg ut sådär.. och köket var VÄRST!

Så det underhöll vi oss med tills vi kom på att vi kanske borde hämta upp Alexa från dansstudion. Vi gjorde det och åkte hem. Väl hemma satte jag och Alexa oss framför våra datorer för att lära oss våra solo/ensamble låtar, gick ju sådär tills vi kom på att vi ville äta något, så vi började göra Macaroni&Cheese. Ja, det blev helt okej och vi spenderade tiden med att kolla på.... EASY A. Mest för att Alexa dödsgärna ville se den. Så nu är min dag slut, jag har ca 20 sidor kvar av min engelska bok att läsa (av läxan då inte hela boken) och sen har jag lite historia att plugga. Så hej pluggdag imorgon. Och nu är det dags för att sova lite. Puss

Sunday morning

Godmorgon.

En liten snabb uppdatering. Jag vaknade för en liten stund sen och om ca en timme kommer någon och hämtar upp mig och Alexa för då ska vi till våran farmor och äta lunch. Skönt när vi inte behöver komma på något att laga själv. Och sen älskar jag ju min värdfarmor, så himla snäll.

Jag börjar nog bli lite sjuk, min hals börjar göra ont och jag känner mig lite seg, förhoppningsvis går det över! Jag vill verkligen inte bli sjuk, jag har inte varit sjuk en enda gång sen jag kom hit (lite snuvig och kanske förkyld men inte så att jag måste stanna hemma) så jag vill gärna fortsätta året likadant.

Men nu ska jag gå och borsta tänderna och se vad Alexa gör :)


Nicki Minaj - Your Love

Jag är så himla dålig på att lägga upp låtarna, och det kommer hela tiden nya låtar. Men alla låtar under den här kategorin är bara en 10del av alla låtar, men jag kan ju inte lägga upp alla låtar heller.

hjälppp

Så jag håller på och försöka fixa en ny design, den gamla är även om jag gillar den rätt gammal så en ny ska in. Jag försöker och försöker men det är alltid något som ser fel ut, så om någon snäll läsare sitter och läser och tänker "men jag är ju rätt bra på det", snälla hjälp mig. Släng in en kommentar eller så :) Har du inte en blogg, skriv din email! haha jävla desperat jag är.

How will I ever be able to say goodbye?

Jag och Alexa började dagen på det bästa sättet. Greenbeans, potatismos, macka, vatten och sist men inte minst ICARLY! haha Jag älskar helgerna när det bara är vi hemma (todd sov). Så vad ska jag göra idag då? Jag tänkte göra klart min engelska så att jag inte behöver fundera på det, och så får jag ta Historian lite senare i helgen, vi är ju trots allt lediga även på måndag. Sen ska det ju snöa massor här i helgen påstås det så vi får se hur det blir.

Jag kanske hittar på något med någon idag också, vi får se. Imorgon är det 5 månader kvar här borta i USA.. så himla fort tiden går, jag kan inte vänta tills jag får träffa alla igen, men bara tanken på att lämna alla är så hemsk. Jag vet hur jobbigt jag tyckte att det var att säga hejdå till Leo och Felix igår.. Tänk då att säga hejdå till ALLA här borta.. :( Det är nog en av de få nackdelar med att åka hit för ett år. Att säga hejdå till mina vänner och familj i sverige var inte allt för svårt, mycket lättare än jag förväntat mig då jag vet att om 10 månader så ser jag dom igen. Men att lämna min nya amerikanska familj, mina vänner och alla och inte veta när jag nästagång kommer att se dom, om jag ens kommer se hälften igen, det mina kära läsare.. Det är något jag inte förstår hur jag ska kunna göra. Men nu ska jag sluta tänka på det, det är dags att leva i nuet och njuta av min sista halva av mitt utbytesår :)


Min amerikanska bästa vän.. :) tjejen som finns där och muntrar upp mig i alla lägen :)

110115

Godmorgon!

Jag vaknade precis upp och som det ser ut nu så kommer min lördag bli seg. Eller jag har ju Alexa så det blir nog roligt. Får se vad vi hittar på, men hon sover nog fortfarande, inte helt säker då jag fortfarande ligger i sängen.

Som svar på din fråga Ida jag tränade i två smålag i Falun, båda lades ner. Först tränade jag en stund i Black Shadows allstar, och när den lades ner så startades Dala Cheer Extreme som tyvärr bara höll ett år. Så där är svaret :)

Jag har fortfarande träningsvärk från torsdagens träning, jag hade helt glömt bort den sköna känslan av träningsvärk och såhär kan det gärna fortsätta. Träningsvärk= mer muskler. Älskar inte ni också känslan av träningsvärk?

Leo's överraskningsfest

Nu är jag hemma från en sjukt rolig kväll.

När jag kom dit var det ingen där än, bara Mariana med familj. Jag hjälpte henne att fixa till maten och sånt och sakta men säkert kom det folk. :) Vi satt och pratade och hade roligt tills det äntligen knackade på dörren, det var Leo. Alla sprang och gömde sig och jag och Martina stod redo med våra konfetti "pistoler". Vi var inte så bra på det här med att överraska folk , men jag tror han blev glad. Han fick en flagga av oss som vi skrivit alla våra namn på, det var även Felix's sista dag så vi gav honom en present också.

Vi åt lite tårta (leos födelsedag snart + att han åker) och bara umgicks. Superroligt att träffa alla igen och även om jag tyckte att jag träffat massa folk så träffade jag ännu fler utbytesstudenter jag aldrig sett förut.. Jag låter bilderna tala.


Jag, Martina och Maira :)


My swissdish och Maira :)


Jag och dissarn Felix :) Av någon anledning ser jag jätterolig/omsminkad/trött ut på alla bilder


Leo och Felix, Felix åker hem imorgon och Leo på torsdag :(


Leo med sin tårta han fick, men han verkade inte vilja vara med på kort


The whole group :)


Martin på hörnet, Lo, jag, Martina och Mariana

Jätte roligt hade jag och jag kommer sakna både Leo och Felix.. Och snart åker ju min bästa Martina hem också.. Jobbigt. Men nu ska jag sova, nightynight :)

Onödig dag..

Hejsan. Idag hade vi faktiskt skola, dock började vi kl 10 då det var ju skönt. Dagen var ändå rätt onödig, alla lektioner är nerkortade till ca 30 minuter då vi började två timmar senare än vanligt, vilket innebär att INGEN gör något alls på hela dagen. På idrotten satt vi och pratade, på Historian tog vi ett litet test som tog oss 10 min, under min T.A lektion satt jag, under government så fortsatte vi med vårat planerande för när vi ska hålla en lektion om ett visst stycke i boken, på engelskan läste vi och tog ett litet test, på psykologin kollade vi på film, på treble chorus sjöng vi lite och på reading satt jag, Taylor, Megan och Katie och pratade. Onödig dag eller vad? Sen har vi förskjutit hela terminen med en vecka, så vi får en vecka exta.

Så nu har jag precis kommit hem, och om ca en timme ska jag få skjuts av Todd till marianas hus där vi ska ha en överraskningsfest för Leo som åker tillbaka till brasilien på tisdag. Så det ska bli roligt, bilder kommer i promise.

Jag har så sjukt mycket läxor över helgen, jag har ett par kapitel + frågor i engelska, sen har jag historia prov på tisdag (vi är lediga på måndag pga martin luther king dagen) så jag måste plugga till det + att vi har snart finals i engelska också. Så pluggapluggaplugga är det som gäller.

Men nu ska jag byta om, till något LITE finare, hade inte tänkt vara uppklädd men i alla fall inte ha en Warren tshirt på mig .. :)

Warmup jacket

Juste glömde berätta, vi fick våra warmup-jackor idag! I love it. Står OVA på framsidan och på ryggen står det Ohio Valley Allstars och så är det rhinestones på den.


Framsidabaksida :)

Don't you just love it? :)

Nämnd i en videoblogg, för mitt videobloggande

Okej, så jag fick en liten minidiss av Fritiof i hans senaste videoinlägg som ni kan hitta HÄR. Jätte snällt av honom, ;)

torsdags äventyr med the Paynes'

Sådär jag är hemma igen.

Träningen var inte inställd så jag kunde inte vara med Caitlyn. Kristy och alla småbarn kom hem runt 1 och de åkte lite pulka på bakgården medans Kristy lagade mat. Världensgodaste Mac n' cheese och kycklingklubbor. Kollade på medans Madison och Caden spelade Wii Sports en liten stund innan det var dags att åka. Vi skjutsade hem dom till deras farfar och Kristy släppte av mig på gymmet medans hon åkte till frisören. Jag underhöll mig med att prata med Jamie och lekte med hennes lilla söta son Connor. Han är lika gammal som tiden jag varit här. Veckan efter att jag kom hit föddes han. Lite roligt tycker jag, och han är nog världens sötaste unge! haha

Träningen gick bra, i början tränade vi med Youth laget då Jamie var tvungen att coacha båda lagen, så vi gjorde lite gymnastik, bygg och hopp. Sen kom Kristy och vi körde lite mer, sista 10 minuterna körde vi conditioning. Antingen har veckan vi inte haft träning fått mina muskler att försvinna, eller så var övningarna svårare än vanligt. För jag kände mig DÖD efteråt. Som vanligt efter våran torsdagsträning (eller ja det är andra gången nu) så åkte jag med Courtney och hennes mamma. Vi körde drive through genom Arby's och sen till en "trailerpark" som hennes mamma äger, eller hyr ut trailers till folk i alla fall. Hon pratade med en kille ett tag innan vi åkte vidare. Jag är i alla fall hemma nu och imorgon har vi hittills en 2hour delay, men tanken på att gå till skolan för 1 dag innan helgen, där lektionerna bara är 30 min långa känns jobbigt.. haha

Svar på kommentar, explorius

Jag svarar mycket hellre på kommentarer i folks bloggar, men eftersom det här KAN vara en fråga många undrar över och hennes blogg verkar inte vilja öppnas på min dator just nu.. Så då får jag göra såhär :)

Madde (m4dd00@hotmail.com) om Morning morning:
Hur lång tid tar det efter intervjun med Explorius tills man får veta om man får åka? :D

Det beror helt på, efter intervjun innan man får bekräftelse att man fått en plats på programmet tar inte lång tid alls, kanske en vecka eller så. Men innan man får familjen tar mycket längre tid. Det är ca 12 internet sidor man måste fylla i, massa läkarbesök + 3 sprutor (om du inte redan är vaccinerad mot hepatit a,b) papper som lärare måste fylla i osv.. När du sen fyllt i alla papper som tar en lång stund så kommer dom skickas till den amerikanska organisationen (ja det är inte samma som den svenska, men dom sammarbetar). Och de kommer sedan börja leta familj. Vissa får i Januari, medans vissa får en vecka innan avresa. jag fick min i slutet av maj och jag tror jag var klar med allt pappersarbete i Januari (-visumansökningar som man gör på sommaren). :)

Morning morning

Godmorgon.

Jag vaknade precis upp, såg att Wood County inte heller hade skola (skol området som Caitlyns mamma jobbar på) så det betyder att jag antagligen kan vara med henne idag!!! Lycka. Annars drar jag till köpcentret eller något.

Imorgon är det överraskningfest för Leo som åker hem snart. Mariana sa till honom att vi bara ska ha en liten utbytesstudetns fest igen hos henne kl 7. Men i själva verket kommer alla hans kompisar (kanske inte alla då, då han har en del) kl 6 och när han sen kommer så ska vi överraska honom. Jag är pepp! Bilder kommer.

Så nu tänkte jag få tag på caitlyn som visade sig vara lättare än jag trott, då hon precis smsa mig. Sen blir det att göra sig iordning och om det löser sig, va med henne. Puss på er

Inception

Jag har precis kollat klart på en sjukaste, mest förvirrande, intensiva, grymt gjorda film ever, Inception. Filmen är 148 min lång, så med andra ord 2h 28 min. Helt sjukt, men så sjukt grym var den. Det måste tagit evigheter att både filmat och skriva filmen. Så invecklat men ändå inte så invecklat att man inte förstod, precis på kanten liksom. En sjukt grym film med andra ord som jag rekomenderar till alla er som har nästan 3 h över någon dag. Jag insåg precis att jag sa sjukt grym alldeles för många gånger, men så går det när man försöker förklara något så bra.


Jag försöker videobloggaOkej, så jag försökte.. dont judge, haha man kan bara bli bättre.

4th snowday..

Ännu en snödag, och det bara snöar och snöar.. Ska tydligen snöa hela veckan, så gissa vem som inte kommer kunna gå till skolan? Jo jag, och gissa vem som kommer få göra upp alla dagar i vår/sommar? Jo det är jag det med. haha är inte skolsystemet i Usa bara för underbart?

Så här sitter jag, personen som skulle kolla vad vårt hus var värt var här för en stund sen och Kristy har precis åkt för att köra Alexa till Marietta för college. Jag valde dock att vara hemma, får se om jag hittar på något. Jag och Caitlyn ville ju gå till köpcentret idag eller vara hos någon och bara kolla på film, men så blev det inte på gund av hennes väg. Så jag blir antingen sittande här eller så hittar jag någon som kan hämta upp mig eller komma hit och umgås, vilket nog inte kommer att hämta. Dom kan nämligen inte köra speciellt bra i snö, inte många bilar som är fyrhjulsdrivna här borta.

Så jag sitter nu och lyssnar på musik och pratar med folk. Jag har min awesome WHS-superman tröja på mig ;)


Haha ser lite flintis ut, ;)

Men nu ska jag fortsätta vara uttråkad ;)

Världen är orättvis

Två barn springer.
Den ena för att skolan är slut.
Den andra för att inte bli skjuten.

Två barn ler.
Den ena för att matteprovet gick bra
Den andra för att den klarade sig ifrån en bomb.

Två barn gråter.
Den ena för att den inte fick en mobiltelefon.
Den andra för att föräldrarna dör.

Två barn i världen.
Den ena är 10,
Den andra blev bara 9.svar på kommentar, cheerleading i usa

Anonym om Its starting to snow:
Hej!, Jag går på cheerleading här i sverige och undrar om jag kan fortsätta med det i high school då?? När är try_outsen och vilken nivå ligger dem på i bygg och gymnastik?? :D <3

Jag tränar inte cheerleading i min skola, men det kan man absolut göra. Tryouts är lite olika, ibland är dom på våren, ibland är dom precis när skolan börjar. Man får helt enkelt prata med coachen när man kommer hit, men oftast så går det bra. Nivå beror helt på skola och hur duktiga cheerleaderna är. Allstar cheerleading (som jag håller på med) är dock mer likt "svensk cheerleading", dom har 5 olika nivåer. Där Nivå 5 är den svåraste (som man ser i World's tävlingarna). Jag är i Nivå 2 där man är tillåten att göra flickisar som det svåraste, extension, och lib i prep. Alla "levels" har toetouch, pike, front hurdler osv.. så inga x-hopp eller ljushopp här :) Även våra Tiny's gör dom hoppen (dom är 3-5 år) :) hoppas jag svarade bra.

Its starting to snow

Och nu snöar det för fullt. Får se om det blir någon snöstorm av det, jag som ville hitta på något idag. Tråkigttråkigt.. haha ;)


Snowday without snow?

Godmorgon.

Det lovades snöstorm inatt, folk sa att det var 90%chans att det skulle snöa. Alla skolor blev inställda men är det mer snö? nej det kan jag inte påstå. Så en snowday utan anledning. Fast vem vet, det var ju lovat snö här hela dagen så det kanske blir värre.. Men jag klagar inte, ingen skola ju! = inget historia prov!!

Idag då., vad är planerna? Jo FÖRST ska jag duscha för det behövs, och sen ska jag börja städa, dammsuga, damma mitt rum, det ska tydligen vara fläckfritt. Så jag har lite att göra. Ska nog slänga ner det mesta i lådorna under sängen och dammsuga golvet.. haha the lazy way.

Jag tänkte i alla fall vänta med att ta en dusch tills Alexa tagit en för jag tror hon måste åka på lektioner, då hon tar College klasser. Om inte hennes skola är inställd med, man vet ju aldrig men det händer inte så ofta att College har snowdays.


Far east movement - Like a G6

Men nu blir det att gå upp :)

Poking war

Nu är jag hemma igen och är klar med alla läxor, det är dags att duscha och kanske städa lite.

Gymnastiken gick helt okej, jag och Courtney blev lite lata efter ett tag och flummade runt i gropen. Jag fick Bryan att hjälpa mig med lite stillastående tucks också, det gick faktiskt jättebra. Jag gör hellre det än flickisar, men vi är level 2 och då får man inte göra sånt.. blöh ;)

I alla fall, inatt ska det tydligen snöa JÄTTEMYCKET, eller rättare sagt imorgon. Så snälla Spence's mamma tyck att vi kan få sova ut lite, eller till och med slippa skola?! Det var min bön för idag. Egentligen vill jag inte missa skola då vi bara har en snowday kvar, så då blir det antingen 1 extra timme skola i vår, eller extra dagar i sommar.. Så en 2 hour delay skulle vara uppskattat.

Idag var det "first world war of poking" på facebook, alltså puff-funktionen. Så här har jag suttit och pokat folk hela dagen, och snabbaste hittills är Josh. Man trycker på "poke", uppdaterar sidan och då har man fått en poke tillbaka. En intensiv kamp, som jag förövrigt ska vinna. Att ha Poke-wars är nog det mest underhållande på FB, förutom mitt beroende till Night Club City och att ha helt sjuka konversationer med sina vänner. Ja inte för att ni bryr er kanske, men that's life.


Pitbull ft. T-pain - Hey baby

Men nu blir det dusch och sängen! Puss och godnatt

Honor Roll

Hejsan.

Måndag igen och skola. Började med att jag försov mig men det blev bättre när jag väl kom till skolan. Våran hemklassrums lärare delade ut ett papper till tre av oss (jag och två killar) och det var ett brev som meddelade att vi var "named to the Honor Roll at warren high school". Att jag jobbat bra och nått höga betyg, och massa saker. En rätt bra sak att få med andra ord, och glad blev jag när jag, the foreign kid fick det.


Inte den bästa bilden kanske

Dagen rullade på, vi fick lite nya uppgifter i nästan alla ämnen och jag har inte mycket att säga. Jag har precis kommit hem och snart är det dags för lite gymnastik. Så vi får höras senare, jag hade jätte gärna velat gå på basketmatchen ikväll mot South men jag tror inte det är möjligt.


Jason Derulo – Watcha say


Chill söndag

Dagen har varit en chill dag och jag har spenderat den med att tvätta kläder, städat mitt rum och pratat med Johanna på msn största delen av dagen. Det är dock lite som fattas, måste dammsuga rummet och städa bort det sista och kanske slänga bort lite skräp. Rent och fint måste det vara på tisdag.

Så imorgon är det skola igen och det känns som att helgen var alldeles för kort, men samtidigt känns det som att det var evigheter sen jag var i skolan. Imorgon är det inlämning av Government sagan, ha läst till kapitel 10 på engelskan och vara redo för att spela basket på idrotten. Ingen av de ovanstående låter speciellt lockande. Så är det, jag insåg precis att imorgon, eller 6 timmar (då klockan är 18.10 här) så har jag varit i USA i 5 månader, 5 månader sen jag lämnade familj och vänner och gav mig iväg till andra sidan atlanten för att bo och umgås med folk jag aldrig träffat i hela mitt liv, HELT ENSAM. Jag är så himla stolt att jag vågat göra det här, och jag har 5 underbara månader kvar här borta innan jag får se alla jag älskar igen. Sen kommer ju min familj och hälsar på i April. Det är mycket som händer i april, det är mina föräldrar, det är Washington DC resan, det är Florida det är ALLT. jag vet inte hur jag ska hinna med allt det på en månad. Men det löser sig och jag har ju massor att se fram emot.

Nej nu ska jag gå och se till så att min jacka och halsduk inte luktar brasa längre, vilket dom säkert gör.. inte roligt.. Måste fixa det, vill inte komma till skolan och lukta äckel.

Svar på kommentar, nike och pulka

elin om cranberrybread:
lite frågor! hur säger man pulka / åka pulka på engelska? och du vet märket nike? uttalar dom de "najk" som vi gör eller typ "najkie"

To go snowsledding, eller bara to go sledding. najkie är det, med ett I på slutet :)

cranberrybread

Godmorgon.

Anledningen till att jag inte hade några bilder att visa var för att jag glömde min kamera och det känns dumt att sitta och ta kort på saker när man sitter bland folk man aldrig träffat. Fast dom tyckte ju att jag var rätt B.A (bad-ass). Nu har jag i alla fall ätit frukost, det blev cranberry-bread som förövrigt är det godaste jag ätit på länge och varm choklad. Så jag ska fixa receptet så att jag kan göra det hemma när jag kommer hem. För det var så galet gott, och det sjuka var att hade man strawberry-creamcheese på så vart det ännu godare. Sen när är tranbär och jordgubbar gott tillsammans liksom?


fast vårat var rosa innuti.

Jag tror det är dags för Kiah att åka snart, att flytta till sitt rum på univeristet. Så att säga hejdå är det väl dags för snart. Jag har inga planer för dagen så det är skönt, kanske kan läsa klart kapitlet till engelskan så att jag ännu en gång ligger före.

Onödig uppdatering om min kväll :)

Nu är jag hemma igen.

Jag hade jätteroligt, vi åkte hem till hans morbrors hus och umgicks, åkte pulka och fyrhjuling, grillade smores och kollade på tv med släkten. Hans bror (som kallar mig Sweden) och några andra hade 1000 frågor om sverige, det är rätt underhållande. Man börjar bli van med all nyfikenhet. Vi hade det supertrevligt i alla fall, huset var inte helt klarbyggt/inrett och dom försökte få det att se ut som en skidloge, eller hur man stavar det och hittills såg det bra ut.

Det har blivit kallt och snö igen, så vara ute en längre stund var inte så roligt, som tur var så hade vi en brasa. Jag har inte mycket att skriva, tänkte kolla på en film eller nåt. Känns som världens mest onödiga inlägg. Godnatt.


Pulka åkning

Hemma igen!

Kiah's rum var jättefint, rätt stort också dock delar hon ju rum med sin kompis. I alla fall, vi stannade på Walmart där jag köpte linsfodral, ja man kan köpa ALLT på walmart. Jätteskönt att inte behöva åka till en optiker varje gång man behöver något för sina linser. Sen åkte vi till Subway för att äta och vidare till Kiah's rum.

Snart ska min familj på en Hockeymatch men jag ska åka och åka pulka med min kompis. Så jag ska göra mig iordning och sen blir jag nog upphämtad. :)


Glada nyheter för mig

Godmorgon.

Jag vaknade för en liten stund sen och Kristy frågade om jag ville följa med till Rio och lämna saker till Kiah's dormroom. Hon flyttar ju imorgon? Tror jag, jo så måste det vara för det är in flyttning imorgon och klasserna börjar på måndag. Ska bli roligt att se hennes rum och området.

Jag betalade precis min telefon räkning till Kristy och blev glatt överraskad. Papperet jag fått av henne visade (tillsammans) 113 dollar, men det visade sig att jag redan betalat en så det blev mycket billigare genast. Haha så nu har jag mer pengar över här. Känns jätte skönt att ha nästan allt betalat för Januari. Det är bara Florida resan kvar att betala men Kristy sa att jag kunde göra det senare.

Så här sitter jag och äter frukost, funderar på att duscha innan vi åker. Jag skriver mer när vi kommer hem :) Ha en bra dag

Fönsterglas över hela golvet

Äntligen fredag, och dagen börajde med en 2 hour delay. Så alla lektioner var nerkortade till ca 25 minuter, jätte skönt tyckte jag. Vi gick igenom lite WWI på historian då Mrs. Clark inte var nöjd med våran insats på provet. Det mest intressanta var nog Government lektionen. Dustin och Josh satt och skojbråkade med varandra, och det slutade med att Josh ställde sig utan för dörren och höll emot när Dustin försökte komma ut. Dustin slog till glaset lite lätt på skoj, och andra gången sprack det. KRASH sa det och det låg glas överallt, jag såg Dustins reaktion som var  "oh herregud vad har jag gjort!?" då det inte var med mening och vi andra blev livrädda då vi inte varit beredda på det. Ja inte mycket gjort på den lektionen inte, och Mrs. Roberts som jag hade lektionen efter hade hört ljudet.

När dom höll på att ta bort de resterande glaset i fönstret (på dörren) så sa Josh kommentaren: They should have rubberglass (så det inte skulle gå sönder). Då svarade Mrs. Wile: There's more things that should be covered in rubber. Hela klassen började skratta, lite roligt var det. Ja det ska misstolkas.

Vi fick ett test på engelskan och på psykologin fortsatte vi kolla på Beautiful mind. Anledningen till att jag skriver lite odetaljerat osv är för att jag strax ska ner och kolla på film med min familj. Robin Hood blir det.

När jag kom hem åkte vi för att hämta alexa och köpa lite saker, och kl 6 åkte vi på husvisning nära min värdpappas föräldrars farm. Jättefint hus, lite gammaldags men det skulle dom eventuellt ändra. Får se vad dom bestämmer sig för. Roligt roligt, vi har precis kommit hem och jag skriver på min government läxa, eller jag renskriver och strax är det dags för mat. Tänkte bara meddela att jag lever ;)

a good day

Ett svar till några kommentarer, vad ryktet är vill jag inte gå in på och jag vet vem det är, det är min kompis. Eller vad man ska kalla honom. Usch

Nog pratat om det, kom hem lite tidigare idag då Courtney's mamma erböjd mig skjuts hem och mat. Och det tackar man ju inte nej till, en sallad på mcdonalds blev det tillsammans med Sweet Tea som jag vanligtvis inte dricker men det kan vara gott ibland. Det var skönt att komma iväg lite tidigare + att jag har läxa att göra. I government för en gångs skull. Fast jag tror vi får fortsätta imorgon på lektionen. I alla fall, blockday igen och jag spenderade Extra Help-passet nere hos Mrs. Nuzum med Caitlyn. Fick veta att vi måste betala 15 dollar till henne imorgon för att få göra en Ensamble eller solo, jag som inte ens hade ett val. I alla fall, på Historian fick vi våra nuvarande betyg, mitt är 79 nu så snart har jag ett B igen!! Sen fick vi även tillbaka ett prov på Imperialism som jag fick 38/30 på (ja 115% blev det) så det var jag nöjd med + att vi fick göra om ett Multiple choice prov där vi fick använda boken men vi var tvugna att skriva ner vilken sida vi hittat svaret på och vilken paragraf. Jag hann inte med dom 3 sista frågorna men jag vet att fler inte var klara så vi fortsätter väl imorgon.

På Government fick vi veta våra betyg, jag har nu 88% och han sa att om jag gör bra ifrån mig på våran nuvarande uppgift så skulle jag nog ha ett A. Yaay, vår uppgift är att ta orden vi skrev ner här om dagen (alla 30) och göra en saga om det, "one day at the congress" och vi skulle använda alla ord, gjorde vi det och använde dom rätt + var kreativa så var det ett A, och om vi vill ha 5 bonuspoäng så skulle vi läsa sagan inför klassen. Supersnälla Mr. Schob ju. Jag tycker det är roligt att vi ALDRIG gör något i klassen, sen typ en eller två veckor innan provet så ger han oss alla frågor och svar så vi kan plugga och klara testet. Underbart ju.

Sen var det dags för Psykologi, fick tillbaka testet vi gjorde igår? och jag hade alla rätt, inte ett enda litet fel inte ens på "korta svar" frågorna som var värda 5 poäng var. Jag är rätt nöjd, eller ja jag är supernöjd. Efter lunchen när vi kom tillbaka så började vi kolla på en film som heter Beautiful Mind. Är baserad på en sann historia (jag som älskar sånt) om en man från West Virginia (staten 10 min ifrån oss) som gick på Harvard var SUPERSMART, var lite abnormal och hade svårigheter att kommunicera med folk eftersom han var så smart. Han såg inte folk som personer utan som matematiska problem, han såg alla som en ekvation. Lite läskigt hur smart han var, men filmen verkar superbra hittills.

Sista lektionen var Reading då jag gjorde klart min engelska läxa OCH insåg att jag läst ett kapitel förmycket, och därför det känts som att jag hade jätte mycket att läsa. Menmen nu ligger jag före och det gör jag med glädje. Så ingen engelska ikväll, men däremot min Government saga, men det ska nog gå bra. Träningen var ok, min gymnastik var inte på topp och vi nötte massa saker om och om igen eftersom alla inte gjorde det dom skulle. Men jag antar att sånt behövs. Clara gjorde min dag med att komma med cheerleading bilderna!! Hur awesome som helst och jag är supernöjd. Så nu har jag massa fina bildminnen från USA, skolfoton och cheerleading bilder! Och våran gruppbild var helt perfekt.BTW!! ITS SNOOOWWWIIINGG!! Det ska komma supermycket snö i natt, så vi hoppas på en 2 hour delay eller en snowday imorgon! Så i talk to you later!

high school drama and rumors

Fick en kommentar att det hette Brasilien och inte Brazilien, förlåt men svenska blir svårt när man varit här ett tag. Jag har även kommit på mig själv med att göra om mina meningsuppbygnader till engelska meningsuppbyggnader så istället för att skriva dom på korrekt svenska så sätter jag orden i samma ordning som man skulle gjort på engelska. Men jag ska göra mitt bästa med att försöka göra rätt.

Förmodligen ingen gymnastik för mig, för det första måste jag göra engelska läxa Mrs. Roberts har börjat ge oss läxor igen, vilket betyder läxa varje dag. Och sen gör min fot ont från igår och Kristy har det stressigt och måste planera om ifall hon ska hämta mig och för mig spelar det ingen roll. Ska nog ändå byta till ett måndags pass istället. Sitter i alla fall och lyssnar på låten som min ensamble ska sjunga, The river sleeps beneath the sky heter den och hon har spelat in alla olika stämmor så att vi ska kunna dom någolunda tills nästa gång vi kommer dit.

Skoldagen var väl rätt bra, jag var dock rätt arg första lektionen då high school är full av drama och falska rykten. Nu är det ett rykte om mig här, och det är inte sant, inte ens lite sant. Och personen som sprider ryktet säger det till ALLA, och dom tror honom också.. Inte alla dock. Så the football team och the wrestling team har hört det + att jag hört att ryktet sprids från typ 4 personer nu. Superkul, så jäkla förbannad och att vi skulle spela basket i 1.5 timme vart ju inte bättre. Josh och Tenney försökte muntra upp mig men ja gick ju inge vidare och även om de passade bollen till mig lite då och då så slutade det ändå med att jag missade. Haha basket kungen här vettni.

Jag gjorde klart min engelska läxa medans jag var T.A för Mrs. Hukill och det var ju tur det då Mrs. Roberts planerat ett litet quiz idag på vår läxa. Jag tror jag gjorde hyffsat, absolut inte alla rätt men majoriteten absolut. Jag lånade 2 dollar från Caitlyn idag under lunchen då det var Taco in a Sac (tacos med tacochips) typ det bästa man kan få i vår matsal.. haha så även jag fick njuta av maten.

Under 7th period som idag var sista lektionen då vi bara har udda lektioner på onsdagar så skrev vi kritikpapper om våran juluppvisning, 3 positiva och 3 negativa saker om vårat uppträdande. Och efter det var det dags för lite inspelning av våra jul låtar, det gick faktiskt rätt bra förutom att Caitlyn började skratta mitt i vilket gjorde att jag också gjorde det. Men det ska nog vara lugnt. Tänkte läsa min bok, som vanligt och svara på frågorna till kapitlet. Så I talk to you later :)

English homework...

Gokväll, sen dag blev det idag och två kapitel i engelska boken har jag framför mig. Boken är på ett sätt bra, men ändå långtråkig. Den handlar om en familj nere i södra Alabama, och massa problem och sånt. Äh jag är sämst på att förklara vilket ni kanske insett, så sök på To Kill A Mockingbird om du är intresserad.

Så jag vaknade upp rätt sent imorse men hann i alla fall klart, har börjat ta med mig skollunch igen då jag inte har kontanter just nu. Tråkigt, eller jobbigt kanske man ska kalla det. Vi spelade Basket på idrotten och jag Hatar basket, det är kul att gå på skolans matcher men att spela det är inte kul, man kan ju få bollen i ansiktet eller nåt och det skulle ju göra superont. Helt ärligt jag är rädd för basketbollar. Men det gick rätt bra, gjorde ju ett mål också, heter det mål i basket förresten? Ja poäng fixade jag till mitt lag i vilket fall. Vi hade en vikarie på Government som inte visste att vi skulle lämna in våra papper (skönt) men däremot fick hon oss att skriva ner 30 glosor och beskriva vad dom betydde. Inte det roligaste men hon fick oss att göra något för en gångs skull. Haha, vi läste vidare i vår bok på engelskan och det visade sig att jag missuppfattat läxan + glömt boken i skolan så jag var 2 kapitel efter men det märkte ju inte hon. Så allt är bra, på psykologin hade vi ett test, ett test jag varit nervös över som visade sig vara ett av dom lättare. Inte fullt säker på att jag fick ihop alla poäng på dom korta svar-frågorna då de var värda 5 poäng var (mycket text med andra ord) men det gick nog bra.

Träningen idag var ingen höjdarträning, gymnastiken sög. Jag vrickade till min fot påköpet och vårat singlestunt ville inte fungera. Så inget kul att meddela från träningen, haha positivt det blev. Imorgon är det tumbling igen och så får vu se vad dagen bjuder på. Men nu ska jag läsa och sova, nightnight.

svar på kommentar, sång

cissie om Lady Warriors:
kan inte du lägga upp en vb när du sjunger :D????

hade jag varit modig nog, så hade jag absolut kunnat göra det :) men jag är alldeles för osäker. får se om jag gör sologrejen så kanske ni får en video på det

Lady Warriors

Hejsan, första skoldagen efter lovet avklarad. Det var supersegt att komma upp, eftersom jag har problem att somna då jag vänt om på dygnet så somnade jag inte förens vid 2. Och upp kl 6 var det, mindre roligt. Håret var hemskt så tvätta i handfatet var det som gällde då jag inte hade tid eller ork att gå ner till duschen. När jag kom till skolan kom Janelle med en liten presentpåse till mig, i den låg det en handsprit som luktar jättegott (jag och mitt beroende till handsprit, en handalkoholist kanske man kan kalla mig) och ett läppglans. Supersnällt av henne, och när jag kom in i mitt hemklassrum så hade Tiffany Longfellow också en present till mig, det var en nalle med showergel och bodylotion, en lite twix (internskämt), örhängen och en söt liten hårsnodd med typ "snören" hängande från den i OVA färgerna.


Min lathet gjorde att jag bara tog en liten cambild på min söta nalle :)

Min brist på sömn resulterade i övertrötthet på idrotten och jag skrattade mig igenom större delen av lektionen. På historian fick vi jobba i grupper, min grupp jobbade ingenting och jag svarade på frågan som jag blivit tilldelad (vi delade upp dom). Dom hade i alla fall 100 frågor om mig och sverige, om jag var ett fosterbarn och därför jag kom dit, om jag var syster med Amanda eftersom vi var så lika tydligen (min familjs förra utbytesstudent), om vi hade sommar, om det var svårt att lära sig engelska (det minns man ju inte) osv.

Under 3rd period gick jag till the office och pratade med en tjej om Track, jag berättade att jag hade träningar med cheerleading och att jag antagligen inte skulle kunna skippa dom. Hon sa att det var ok då de hade Volleyboll och Soccer spelare i Tracklaget och de var tvugna att gå runt deras schema också. Så hon sa att om jag bara förvarnade dom vilka dagar jag inte kunde komma så var det ok. De skulle börja med förträningar och conditioning 2 gånger i veckan i Februari och sen i Mars börjar dom med träningar ute på Track-fältet varje dag. Så jag ska prata med Kristy, enda problemet är ju hur jag ska ta mig från träningarna.

I alla fall, back on track (haha, track..) vi fortsatte med Government papperna som är inlämningsdatum imorgon, fick även min efterlängtade Lady Warriors basketball hoodie. På engelskan läste vi vidare i våran bok "how to kill a mockingbird", som jag förresten glömde att ta hem. Jaja, jag kan läsa läxan imorgon. Så hade vi lunch, cheeseburgare som vanligt..


crappy picture

På Psykologin hade vi ett litet review-game med frågor till provet, för en gångs skull visste jag svaret till typ 3 frågor, brukar vantligtvis inte svara alls. Jag visste vad Munchausen-syndromet var, Addiction, och något mer. Så jäkla begåvad, ni borde vara stolta. Imorgon är det däremot test och jag måste veta ALLA frågor .. Så hej och hå får se hur det går. Ska plugga strax.

På Treblechorus bestämde sig Mrs. Nuzum att jag skulle vara med i Solo/ensamble gruppen, dom som på våra sångtävlingar sjunger solo eller i en 9personers grupp. Eller ja alla nya som inte gjorde förra året fick lov. Hon ville först att jag skulle sjunga själv men vi fick ihop 9 personer, får se kanske gör det ändå. Jag vill så gärna, men jag vågar inte. Hon sa att jag borde då när vi en gång sjungit 2 från soprano, 2 från soprano2 och 2 från alto inför klassen så sa hon att jag var den enda som sjungit ut och att jag var den enda man hört. Så vi får se, lite för blyg är jag. Efter skolan umgicks jag med min kompis ett litet tag innan han skjutsade hem mig. Så här sitter jag och nu blir det läxor. Pussss

Bridal show

Jag hade så fullt upp med att uppdatera om mina missade dagar så glömde helt bort att berätta vad jag gjort idag.

Jag blev väckt av Todd som inte visste om jag var hemma eller inte, han berättade att Kiah, Alexa och Kristy var i Marietta på en Bridal Show där Alexa och Kiah var modeller. Så jag pratade lite på Facetime med mina föräldrar och började uppdatera bloggen, som ni såg så gick inte det speciellt bra. Todd kom in och sa att om jag ville följa med och kolla på dom så hade jag 10 minuter på mig att göra mig redo, jag bytte om och satte i mina linser och åkte. Första låten jag hörde var en Abba låt. Lite roligt, både Kiah och Alexa var jätte fina och dom visade upp massa olika klänningar tillsammans med massa andra människor såklart. Mellan visningarna kunde man provsmaka olika företags mat och tårtor, deras choklad och ranch fontäner, kolla på klänningar, och massa annat. Så det var min lunch, att prova mat. Haha gott var det ju i alla fall.

Innan vi åkte dit hade dom gjort en visning så vi såg 2 visningar där Kiah visade upp sammanlagt 5 klänningar tror jag och Alexa 4. Jag älskade en av Alexas brudtärne klänningar som var chockrosa och jättefin. Kiah och Gibbs hade träning och Alexa hade dans så dom åkte till gymmet och jag och Todd åkte hem igen. Imorgon börjar skolan igen och jag ser inte fram emot det, jag vet inte om jag kommer kunna gå upp så tidigt. Men jag ska försöka, såklart.

Men nu ska jag hitta något att äta, och sen blir det kanske en film. Nightynight :)

Kommentarer ♥

Jag vill bara tacka för alla snälla kommentarer om min blogg och allmänt! Ni anar inte hur mycket alla kommentarer värmer, keep it up :) Det är ni som får mig att fortsätta :)

(fanns bild här, borttagen då jag fick veta att visa IPadresser är olagligt och jag har inget program för tillfället att fixa det med. ;) Men jag uppskattar dom lika mycket ändå!)

Washington County dance

När Marianas mamma väckte oss så gick vi upp och åt frukost och jag fick min första RIKTIGA Amerikanska frukost! Alla satt samlade runt bordet, vi hade rostat bröd, frukt (gotta love that), bacon och köttfärs pajer, apelsinjuice, donuts, sausagerolls och massa annat. Det var underbart att börja 2011 på det sättet och efter frukosten fick vi veta att det var en skoldans för alla skolor i Washington County. Eftersom vi inte hade något bättre för oss så tänkte vi att vi skulle åka dit, så vi började göra oss iordning och vi åkte hem till mig för att fixa klänningar medans Lo åkte hem till sig.
Erin (Mariana's värdsyster) hämtade upp oss runt 7 och vi åkte till ett glass ställe med den bästa glassen ever. Den är "stonebaked",så man väljer en glass och ett tillbehör som brownies, oreo-kakor, eller något annat och en sås. Sen blandar dom ihop det och det blir supergott i alla fall. Jag bad honom att göra något random och han gjorde Mint-glass, Oreoglass, oreokakor och chokladsås. Jättegott blev det. Sen begav vi oss till dansen och det var INGEN där. Eller jo det var det väl, men inte speciellt många, kanske 30-40 pers. Men vi hade roligt ändå och eftersom vi var 30 min bort så kändes det som att vi kunde göra det bästa av det.


Min homecoming outfit ju, förutom att håret var lockat då.

Happy new year!:)

Hej allesammans, mitt internet har legat nere plus att jag knappt varit hemma det här året så därför har jag inte uppdaterat. Nyår var jätte roligt, runt 5 kom Fritiof och hans värdmamma och Bruno (brazilien) och hämtade upp mig och vi åkte till Felix's hus. Det var inte så jätte många där och jag såg först jätte överuppklädd ut, men sen kom Martina och Lo och Mariana så då blev det bättre. haha det var jag, Fritiof (sverige), Bruno, Mariana, Lo (Brazilien), Martina och hennes syster (Schweiz), Felix, Mel (Tyskland), Martin (Slovakien tror jag) och Li (Kina).

Vi satt och pratade lite och det var underbart att får prata med en svensk person igen, sitta där och bara prata om ALLT, sverige, fula ord på göteborska (ja, jag menar vem kallar matsalen för Bamba? haha inget illa menat, på skämt ju), Amerikaner, USA, allt.. haha i alla fall, vi gick ner allihopa och dansade och hade roligt för att få tiden att gå. Sen gick vi till en bensinstation för att köpa något att dricka, det var jag, Lo, Mariana, Bruno och Fritiof.


Martina, Jag, Mariana :)


Svenskarna, och jag är ju som vanligt längst ;)


Vi försökte ta en gruppbild, men precis när bilden togs så föll hyllan ner som felix försöker rädda.. haha


Alla som var där :)


Chillar


Våran swiss-swede cirkel.. haha vi inledde 2011 med att hålla såhär.. haha Amerikaner är bäst på att blanda ihop sverige och schweiz!


Ute när vi kollade på dom enorma fyverkerierna.. Okej där ljög jag, det var väl kanske max 10 fyverkerier och INGEN annan i området hade fyverkerier..


Jag och min favorit Brazilianska (heter detså?) mariana :)


Sverige och brazilien


Mariana, Li och Martinko :)

Efter tolvslaget så kom Felix's värdmamma in och gav alla ett varsit papper med vår flagga på och vårt namn, och på baksidan var det vår gruppbild och när man vecklade upp pappret så hade hon bilder från kvällen. Jätte snällt att hon tagit sig tid att göra en åt varje person :)

Runt 1 kom Marianas mamma och pappa och hämtade mig, Mariana och Lo. Vi åkte och köpte lite donuts för frukost innan vi åkte hem. Hennes mamma är KÄR i sverige och hade nyligen hittat knäckebröd på Krogers så hon bjöd mig på knäckebröd med "svensk" ost och gurka. Det godaste jag ätit på länge. haha sen tog vi lite nötter med oss och satte oss på Marianas rum och pratade om Brazilien. Det verkar ju helt underbart och jag ska absolut hälsa på henne!! :) Vi gick och la oss runt 6 och blev väckta runt 12.När mariana visade mig den här bilden så sa hon "det här är utsikten från mitt fönster i Brazilien". Någon som blev lite avundsjuk ??

Ett inlägg påväg

Okej så jag började ett inlägg.. men jag har inte tid att avsluta det så jag fixar det när jag kommer hem :) men jag lever i alla fall!

RSS 2.0