TREBLE AND BASS TO STATE!

Så eftersom Basketlaget inte gick vidare till State så gjorde vi upp för det idag. Treble chorus och Bass chorus gick vidare till State med straight 1's (bästa resultatet man kan få på uppträdandet). Ja, vi samlades idag kl 6.45 vid skolan och  började åka runt halv åtta. Satt bredvid Caitlyn på bussen och vi lyssnade på musik och var halvdöda, bussresan var ca 2 timmar lång och när vi kom fram så fick A Capella byta om och göra sig iordning. Medans dom värmde upp så gick vi till idrottshallen för att vänta på att dom skulle komma ut (där dom sjöng). Dom gjorde bra ifrån sig med tanke på att dom var i class A vilket är den näst svåraste klassen. När dom var klara så gick vi och åt på deras high school som låg på andra sidan vägen (vi var i middle school byggnaden). Blev en nachos with cheese, sen köpte jag lite morötter, selleri, äpple och en choklad muffin för senare. Så gick vi tillbaka, bytte om och sedan väntade vi på att Bass Chorus skulle börja sjunga. Även dom gjorde riktigt bra ifrån sig och det bevisade ju deras resultat senare med straight 1's.

När dom var klara så var det dags för oss att gå tillbaka in i vårt lilla "hemklassrum" och börja värma upp. Sen gick vi till ett annat rum för att sjunga igenom våra låtar en sista gång innan det var vår tur att gå in och sjunga. Vi hade inte så många Warren-människor i vår publik då dom flesta basschorus och acapella människor åkt med tidiga bussen hem. Men vi gjorde bra ifrån oss och efter vi sjungit så fick vi gå till Sight reading rummet. Sight reading är när man får ett stycke, man får inte se låten innan. Och så har man 4 minuter på sig att gå igenom musiken och hitta  do, re, mi, fa, so, la och ti. Sen har man en chans att sjunga "tonerna" tillsammans med pianot, sen har man 1 minut på sig att få lite tips från sin lärare innan man får sjunga tonerna utan pianot. Det gick såå dåligt. För man ska sjunga La om man inte vet vad tonen är och vi är vana vid att en viss ton är Mi, men eftersom låten var i en annan tonart så var tonen vi vanligtvis har som Mi nu So.. Vilket förvirrade oss.. Men trots att det gick dåligt för oss så fick vi tydligen en etta.

Sen när vi var klara så bytte vi om lite fort och satte oss i bussen. Det hade börjat bli riktigt varmt ute, runt 20 grader tror jag. Vi stannade på McDonalds på vägen hem. Jag, Taylor och Caitlyn delade på en 50piece nugget. Jag menar är man i USA så måste man ju prova. Till det drack vi en frappe mocca som är supergod. Ja vi räknade i alla fall ut att vi skulle få ca 16 nuggets var. Efter 10 mådde jag så illa att jag nästan ville spy så vi började fråga ALLLA från kör om de ville ha. Så vi blev tillslut av med dom. Det roligaste var ju mängden sås vi fick. Jag fick 8 sötsura såser, och Taylor fick typ 20 paket av ketchup. Haha inget snåleri med saker här inte.

Nu är jag hemma, eller ja det har jag väl varit ett bra tag nu. Är ensam hemma för familjen är på en kille som dom är barnvakt åts hockeymatch. Och Alexa åkte för en stund sen till Katie's hus för att sova där. Så nu blir det kanske någon film och sen sängen. Har varit en lång dag då vi varit borta i 12 timmar.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Grattis! Vad roligt att ni sjöng så bra och kom vidare! Puss och kram

2011-03-13 @ 08:52:11
Postat av: Isä

Hienoa! Onnea jatkoon. Ja DoReMi:tkin tulivat selviksi :)

2011-03-13 @ 11:22:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0