ännu en dag i underbara Egypten

gokväll Sverige!

sitter och dricker lite Fanta och utnyttjar restaurangens bredvid hotellets gratis Wifi. Jag, Tim, Abbe och Anna skämde bort oss med en timmes massage, bastu, jacuzzi och ångbastu i hotellets spa. Fick riktigt bra pris eftersom massagekillen älskar Abbe så vi fick allt det för priset av en halvtimmes massage! Försöker förövrigt fördriva tiden eftersom våra nyfunna vänner är lite sega och bad oss vänta en timme tills dom fixat sig lite.

vi får höras senare, riktigt segt internet här så kan inte ens ladda upp en bild!

alive

En vecka har gått och ännu en återstår! njuter som fisken i vattnet och kunde inte ha det bättre med min andra hälft! Träffa och lärde känna två andra svenskar i vår ålder igår så dagen har bestått av sol och prat med dom. Har även varit med om det dyraste läkarbesöket i mitt liv men med lite tur så täcker försäkringen allt och nej inga större fel på oss! men nu ska jag dricka upp min öl och återgå till hotellrummet för att vila upp mig inför sista veckan!

Camels are awesome


Varma jul hälsningar, verkligen varma!

God jul allesammans!
 
Hoppas ni har haft och får en fortsatt trevlig jul! Vår dag har som alla andra bestått av en hel del sol och avkoppling. Åkte till stranden idag och solade ett par timmar och om någon timme så börjar vår julmiddag och dom har gjort det riktigt fint så tror det kan bli grymt!
 
Såhär underbart har vi det för tillfället!

Egypten

Liten uppdatering från Egypten!
 
Vi har det hur bra som helst, det är riktigt varmt och skönt och människorna underbara. Vi trivs som fisken i vattnet i vårt hotell och är sjukt fint för att vara tre stjärnigt. Har mest legat vid poolen och solat och var en sväng till stranden idag. Får se om vi ens kommer hem igen.. Lägger upp lite bilder så ni får se hur vi har det hittills! Kommer inte kunna vara inne på internet så mycket då det kostar.
 

Medveten om att typ hälften är felvridna men har inte tid eller ork att vrida tillbaka då vi betalar för internet och det är rätt segt. Men här har ni lite uppdate.

I kairo

Sitter just nu i Kairo med en skräckblandad glädje. Glädje över att snart, är vårt resande över, haha dock är folket lite läskiga. Kände mig precis som 4år då jag skulle på toa och en tjej öppnade dörren åt mig, visade mig till ett bås, väntade utanför tills jag var klar och sen stod hon och bad mig tvätta händerna medans hon tog fram papper jag kunde torka dom på. Som den svensk jag är kände jag att mitt lilla personliga space var inkräktat, men hon försökte väl bara vara artig.
 
Är förövrigt rätt dött här och om två timmar får vi börja kliva på planet men det är hela 2,5h kvar tills det faktiskt går. Så vi får se vad vi hittar på tills dess. Hörs sen!

på tåget



nu sitter vi på tåget mot Arlanda! kollar på Rise of the planet of the apes för att fördriva tiden och om ca en timme ska vi vara framme! skriver mer sen!

haha arlanda goes twitter

 
Haha, inte direkt arlanda man förväntade sig ett svar av på twitter. Blev lagomt förvånad men tack arlanda jag ska ha det trevligt!

Snart snart snart

Godmorgon!
 
Har i princip packat klart hela väskan, är nog bara handbagaget kvar. Ska även försöka hinna till Ica Maxi en snabbis innan tåget går vid 1-2 tiden. Sen spenderar vi vår tid på flyg och flygplatser fram tills 9 på fredag morgon så hur mycket uppdatering det blir visar sig.
 
Mamma och pappa åkte mot Marocco igår så dom när nog snart framme (hade en jättelång mellanlandning i Lissabon) dom också.
 
Men nu ska jag ladda upp med lite frukost och fixa det sista!

Jullovet börjar bra!

Nu sitter vi i bilen påväg hem! provet gick jättebra, fick vg och beröm för att jag va i princip ensam om att ha full pott på två frågor! fick även mvg på ett läxförhör som jag trott gick mindre bra. så det var minst sagt en riktigt bra början på ett grymt jullov!

12-12-19

Godmorgon!
 
Nu har jag JULLOV! Sjukt underbart! Har precis skrivit klart mitt anatomiprov och ska strax får veta hur det gått! Sen bär det av mot Borlänge och det sista dygnet här i kylan. Ska packa och försöka få tag på Cornelia och det är väl ungefär det mitt sista dygn här kommer gå ut på. Kommer bli så skönt att få åka i väg i två veckor och bara ta det lugnt och inte tänka på annat än sola, bada och äta god mat.

Städ och pluggdag

Gjort en riktig storstädning i stugan och nu ser det riktigt fint ut igen! Har även hunnit med lite plugg men ska gå igenom allt en sista gång efter maten. Blir för enkelhetens skull köttbullar och makaroner.
 
Arvid (vår hyresvärd) kom förbi mitt i vårt städande med en liten julklapp till mig och Linnéa. Riktigt snällt av dom!
 

12-12-18

Godmorgon!
Ledig idag men ska ner med Linnéa och äta nu och sen prata lite med Birgitta! Tim mår inge bra alls idag och jag hoppas han blir bättre snart stackarn! Imorgon är det anatomiprov som gäller och sen styr vi bilen hem för en sista dag hemma innan vi åker mot ett varmare land!

Ny favorit

Finfint halsband jag fick av finaste Issa i julklapp! Tack älskling!

I counted my blessings, now I'll count this curse

Vår kväll bestod av plugg och mys i Persborg. Imorgon är vi lediga men jag ska ändå ner till skolan en sväng och prata lite med Birgitta om en kurs jag läser. Annars blir det väl bara att superplugga inför provet så det sitter ordentligt.
 
Men nu ska vi bara ta det lugnt och kolla på lite the simpsons!
 
min nya väska!

12-12-17

Godmorgon!
 
Sitter uppe i Rättvik med älsklingen och äter lite piroger, julskinka, kaffe och oboy. Mums. Älsklingen följde med upp eftersom han har semester och vi bara blir uppe till onsdag förmiddag. Linnéa är på lektion och jag åker inte ner förens till lunch. Så det är skönt.
 
Men nu ska vi kolla på lite New Girl och bara umgås!

Helt underbar söndag

Julmaten var gudomlig och The Hobbit grym! Fick med oss lite karelska piroger (julens höjdpunkt) och julskinka så nu kommer jag frossa såna innan avresa.
 
 
Issa kom förbi en stund också och det var så mysigt att träffa henne igen. Blir ju inte så ofta nu när hon bor i Växsjö. Fick ett superfint halsband av henne, och blev även en väska rikare senare på kupolen.
 
Jag och Tim har haft lite minijul här hemma nu med paketöppning. Fick lite diverse grejer till lägenheten, tack mamma och pappa! 

tredje advent

Tredje advent och jag och älsklingen sitter i soffan framför en tänd brasa och har precis kollat på julkalendern! idag är det julbord hos mamma och pappa innan vi ska kolla på The Hobbit på bio! blir nog en grym dag!



Snöstorm och julmarknad

Hej!
 
Haft fullt upp och inte hunnit skriva. Fixade klart kransarna igår och sen kom Tim och Rick. Vi kollade på Tape 407 och bara umgicks. Idag har vi däremot stått i snöstormen och sålt kransarna vi fixat. Gick bra och fick alla sålt så det känns bra!
 
 
Nu sitter jag och älsklingen i soffan och kollar på tv. Åt precis lite pasta carbonara och elden brinner i öppna spisen. Ikväll ska vi till Anna och Andreas på inflyttningsfest. 

12-12-14

Godmorgon!
 
Gick upp tidigare imorse och duschade, och nu är frukosten uppäten och julkalendern tittad på. Nu har jag bara mitt kaffe kvar, men för övrigt är jag klar.
 
 
Sista skolfredagen det här året och på matten ska vi fika så får väl se hur hungrig man är vid maten direkt efter. Ikväll kommer Tim och Rick upp också, för imorgon är det som sagt marknad och vi blir kvar en extra natt.

Det ska vara stort!

Jag och monsterhundarna Zelda och Wilma. Till och med Zelda ser liten ut bredvid Wilma, så stor är hon.. Vi är ju lika långa när vi sitter ner och hennes tassar är i storleken av min hand, så inga småhundar här inte.

Kransbindning á la NPNV10

Spenderat kvällen i Persborg tillsammans med min underbara klass och bundit kransar. Första var förjävlig och jag gav iprincip upp, men den andra gick mycket bättre. Fick ihop 11-12 kransar totalt och vi har pyntat nästan allihop! Den mer lyckade kransen jag gjorde ska jag och Tim köpa, man ska inte sälja sina mästerverk heller. Ska göra det allra sista imorgon och sen på lördag ska vi stå nere på julmarknaden här i Rättvik. Så ni som har vägarna förbi, kom och hälsa på oss!

Kransen jag gjorde åt mig och Tim! Sjukt nöjd är jag.

Längtar

En dag som denna med minusgrader och massa snö (precis som dom senaste veckorna varit) så längtar jag lite extra till Egypten. Kommer bli två underbara veckor med min favorit.

I väntan på mat

Matteprovet avklarat och sitter nu i biblioteket med Stina. Väntar på att maten ska öppna, håller på att dö av hunger. Linnéa skriver nationellt prov i Matte D så det dröjer nog innan hon är klar, så ska vänta tills dess. Sen blir det nog bara att åka hem och fortsätta skolarbetet och ikväll ska vi åka till Persborg och binda kransar till helgens marknad.
 

12-12-13

Godmorgon!
 
Lucia idag, men viktigast är nog ändå att det bara är en vecka kvar tills vi sitter på ett plan till Egypten och två veckor av välbehövd semester och sol!
 
Blev helt galen igår, satt i två timmar och försökte spela in engelskan och en timme att redigera den, men nu är den klar i alla fall! SÅ skönt ungefär. Ska lämna in den lite senare. Men nu ska jag kolla klart på julkalendern och ladda inför matteprov!

Lyckan som uppstod

SÅ HIMLA VIKTIGT!
 
 
Jacob vann Ink Masters Sverige och programmet kunde inte ha fått ett bättre slut! Han var verkligen värd det! Hans tatueringar är sjukt grymma och jag skulle lätt bära en på min kropp om jag fick chansen! Utan tvekan.

Överraskningsfika hos hyresvärdarna

Har fått rätt mycket gjort idag gällande min uppsats, ska fortsätta lite på den samt göra lite matte innan det är dags för Ink Masters säsongsavsluting. Har även varit upp till våra hyresvärdar med en ask Aladdin, en julstjärna och en bull-längd för att tacka för att vi fått bo här! Dom blev väldigt glada, och vi satt och pratade ett bra tag.
 
 
Men nu ska jag köra ett litet ryck med läxorna så man blir klar nångång. Lika bra, inte mycket kvar nu!
 

12-12-12

Godmorgon!
 
Sitter här med min kopp kaffe och har precis sett på julkalendern. Ska strax börja fixa mig, så fort Linnéa har plattat klart sitt hår.
 
Har väl inte så mycket att säga, blir att fortsätta plugga ikväll och skoldagen består av djursjukvård och ekologi för min del. Men nu ska jag gå och fixa mig!

Pluggtisdag

Fick sluta tidigare på kemin, gick sämre än väntat på provet men fick G i alla fall. Endast pga att jag missat EN sak på några uträkningar.. Har sen dess ätit mat, skrivit ner lite text som jag ska utgå från på min engelska presentation och nu tänkte jag göra lite på min ekologiuppsats. Lika bra att fortsätta nu när man kommit igång! Känns bra som fan att få saker gjort.
 

Kemi på ingång

Sitter i kafeterian på andra sidan och väntar på att kemin ska börja. Kom på den brilianta idéen att fråga om det fanns laktosfri mjölk i matsalen (är laktosintolerant) så att även jag kan dricka kaffe till maten. I snart ett år har mina klasskompisar tagit en kaffekopp och en macka efter maten medans jag suttit där själv med lite vatten och en macka. Så himla tråkigt, men nu visade det sig att dom faktiskt hade mjölk åt mig, så nu ska det ändras på. Jag ska inte längre behöva vara outsidern, haha.
 
Så ja, som sagt, tre timmar kemi väntar nu på eftermiddagen och sen blir det pluggkväll på riktigt för mig och Linnéa. Ska göra det jag aldrig gjorde igår (blev för upptagen med att gulla med hundarna), nämligen skriva ner allt jag ska säga på min engelskavideo och även göra klart matten! Har ju prov på torsdag. Sen är det väl en ekologiuppsats som ska skrivas klart också. Men en sak i taget..
 
Haha ser otroligt.. stel ut, men ja så här ser jag ut idag, fall ni undra.

12-12-11

Godmorgon!
 
Uppe med tuppen idag, eller ja halv sju i alla fall. Tog mig en välbehövlig dusch och har nu fixat mig. Väntar på sömntutan Linnéa och på att julkalendern ska börja om 15 minuter.
 
Tisdag idag, vilket med andra ord betyder matte och kemi. Brukar vara en rätt skön dag ändå, så det är väl tur det. Ikväll funderar vi på en filmkväll med klassen, bara ta det lugnt och umgås såhär en vecka innan jullovet.Får se hur det blir med det, måste bli klar med en massa skolarbeten också.
 
Men ska väl underhålla mig med Bubbles tills Linnéa vaknar!

Hundmys i Persborg

Sitter hos Mirja och Ellinor och försöker komma någonvart med engelskan. Himla seg uppgift, men tänkte i alla fall skriva ner allt jag ska säga. Ska göra en 5minuters presentation i iMovie som har något med vårt program att göra. Jag tänkte prata lite om vår resa till Kolmården för att göra det lätt för mig.

Ellinor har dom supersöta hundarna med sig som vi var ut och gick med på friluftsdagen förra året, Zelda och Wilma! Riktiga lurvbollar. Så dom har jag suttit och myst och lekt med, funderar på att kidnappa dom.. Fast, blir nog svårt att kidnappa två hundar på 50+kg utan att nån märker det..
Här är Berner Sennen Zelda, misstänker att Wilma är för mörk för att synas på bild då hon är lurvig och svart och det är rätt mörkt här inne. Men en sånhär är hon i alla fall:
 
Newfoundland är hon, tar upp i princip hela golvet!

Pepparkaksbak

Godmorgon!
 
Gårdagen var ganska händelselös, vi satt mest i soffan och gjorde ingenting. Men till kvällen bestämde vi oss för att baka pepparkakor och bjöd över Mia och Björn, och här satt vi fyra, på vardagsrumsgolvet och bakade pepparkakor. Dock hade vi aldrig använt ugnen och upptäckte snabbt att det inte tog långa stunden för dom att brännas.. Så, ungefär hälften av pepparkakorna åkte direkt i soppåsen. Men men.
 
 
Ligger i alla fall i soffan och kollar på Vakna med the voice, Tim är på jobbet och jag ska om någon timme bege mig till Specsavers för ett återbesök på dom nya linserna jag testat. Sen bär det av mot Rättvik och ännu en skolvecka, den nästsista.

12-12-08

Godmorgon!
 
Klev upp vid kvart i nio för att kolla på julkalendern, så nu är vi uppe vilket isig är bra för då kan vi få lite gjort idag. Ska försöka ta oss till gamla lägenheten och hämta matvarorna som ligger kvar där lite senare, sen får vi se vad som händer. 

12-12-07

Sitter hemma i lägenheten, dricker en grogg i min ensamhet framför Family Guy. Tim är på julbord med jobbet och jag blev kvar här, ska nog med Mia på förfest om en stund men drar hem efter det. Har inte så mycket att säga, så vi får höras mer senare!

nu; scrubs

Sådär, blev lite mage, rygg och avslutade med plankan. 2 mintuer stod jag, men galningarna Loman och Linnéa stog hela 4.30.. Påvägen hem upp för mördarbacken så får vi möte av en traktor och blir tvungna att stanna, vilket resulterar i att min lilla yaris inte orkar upp.. haha, så Linnéa fick visa sina fina backningskunskaper och backa ner för hela backen för att sen ta en annan väg upp..
 
Nu har vi lagt lite kyckling i marinad och efter maten ska vi plugga lite matte, så blir nog en bra kväll ändå!

Jane Eyre - lite julläsning

Har snöat förbannat mycket idag, och det fortsätter vräka ner. Inte har dom plogat här uppe hos oss heller så det är lite halvläskigt att åka ner med bilen för backarna.. Ska i alla fall ner till gymmet nu och köra lite mage/rygg med Ellinor och Linnéa.
 
Engelskan gick bra, valde bok och fick veta att vi nu har framtills 10 januari på oss att läsa ut den, så det är bara att börja. Böckerna vi hade att välja på var olika klassiker och jag valde Jane Eyre då jag hört mycket bra om den! Får hoppas jag samtycker med det jag hört.
 

12-12-06

Godmorgon!
 
Idag har träningsvärken spridit sig från rumpa/lår vidare till armarna så nu är det bara mage/rygg som fattas på kroppen från en helkroppsträningsvärk. Men det fixar vi ikväll! Känns förövrigt underbart att ha börjat träna, även om det bara gått två dagar. Men vi ska verkligen försöka hålla i det här i alla fall dom här två sista veckorna!
 
Nu är i alla fall julkalendern tittad på, och frukosten ligger i magen. Ska upp och fixa mig nu och sen bär det av till skolan för lite matte och engelska. Sen drar vi till gymmet direkt efter min engelska så har vi hela kvällen på oss att plugga lite matte osv.

Jag vill ha en katt, typ nu.

 
 
 
 

 
 
 
 

Onsdagkväll

Fick bli ett armpass på gymmet idag, riktigt skönt. Men tungt.
 
Lomans lektion var den västa någonsin. Enligt kursen Arbetsmiljö och säkerhet som vi läser så måste vi tydligen:
 
"kunna utföra vissa enkla elarbeten och kunna arbeta på ett ur elsäkerhetssynpunkt lämpligt sätt inom valt verksamhetsområde"

Så det var vad vi höll på med idag, kopplade isär både jordade och ojordade skarvsladdar. Höll på att mörda någon. Så någon elektriker kommer jag då inte bli, har för dåligt tålamod för sånt. Haha
 
 
Nu väntar vi på att Ink Masters ska börja!

12-12-05

Godmorgon!
 
Onsdag, och halva veckan har nu gått. Kom upp lite tidigare imorse så hann äta frukost framför julkalendern vilket resulterade i att vi är klara i tid idag. Strax ska vi i alla fall åka till skolan för lite djursjukvård och Lomans lektion. Så det blir nog en rätt chill dag, skönt! Nej nu måste jag ut till bilen och fixa! Hörs sen!
 

Slut i benen..

35minuters ben/rump-pass är nu avklarat, riktigt skönt. Men drygt, det känns att man inte tränat på x antal veckor. Får ta det lite lugnt nu i början.
 
Sitter i alla fall i soffan igen, kollar på family guy och äter fil med kräm och flingor. Gudomligt gott är det!
 

Mot gymmet!

 
Nu drar vi till gymmet för ett ben/rumpa pass med Ellinor! Skönt!

Stingrocksmatning

En liten kort video från Kolmården när vi matade stingrockor!

I've got a war in my mind

Sitter i biblioteket i vanlig ordning med Linnéa och väntar på Ellinor. Fast, hon verkar inte dyka upp.. haha
 
Matten gick helt okej, vi var dock bara två elever där. Har snart lunch och sen väntar en håltimme och kemiprov innan vi slutar. Sitter för tillfället och väljer ut en bok till engelskan då vi ska läsa en klassiker nu under några veckors tid. Lutar mot Alice i underlandet, men funderar även på Jane Eyre. Hört mycket bra om den sistnämnda.
 

12-12-04

Godmorgon!
 
Gick upp strax efter sju för att kolla på julkalendern, tycker faktiskt den är rätt bra. Haha. Idag har vi matte och kemi så blir en lång dag med en fet håltimme i mitten.
 
 
Det är ju förövrigt rätt mysigt med det här vädret, så länge man inte behöver vistas ute en längre stund. Och idag är motorvärmaren i, så bilen kommer vara pigg och redo att åka.
 
 

Deep beneath the cover of another perfect wonder

Ellinor åkte hem för en stund sen, blev inte jättemycket plugg men vi lyckades få lite gjort i alla fall. Ska plugga mer imorgon på håltimmen, men det känns som att jag kan det ändå.
 
Blev förövrigt riktigt glad idag på svenska/religionslektionen. Fick MVG på både vår krönika i svenskan och på vår könsstympningsgrej vi skrev för några veckor sen i religionen. Känns riktigt gött!
 
Nu tänkte jag unna mig en dusch och sen blir det nog sängdags tidigt, och har fått i motorvärmaren i bilen också så ingen död bil imorgon inte!
Typ så glada är jag och Linnéa för det!

Produktiv måndag

Utvecklingssamtalet gick bra och lika så likabehandlingsplansgrejen. Har även hunnit med att skriva klart min krönika så nu har jag en sak jag kan kryssa av på min planering över uppgifter för dom sista två veckorna. Riktigt skönt, ska även ta tag i matten i veckan så jag kommer ifas och hänger med alla andra som inte varit till kolmården.
 
Men nu ska vi nog åka hemåt och ta det lite lugnt tills Ellinor kommer upp och pluggar Kemi med oss!

Efter många om och men..

Hade lite problem att komma iväg imorse, var ju iskallt ute och precis som jag så trivdes inte min bil i den kylan. Parkerade den på en allmän parkering och hade därför ingen tillgång till motorvärmare vilket resulterade i att vi blev kvar i Borlänge tills ungefär kvart över nio. Så efter ett antal försök och hjälp av startkablar så kom vi äntligen iväg. Riktigt halt ute också, så man får vara försiktig när man kör!
 
Ska snart ner till skolan och äta lunch innan jag har lite utvecklingssamtal, likabehandlingsplan och svenska/religion. Vad som händer ikväll vet jag inte än, men det visar sig.
 

12-12-03

Godmorgon!
 
Sitter och äter frukost med mitt hjärta och ska snart ut i kylan och värma upp bilen innan vi åker till Rättvik. Hela -18 grader ute, så kommer troligtvis dö. Har ju inte varit med om såna här kylor sen året INNAN jag åkte till USA, jag är inte förberedd på det här.. Haha
 
Har utvecklingssamtal och sen är det någon likabehandlingsplan i aulan som vi skulle på. Så får vi se om vi har någon lektion efter det eller inte. Men nu måste jag röra mig mot bilen! Wish me luck!

Första advent

Då var det första advent och första ljuset brinner för fullt. Har även kollat ikapp oss på julkalendern, skulle ha kollat imorse men sov över.
 
 
Hade en bra dag igår också, såg att det kom ut ett tomt inlägg av någon anledning. Den spenderades i alla fall först ute i Solvarbo hos Andréns föräldrar då han skulle fixa något med bilen där, och sen bar det av till Aspeboda för middag då min bror fyllt år. Hela kvällen avslutades på S2 tillsammans med Anna där Gina och Mia blandade goda drinkar.
 
Nu ska vi snart ner till kupolen för att inhandla lite småsaker, så vi får höras senare!

Första natten avklarad

Godmorgon!
 
Då var första natten i lägenheten avklarad och det kändes nästan overkligt när vi vaknade imorse. Börjar komma iordning med det mesta, tror att största anledningen till att det ser stökigt ut är för alla kartonger och allt skräp! I eftermiddag kommer mamma och pappa förbi med vår bokhylla så då får vi upp lite grejer där också så det blir nog jättebra. Sen väntas födelsedagsmiddag för min bror på kvällen!

RSS 2.0