You float like a feather in a beautiful world


Skjutsade hem Cornelia för en stund sedan och åkte även in till Teknikmagasinet och köpte mig en telefonhållare till bilen. Nu lyssnar jag på lite Nirvana och Radiohead medans jag väntar på att Anna och Mia ska höra av sig. Epilerade även ena benet nyss, anledningen till att jag inte gjort båda är att batteriet var slut när jag var klar med första benet. Smärtsamt kan man ju kalla det, men det går att uthärda och efter en stund så domnar benet bort lite så då är det inte lika farligt längre. Det värsta blir ju att börja på nästa, då har man glömt bort smärtan lite.

let's delay our misery

Sitter och spelar draw something och lyssnar på gammal musik. Underbart. Om ett par timmar är Anna och Mia klara med högskoleprovet, då beger jag mig till dom för en trevlig tjejkväll. Blir nog att gå ut och dansa lite, va länge sen nu.

Idag ska jag börja använda min epilator igen, kommer bli sjukt smärtsamt. Men står jag ut dom första gångerna så blir det bra sen. Vill man vara fin så får man lida pin är väl vad jag får sitta och intala mig själv.

nu är körkortet uthämtat

Mamma kom och lämnade bilen åt mig idag när jag kom till Borlänge. Åkte runt lite med Anna innan jag åkte till Falun för att hämta mitt körkort. Resten av kvällen spenderas med Cornelia. Vi är lika sociala som vanligt, men blir nog att lägga sig tidigt ikväll är riktigt trött.



120330

Godmorgon!

Äntligen fredag, och jag sitter här i mina gymkläder och äter frukost. Vi får nämligen välja mellan gym och innebandy på idrotten idag, valet var rätt självklart för min del. Så om lite mer än en halvtimme så ska jag, Ellinor och Lina dra oss mot gymmet. Och kanske Mirja?

Förövrigt är det matte och fysik som gäller idag, och sen hemfärd. Men nu ska jag gå och göra mig i ordning lite och packa det sista.

It's the happiness inside that you're feeling

Fick precis veta att mitt körkort kommit och att jag kan hämta ut det imorgon när jag kommit hem. Frågade pappa vart man hämtade ut det, och han svarade en gata jag ALDRIG hört talas om.. haha googlade och insåg att jag visst visste vart det låg, han kunde bara sagt att det var där vi brukade hämta paketen när jag var liten så hade jag förstått. haha jaja, nu vet jag vad den gatan heter också, så det är väl inte helt fel antar jag.

Sitter och läser igenom fysiken, jag är en mästare på att skjuta upp saker. Förstår faktiskt, men det gäller bara att komma ihåg allting imorgon. Har en tendens att få en blackout på just fysikprov och glömma ALLT jag trott att jag kunnat. Ska försöka göra de 3 kompletteringsuppgifter jag fick också, men det bör gå ganska snabbt.

Men snart är det i alla fall dags att packa och sen sova. Vi får höras imorgon! Godnatt

En kopp te och plugg


Sitter i soffan och kollar på tv i min ensamhet. Linnea har dragit till Mässlingen med sin familj och hennes pojk. Tänkte koka mig en kopp te och plugga lite fysik, har ju prov imorgon och känner att det kanske är bäst att kolla igenom allting en sista gång.

Torsdag

Snart börjar utrotningshotade arter, är redovisning på våra fördjupningar och förhoppningsvis tar dom inte allt för lång tid. Har precis varit på lunch, fick pannkakor och sylt, eller det mindre lockande alternativet ärtsoppa.

På kretslopp så odlade vi i flaskor, vi fick välja vad vi ville odla i och hur mycket av varje samt hur många frön vi skulle så. Dom ska sen stå där i 6 veckor och då ska vi kolla vad som hänt. Jag som inte kan någonting om att odla blommor och sånt kände mig helt lost.

Nu kommer läraren, så vi hörs senare!

Promenad ut på långbryggan


Precis kommit hem från en trevlig liten promenad ute på långbryggan. Sjukt fint där ute.

min eftermiddag

Fick klart en uppgift och har läst halva kretsloppsläxan. Tog en liten paus för matlagning och det blir vår standardmat här i Rättvik; kyckling och klyftpotatis med bea och tzaziki. Mums!

Har varit regnigt och förjävligt hela dagen, men nu har solen kommit upp och det ser faktiskt rätt fint ut ute just nu.

studytime



Nu börjar matten flyta på och det börjar faktiskt bli riktigt roligt. Kom riktigt långt idag och har även bokat in ett prov till nästa vecka på kapitel 3. Så då är jag någolunda i fas med resten av klassen.

Efter en kopp kaffe sätter jag mig ner i soffan och pluggar lite, tänkte försöka få lite klart så blir det mindre att göra senare. Börjar med utrotningshotade arter och går sedan till kretslopp, då har jag läxorna till morgondagens lektioner avklarad.

Onsdag 28/3 2012

Nu är vi hemma från Engelskan. Fick gå tidigare, som vanligt och vi börjar inte förens om en timme igen. Gansk skönt måste jag säga. Sitter ensam i soffan medans Linnea och Rick bråkar och slåss, haha det är som vanligt här på Vargen 41 med andra ord.

Juste, det här har ju även hänt idag också. :)


brumbruuum

¨
Har precis varit ut på min första rikiga biltur med dom här två. Gick fint, ingen dog och bilen är hel.

Ragdoll

Efter en lyckad middag med Linnea så sätter jag mig i soffan framför tvn och väntar på att duschen ska bli ledig. Blev inte mycket plugg gjort, mest en massa snack och sjuka samtalsämnen. Blev inget gym idag heller, måste komma igång igen. på riktigt. Blivit riktigt dåligt med det på sista tiden.




Den här söta kattrasen håller jag på att skriva en uppgift om. Ragdoll heter rasen. Jag som aldrig velat haft katt, blir supersugen när jag ser dom här bilderna.. haha (fyfan, bilder på söta djur är inte ok.)

Skööön tisdag


Nu har vi slutat för dagen, eller ja egentligen för ungefär två timmar sedan men vi tog en tur till djurhuset och gjorde delvattenbyte på vårt akvarium också. Hittade en död fisk också, haha inte så trevligt. Sedan lekte vi lite med marsvinen och jag hämtade ett papper angående sommarjobb i djurhuset.

Nu sitter vi här i vårt kök, framför datorerna och jag ska börja på min svenska uppsats, som redan är skriven (tar samma som historian) så jag ska bara lägga in den i mallen som vi ska använda för svenskan. Linnea kastade precis ut mitt juiceglas över hela bordet.. bra jobbat!

måndagsmys


måndagsmys med min älskade sambo.

home sweet home

Nu sitter jag här i vår kära soffa igen bredvid min sambo, käkar mango, glor på 2 and a half men, och snackar skit. Livet är som vanligt här uppe i Rättvik. Imorgon är det en rätt chill dag, lite sällskapsdjur och matte bara med världens hål där emellan. Blir nog rätt bra dedär.

Nu ska jag umgås med min sambo och skriva klart sällskapsdjursläxan. Puss på er

KÖRKOOORT

Sådärdå! Då har man ett körkort i handen då, klarade teoriprovet idag! Hur lycklig som helst, känns otroligt bra. Men att köra bil får nog vänta till helgen. Har förövrigt umgåtts med Mia idag en stund på eftermiddagen. Men nu är det snart dags att åka hem till Rättivk igen för lite sambomys med Linnéa.



Nu, till falun

Godmorgon

Har precis kommit hem från Historian, uppsatsen är klar och inskickad. Får hoppas att den duger nudå, kände mig i alla fall så klar som jag skulle kunna hinna bli. Om 15 minuter går min buss till Falun, ska dit och skriva teoriprov. Ska sitta hela bussresan och läsa på en sista gång, för att verkligen klara det den här gången. Får hoppas på det bästa.

Idag kommer Linnea hem också, så ikväll blir det väl att umgås med henne, hinner jag hem hit i tid så ska jag gymma men det beror helt på. Borde verkligen komma igång med gymmandet igen, var allt för längesen nu. Har bara blivit en gång på två veckor. Skärpning på oss.

Men nu ska jag springa iväg till bussen. Önska mig lycka till..

goodnight



Har suttit och kämpat med historiauppsatsen hela dagen, har fått ihop två sidor och ska väl fixa det absolut sista imorgon på lektionen. Nu blir det i alla fall att lägga sig i sängen och sova så man orkar med dagen imorgon.

Söndag

Får dagligen hem en massa kataloger och broschyrer om studenten, vidare utbildningar och annat som för vilken 93a som helst skulle verka fullt normalt. Haha jag blir mest deprimerad av tanken, tanken på att jag har ett år kvar medans mina kompisar får ta studenten i sommar. Ta mig inte fel nu, USA året var det bästa jag gjort och jag ångrar det inte en sekund, men kan ju inte neka till fakumet att det svider lite att se alla ens vänner få hem sina studentmössor, leta studentklänningar och söka till högskolor. Men nästa år då , då är det min tur! Haha på ett sätt är det rätt bra, nu har jag ju ett extra år på mig att bestämma mig, leta skolor och utbildningar och annat som måste göras. Men det finns nackdelar och fördelar med allt och i det här fallet väger faktiskt fördelarna tyngre.

Har i alla fall precis käkat lite wok med familjen, och tänkte öppna min historiauppsats medans mamma gör lite våfflor. Fin dag, synd att den måste spenderas inomhus.

våffeldagen

Godmorgon!
är påväg hem i det underbara vädret, väl hemma så ska jag skriva klart min historiauppsats och äta våfflor. mums, våffeldagen <3 ikväll bär det av till Rättvik igen och helgen har som vanligt gått alldeles för snabbt. Men det är bara en och en halv vecka kvar till påsklov så det ska man väl överleva!

jaha, vafan ska man skriva här då?

Om ungefär en timme beger jag mig in till Borlänge, tills dess tänkte jag vara lite produktiv och faktiskt plugga lite historia. Det enda jag iprincip gjort idag är att kolla ikapp Desperate housewives, låg ett par avsnitt efter internet.

Blev förresten väldigt nöjd med resultatet på mina shorts, vad tycks?



Göteborg om ett par veckor

Sådärdå! Göteborgsresan bokad, åker ner fredag 13/4 och kommer hem redan på söndagen. Blir en snabbweekend för att hälsa på min saknade vän Fritiof, ni vet han som var i USA samtidigt som mig? haha, eller ja ni som följt min blogg hela året vet. Ni andra kanske inte vet, men det är bara att kolla tillbaka till typ, April 2011. Grymt taggad, kommer bli så sjukt kul att träffas igen!


Bild från när vi utbytesstudenter i området åkte till Washington DC förra April.

sommarkänslor

Sitter och planerar mitt påsklov, lutar mot en weekend nere i gbg för att hälsa på min saknade vän. Hoppas på det, men ingenting är bestämt. Har suttit och planerat lite med mamma och pappa också, ganska taggad på lov. Tror det kommer bli toppen hur det än blir.



Det är så fint väder ute, tråkigt nog spenderar jag den framför Desperate housewives. Vill ut i solen och bara umgås med vänner. Det här vädret får mig att längta till sommaren och jag vill bara kunna springa runt i somriga skor, korta shorts och ett linne.

Mitt sällskap såhär en lördag




Har suttit hela förmiddagen och pluggat teori och lyssnat på musik. Vill hitta på något, det är så galet fint väder. Får dock se vad som sker, är sugen på att gå ut ikväll men hela kvällen är rätt oklar.

Work in progress


Hunger games

Hur kunde jag glömma?! Glömma blogga om en av dom bästa filmerna jag sett på länge. Såklart pratar jag om Hunger Games. Den var om ni inte listat ut det redan, HUR bra som helst. Jag hade inte läst böckerna innan vilket jag tyckte var väldigt bra, det blev mer spännande och man visste inte riktigt vad som skulle hända. Den här filmen kommer ses MÅNGA gånger till.


I min ensamhet

Sitter hemma i min ensamhet, funderar på om jag ska nita mina shorts, om jag borde beställa lite saker jag hittat eller om jag borde kolla på film. Det absolut mest optimala vore ju i och för sig om jag pluggade lite, men jag är så trött att ingenting skulle kunna gå in nu.

Helgen ser såhär långt ganska tom ut, men det brukar lösa sig med saker att göra. I värsta fall är jag ju ganska bra på det här med att fördriva tid på absolut ingenting.

Nu blir det nog att slå på en film.

Awesome friday

Har haft fullt upp hela dagen, tog 06.40 tåget hem till Rättvik imorse och började dagen med lite dans på idrotten. Sedan blev det lite matte och fysik, gick sjukt bra och har haft värsta flytet hela dagen. Och inte blev dagen sämre utav att jag skulle kika hur mycket pengar jag hade kvar och siffran var MÅNGA gånger större än jag förväntat mig. Jag hade nämligen fått ut min semesterersättning på nästan hela 30 timmar från McDonald's. Så det tackar både jag och mina alanya resa för. Nu har jag lagt undan pengar så att jag klarar mig hela veckan där borta. Hur lycklig som helst.

Matlagning, musik och plugg

Efter en lektion på ca 1h 45 min så är jag hemma igen. Eller ja lektion och lektion, hon pratade enskilt med alla om provet, uppsatsen och lite vad vi ska göra resten av kursen. Jag blev såklart sist, hon skulle läsa igenom min uppsats och konstaterade att det är minst ett VG, och visade även saker jag skulle skriva mer på och ändra lite. Så nu håller jag på att koka upp lite ris och steker lite kyckling innan jag tar tag i lite fysik och gör klart mina ändringar på uppsatsen.

Vid fyra tänkte jag ta bussen hem och kika lite på stan osv innan det är dags för bio.

vid köksbordet

Tog mig upp tillslut, plockade ur diskmaskinen och blandade ett glas oboy. Linnea kom också upp och nu sitter vi här på våra vanliga platser vid köksbordet framför våra datorer. Lite roligt att vi alltid sitter såhär. Tagit upp lite kyckling också så att jag kan äta det innan jag åker hem ikväll.

Ska försöka ta mig till myrorna idag också och se om jag hittar något billigt. Men nu ska jag försöka skriva lite till så jag hör av mig senare.

för jag har trillat dit jag har fallit

Godmorgon, nu är jag vaken. Fortfarande trött men inte tillräckligt för att kunna somna om.. börjar inte skolan förens om 2,5h så ska nog ligga och dra mig en stund innan jag går upp. Ska nog även skriva det absolut sista på min uppsats, nämligen mina egna åsikter.. sen får vi hoppas att det duger.

ikväll efter min lektion ska jag åka hem fören kväll, tänkte försöka träna lite och sen blir det bio med mina favoriter! Kommer nog bli gryymt.

There's a new moon on the rise

En dusch och en storstädning av rummet senare sitter jag här återigen. Har blivit mycket bloggande, har haft alldeles för mycket fritid idag tror jag.
Haha, imorgon börjar jag inte förens halv tolv vilket är sjukt skönt, men som vanligt när jag har sovmorgon så kommer jag vakna jättetidigt och vara jättepigg. Kanske är lika bra.

Ännu en gång ska jag försöka få den där förbannade jäkla uppsatsen klar. Puss

bästivärlden, i alla fall ibland






Efter ett x antal bilder och flams bad Stina oss att vara tysta.. hon påstod att man inte kunde plugga med oss.. jag vet inte vad hon pratar om?!.

Flamsar runt med min sambo


Ungefär såhär bra går plugget ute. men lite har jag då fått gjort i alla fall. Här är jag och min sambo i ett nötskal..

livet leker


Njuter av en tiokronors glass utanför Statoil med min underbara sambo i det fina vädret.

vi är bra störda vi


Ingen mattelektion idag då, satt en halvtimme och väntade på läraren, men han dök aldrig upp. Så nu sitter vi hemma, tar sjukt fula bilder, pluggar och äter frukt. Fin onsdag.

Left me here for all these days and ripped apart my pride

Tottie släppte oss nästan en timme tidigare, redovisningarna gick snabbare än väntat och han hade inget annat planerat. Vi utnyttjade detta genom att gå till djurhuset och rengöra vår pump till fiskarna. Svamparna i pumpen ska vara lite gulvita, våra var mörkbruna.. haha + att det fanns en del som inte var rätt insatt, bitarna som skulle ligga löst i en liten ask låg fortfarande i sin påse.. haha dåligt. Hon som hade satt ihop pumparna åt oss skrattade och erkände att hon inte visste hur det skulle vara.. haha, så det kanske förklarar varför några av våra fiskar dött. Men det kanske var lika bra att dom gjorde det, vi har ju ca 20 yngel just nu.. Våra fiskar förökar sig som galningar.

Om 10 minuter börjar matten och det blir sista lektionen för dagen, men först ska jag knapra i mig mina baconskivor jag precis stekte.

in english class

Sitter på engelskan, har precis gjort en pratövning och nu väntar vi på att alla andra ska bli klara, snart är det dags för lunch och sen är det dags för alla redovisningar. Rätt seg dag men det får funka! Hoppas ni får en trevlig dag! Puss

120321

Godmorgon

Sitter i köket och äter frukost, Rick sitter i soffan och kollar på tv och det är snart dags för mig att gå mot Engelskan. Idag ska vi lyssna på klassens redovisningar, men eftersom jag redan redovisat så slipper jag, väldigt skönt.

Ikväll ska jag och Linnea skriva vår labrapport, jag ska skriva klart min Utrotningshotade arter fördjupning och kanske plugga på lite prov. Måste bli klar med en massa innan veckan är slut, och nästa vecka är det inlämning på historian och teoriprov. SÅ, det lär jag också göra. Hehe, mycket nu.

Men nu ska vi gå till Engelskan. Vi hörs senare

Tisdags tacos

Sitter i köket i världens matkoma efter att ha ätit sjukt god tacos med min kära sambo. Gick ner till Ica för att handla de grejer som fattades, kommer hem och inser att vi saknar huvudingrediensen för guacamole, nämligen avokado. Så det var bara för mig att springa ner igen medans Linnea lagade klart maten. Men den vart lyckad så det var värt den extra lilla promenaden.

Ikväll blir det lite tv och plugg, och imorgon har jag sovmorgon! Tackar gudarna för det. Ska bli skönt att sova ut lite. Men nu ska vi duka av och forsätta kika på vänner.

Tell me that you love me 'cause I need you so much.

Sitter på min grymt långa håltimme och försöker arbeta lite svenska/historia och utrotningshotade arter. Vi har ingen svenska idag heller eftersom vi fått allt arbete utdelat redan så det är på eget ansvar att arbeta klart med uppsatsen. Har på förmiddagen varit på sällskapsdjur, vi har fått tillbaka vår ordinarie lärare och har ägnat dagen åt att prata katter och olika föreningar som tar hand om hemlösa katter osv. Till sist kikade vi på en film.

Om ungefär en halvtimme ska jag bege mig till teknikhuset och göra mitt fysikprov jag missat, inte roligt, men det måste göras. Ikväll efter matten blir det kanske gym, annars tänker jag bosätta mig bland mina läxor. Men nu ska jag försöka koncentrera mig på det här igen.

svar på kommentar, designmall

Lisa om tåg hem till Rättvik:
Hej, jag undrar bara vilken designmall (eller vad man ska kalla det) du använder :D

Om du undrar vilket tema som man väljer under design, så är det fashion :)

tåg hem till Rättvik

Sitter just nu på tåget hem till Rättvik , hade uppkörning idag och klarade det! har även bokat nytt teoriprov. Efter all körning gick jag till gymmet och sprang 6km. Riktigt skönt! Har sjukt ont i benen nu och förväntar mig mer smärta imorgon!

We all carry these things inside that no one else can see, they hold us down like anchors, they drown us out at sea

Godmorgon!

Vaknade för en kvart sen och kunde verkligen inte somna om så jag gick upp, egentligen skulle jag ha gått upp om en halvtimme.
Om lite mer än en timme ska jag bege mig mot bussen, är en massa körskola och träning som gäller idag. Sen vidare till lite secondhandbutiker innan jag åker hem till Rättvik igen.

Men nu ska jag göra mig iordning och packa det sista!

Dreams, my way to escape reality



Säger godnatt för mig, är helt slut i kroppen. Känner att jag behöver vilan, kommer bli en lång dag imorgon. Natti!

Sökes: nitar

Efter ett par fysikuppgifter är jag redo att dö, det borde inte vara lagligt att läsa fysik. 10 uppgifter kvar, plus att jag måste göra klart min sällskapsdjurs uppgift.

Är även i jakt efter pyramidformade nitar, sådär ca 1x1 cm i storlek. Så om någon har nåt sånt som ligger hemma och skräpar så finns kommentarsboxen här nedanför! Är på pysselhumör, vill göra om saker. Imorgon är det förutom körskolan och träning även inplanerat en liten tur till en secondhandbutik för att kika efter lite saker.


Trasiga kläder = nya shorts

Har haft ett återkommande problem med att mina svarta jeans gått sönder, varje gång på exakt samma ställe. Tror jag är inne på par nummer 4 nu sen i höstas. I alla fall, när mina förra gick sönder så blev jag så sjukt irriterad, men igår kväll kom jag på en briliant idé, varför inte bara klippa av dom till shorts? Då får jag ju användning av dom, och jag är i behov av shorts. Så sagt och gjort. Jag är väldigt nöjd med resultatet måste jag säga.





Träning när det är som bäst



Trodde aldrig jag skulle klara det, 40 minuter på löpbandet.. Det är inte likt mig, jag brukar klara max 5 minuter innan jag är helt död. Måste ha hänt nåt konstigt med mig, men jag klagar inte. Sjukt skönt var det i alla fall, dock var jag så slut i benen att det bara blev en kilometer simning. Mer sånt här tack.

en helt vanlig söndag

Ska börja min söndag med ett träningspass, blir lite löpning och simning. får ju ingen kondition förutom uppvärmningen gjord i Rättvik ändå.. resten av dagen ska jag nog ägna åt min kära fysikläxa..

smider planer

Sitter och kikar videos på youtube, planerar med Jessica och längtar satan. Detta kommer bli grymt! Vill göra det nu på en gång, som alltid. Men det får nog vänta några helger tills jag och Jessica hunnit köpa allt vi behöver.

Cravings!






Only the dead have seen the end of this fight.



Har precis ätit god mat och fikat med min familj, min ena bror och hans mammas familj.
Blev en laxpaj och sallad till mat och glass till efterätt. Nu är det film som väntar med Tara.

Jeansshorts


Jeansshortsen jag köpte här om dagen, Bikbok 299:- , armbanden följde med om man handlade för 300 kr.

For better and for worse

Godmorgon!

Har haft en riktigt trevlig kväll, började med att Pär letade sig ut till ödemarken där jag bor, och så åkte vi runt i Borlänge som dom nolifers vi är, kom på att Jim skulle ha fest, gick dit sa hej och drog igen. Hälsade på Issa och Katha en snabbis innan dom skulle dra till Jim. Sen fick jag skjuts (den extremt korta sträcka som det är..) till Tim.

Nu är jag i alla fall hemma igen, har precis städat rummet lite snabbt, tänkte försöka få lite fysik gjort (har prov på tisdag..) innan vi får lite gäster.


120316

Har haft fullt upp hela dagen, med lite teoriprov, körlektion och träning. Har även hunnit med att hälsa på mina vänner och gått på kupolen en snabbis. Teoriprovet var hemskt, 52poäng var godkänt, jag fick 51.. Såklart. Menmen, nya tag. Ska försöka få ett nytt prov inbokat så snabbt som möjligt.

Träningen gick förövrigt väldigt bra, sprang lite på springbandet (väldigt olikt mig) och så simmade jag nån kilometer. Blev inte så hårt idag, men det var skönt att i alla fall få röra på sig. Efter det sprang jag runt på kupolen med Maria, Linus, Graaf och Jon en snabbis.

Nu sitter jag på mitt kalla rum, borde plugga och borde lägga upp saker på tradera men har ingen ork alls.. Helt slut.

When you've had a taste of perfection



Blev ett par jeansshorts med hög midja från Kupolen idag och nu ligger jag i sängen och gör lite teoriprov. Märker att det är fordonsfasen jag har problem med, så det ska jag läsa på lite nu ikväll. Men först, ska jag duscha innan jag somnar.

på tåget

Hann med tåget och sitter nu bredvid Lina i min klass och pratar om allt och inget. om tjugo minuter är vi i Borlänge och jag ska möta upp Linnea H och sen innan jag åker hem ska jag förbi kupolen en snabbis! ska köpa något väldigt efterlängtat

cause in your eyes I'd like to stay

Nu snart är det dags att bege sig till tåget, men först måste jag packa ner allting jag ska ha med mig. Ska försöka ta med så lite som möjligt men som vanligt så kommer väl det bli svårt, nu ska dessutom 100 läxböcker följa med också. Men vi hörs antingen på tåget eller när jag kommer hem igen!

jag har flyt

Är det bara jag som fullkomligt älskar vårvädret idag? Blev så glad när jag kunde gå till lektionen utan jacka och halsduk. Det får gärna fortsätta såhär.

Skrev ett VG även på det här provet och det kändes relativt lätt, hade koll på frågorna osv. Satt kvar en stund till och letade lite info inför min fördjupning, men det finns fan inte speciellt mycket information om snöleoparder.. Menmen, får försöka leta på lite och kanske dra lite egna slutsatser. Så det ska jag spendera resten av eftermiddagen till innan jag åker tillbaka till Borlänge. Linnea har redan åkt så det är bara jag kvar hemma.

Sovmorgon

Gud va skönt det var med sovmorgon, har suttit nu i en timme och kollat över instuderingsfrågorna till provet jag har om en halvtimme. Så snart beger jag mig mot min enda lektion idag, utrotningshotade arter. Ska börja med provet som sagt och sedan ska vi spendera resten av lektionen till att jobba med våra fördjupningar. Om jag inte minns helt fel så var provet ett G-prov och enda chansen att faktiskt få mer än G är att göra ett bra jobb på fördjupningen.

Efter lektionen tänkte jag ta tåget hem, blir hemma ända tills måndag kväll vilket är sjukt skönt. Varför jag blir hemma imorgon och på måndag får ni veta senare. Rätt pirrigt är det, men kommer bli så skönt om det går bra.

natti

Nu säger jag ett ovanligt tidigt godnatt för att vara jag. Helt slut, och imorgon är det sovmorgon till halv tolv som gäller, så kan verkligen sova ut.

Ja, sova ska jag göra såfort eparaggarna utanför skaffar sig ett liv och håller käften :)

NOTE TO SELF


Försök inte gå upp för en isig uppförsbacke..

Redo


Nu är vi redo. Dock är inte filmen det, ca 50 minuter kvar. Passar på att duscha och städa innan det.

Gym och grönsaker

Första gympasset på tre veckor är äntligen avklarat. Skönt! Blev ett mage/rygg pass, tog det rätt lugnt men lär nog kännas imorgon ändå. Lyckades låsa in min nyckel på rummet innan vi gick så jouren var precis här och låste upp åt mig.

Ikväll blir det lite grönsaker och dipp med min kära sambo, lite extra mys nu när vi inte ses förens på tisdag. Så det blir väl trevligt. Kanske sätter på nån film, kom någon komedi på 6an.

Calippo shots

Sådär, då har jag gjort mitt första matteprov här i Rättvik, ett VG blev det. Tydligen kursens svåraste prov, så det kändes väldigt bra. Snart ska vi gå ner till Statoil och köpa lite Calippo Shots. Linnea och Lina har aldrig smakat det, så det är dags att jag visar dom vad dom missat...


Onsdag

Vart en väldigt slapp dag, började med dans imorse vilket resulterade i att min sovmorgon försvann.. buhu. Sen hade vi en timmes hål innan Engelskan då jag hade förberett mig för redovisningar. Men nej, då blev vi presenterade för en ny lärare som ska ha oss resten av terminen. Sen fick vi en hörövning inför nationella som vi skulle göra innan lunchen, och efter lunchen hade vi en läsförståelse. Gick väldigt fort och efter det körde jag min muntliga presentation för Henrika. Skönt att ha det gjort.

NU ska vi dra på matte, börjar om fem minuter. Puss

tacoos



Nu har vi varit och käkat grymt god mat. Sitter och målar mina töjningar i väntan på att svenskan ska börja. Nästan så man skulle vilja ta en tupplur innan lektionen börjar, men det är nog bara dumt kommer bara bli tröttare. Nej ska nog kika på lite serier nu.

Sovmorgon, till halv två

Godmorgon.

Ingen lektion idag, så vi gick upp helt i onödan, börjar inte förens halv två. Men skönt att få uppgiften vi har i Sällskapsdjur klar. Gud vilken kattmatsexpert jag känner mig som nu. Om någon timme är det dags för lunch, tacobuffé idag mums. I eftermiddag har vi Svenska och Matte så det ska väl bli kul. Ska bli min första riktiga svenskalektion sen jag flyttade hit, eftersom jag vi bara haft en då vi kikade på Frankenstein. Tror vi skulle börja på någon uppsats.

Ikväll blir det nog gymmet med mina favoritgymkompisar. Men jag skriver lite mer senare.

20120312

Sitter i köket med Rick och Linnea och dricker lite te kikar på Karatefylla. Har varit en sväng till Borlänge idag, hälsade på min gamla skola och mina fina vänner. Kul att träffa alla igen måste jag säga. Åkte även hem en sväng för att hämta lite saker jag glömt och gjorde klart min Engelska redovisning. På vägen hem igen så råkade jag somna när vi var i Djurås, när jag sedan vaknar igen så hör jag i högtalarna "Nästa station Mora, Mora" vilket alltså är stationen efter Rättvik. Så där satt jag, på Moras järnvägsstation i ungefär en timme innan nästa tåg tillbaka går. Men nu är jag i alla fall hemma som sagt.


inställd lektion.

Har precis kommit hem från min inställda historia lektion. Alla hade tydligen fått ett SMS från fronter som sa att Karen va sjuk och att vi inte hade någon lektion (jag kollade till och med Fronter imorse för att se om det stod nåt..) men inte jag. Men jag stod tydligen med i listan och receptionisten hade skickat ut sms til ALLA.. Men nåt fel lär det ha blivit, samma hände förut på matten, alla fick sms utom jag men som tur va så hade jag Linnea som kunde berätta det för mig då. Jaja, nu är jag vaken och kan lika gärna sätta igång med lite läxor. Rätt skönt att få stanna hemma också, börjar bli sjuk, min hals gör sjukt ont.

Draw Something


Tänkte bara dela med mig av mina fina Draw Something skills.. Ja jag vet att det finns en funktion som heter print screen, men jag glömde göra det när jag rita den, och Jessicas telefon kan inte det.. :(

Slalom med Floberg

Efter en heldag i Romme med underbara Jessica så är mina ben slutkörda, vaderna värker redan.. Haha, märks att man inte åkt slalom på ett tag. Men det var sjukt roligt. Det bästa var när vi bestämde oss för att åka ner för Solstinget, den var full av snövallar vilket borde varit ett tecken på att det inte skulle gå så bra, (hatar när folk plogat ner för backar och skapat vallar.. blir svårt att åka) men vi åkte i alla fall. Jag tänkte innan vi började "gud va pinsamt om man ramlar nu, då kommer precis alla i sittliften se en.." Och vad tror ni inte händer? haha min skida lossnar (förstår dock inte hur..) och det slutar med att jag vurpar och tappar andra skidan med. I fallet kikar jag mot Jessica och ser att även hon flyger.. haha Så där ligger vi mitt i backen och bara asgarvar. Världens mjukaste vurpa måste jag säga.



Lite spontana och mindre snygga bilder från dagen :)

Fikapaus uppe på toppstugan.

Nu är jag i alla fall i Rättvik igen och har precis satt på tvättmaskinen. Tänkte försöka få engelskan klar.

Mysiga sängar och läskiga filmer


Min och Jessicas dröm säng.. Inte precis så, men iprincip. I alla fall lika mysigt.

Vi är så sociala, sitter och spelar Draw Something mot varandra medans Svampbob rullar i bakgrunden på TVn. Imorgon är det Romme Alpin som gäller och första gången jag åker slalom på ungefär två år.. Galet. När jag var yngre åkte jag en gång i veckan, minst. Önska det var så nu.

Nu, house of wax. Kommer dö.

there is a..


Party in my room

JAAAAAAAAAAAAA. lycka

Sitter och äter chips, dricker pepsi och kikar på melodifestivalen med Jessica. Vi har suttit och skrattat åt roliga youtube klipp och varit allmänt övertrötta. Lyckan steg ännu mer när Jessica frågade om jag fått nåt betyg på min gigantiska svenska uppgift och jag bestämmer mig för att gå och kolla. Mitt hårda arbete gav resultat.



Skuttade runt och bara dog av lycka. Måste sett väldigt roligt ut.

Nu tillbaka till Melodifestivalen, för Jessicas skull.

dagens underhållning.


Hitta detta när jag letade efter klipp till min engelskaredovisning. Ska prata om skillnaden mellan amerikansk och brittisk engelska. Made my day. Kom lite off track också när jag klickade på videon han länkade till i slutet:


Mycket vackert, mycket vackert..

Lördag

Godmorgon.

Orkade inte blogga igår när jag kom hem. Men som sagt hade sista praktikdagen igår och den gick bra. Hade lite kattkastreringar som vanligt på morgonen och sen på eftermiddagen åkte jag och Frida och kolla på en häst som antagligen hade sträckt sig. Inte så händelserik dag, packade mest upp foder och moppa lite när vi inte hade djur där. Kvällen spenderades med mina underbara tjejer.

Idag ska jag städa mitt rum, plugga lite matte och träffa några från klassen så dom kan få plastpåsar som vi tillsammans ska sälja för att få ihop pengar för en klassresa i trean. Har för tillfället 250kg plastpåsar hemma. Efter det kommer Jessica hit och vi ska umgås och kika på melodifestivalen. Har inte sett ett enda avsnitt men nu tyckte Jessica att vi skulle se det, så det får bli så. Och imorgon är det dags för lite Romme och slalom! Kommer bli sjukt kul.

,


Fredag

Godmorgon!

Det är nu dags för min sista praktikdag, och snart är det helg och dags för mig att dra mig tillbaka till Rättvik. På söndag ska jag och Jessica åka lite slalom i Romme, så hon kommer hit på lördag vilket kommer bli sjukt roligt. Jag tänkte försöka uppdatera under dagen, det är dock väldigt svårt. När jag slutar är lite oklart. Det visar sig helt enkelt, hela idag är ganska oklar känner jag.

Men nu är det dags att åka! Vi hörs!

I can't sleep


_



Glädjetårar föll.


Så himla fint och otroligt vad människor är kapabla till att göra för andra människor. Måste vara helt underbart att få höra och uppleva allt vi "vanliga" upplever dagligen. Blev otroligt rörd av filmerna.

Nästsista dagen

Har haft en rolig och intressant nästsista dag på praktiken. Började med ett möte med en tjej som skulle presentera ett nytt läkemedel. Sen kom det in två hankatter som skulle kastreras och förutom att jag fick stå med och kolla hur allt gick till så fick jag även vaccinera en av katterna. Enkelt men ändå ganska kul att prova på. Frida förklarade även för mig hur en hanhundskastrering gick till.

Efter lunchen tog jag och Eva bilen och åkte runt till två gårdar, en för att kika på en juverinfektion hos en ko, och på den andra kikade vi på en liten Shettis som fått kolik. Blev inte klar förens runt halv 6 tiden, blev en lång dag men jag antar att det tar igen de korta dagar jag haft hittills. Och imorgon är det dags för min absolut sista dag för nu på min fina praktikplats. Kommer sakna dom, och vet nu att det här är något jag vill arbeta med.


Riktigt utvilad

Godmorgon.

Har precis vaknat efter en sådär 12timmars sömn. Sjukt skönt, var jättetrött igår och gick och la mig direkt när jag kom hem. Igår var det rätt lugnt på praktiken, åkte och kollade på en liten shettis med fång och sen kom en pitbull in med vad som verkade vara allergi. Efter det så var det slut med besök för dagen så jag och Frida började städa, flytta om saker och rensa. Ganska skönt att se hur fint det blev efteråt.

Idag borde jag vara piggare, så jag ska försöka få lite matte och fysik gjort. Har inte många dagar på mig att göra klart saker nu. Börjar närma sig. Men nu ska jag gå upp och äta lite frukost.

tralala

Godmorgon
sitter på bussen påväg till praktiken, sjukt trött men det ska nog gå. Idag är tredje dagen och med andra ord så har hälften av veckam gått. Sorgligt men så är det. Blir tre veckor i höst så då hinner jag med lite mer. Det bästa med det här yrket förutom alla djur är att man aldrig vet vad som kommer hända innan man kommer till jobbet, blir liksom en överraskning. Jag är nästan helt hundra på att det är det här jag kommer jobba med när jag blir stor..
men nu ska jag av bussen så puss så länge

the good old times

Har suttit och snackat gamla minnen med Simon och Martin senaste timmen. Galet, nu spelar spellistan från ettan i hörlurarna som väcker ännu fler minnen. Mycket bra musik, ska börja lyssna på den lite oftare igen!

Nu är klockan mycket och det är dags för mig att sova.

I princip klar med teorin!

Åkte in till körskolan en sväng med Mia och pluggade lite teori. Blev klar med både repetitionsdelen och slutprovs-delen. Så nu är det bara dom där extra proven kvar alltså, "dina osedda frågor", "vägmärken", och "svåraste frågorna". Ska försöka beta av dom nu i veckan också. Så får jag försöka läsa lite i boken när jag kommer tillbaka till Rättvik.

Nu tänkte jag försöka få lite plugg gjort så jag blir klar nångång. Kommer bli så skönt när allt är gjort.

lite smådjur

Andra dagen avklarad och den var sjukt rolig och intressant, blev några vaccinationer på katter och en supersöt liten valp. även en honkatts kastration. Fick hjälpa till rätt mycket idag och det var jätte roligt! nu ska jag hem och försöka få lite läxor gjorda!

dag2

Godmorgon!
sitter på praktikplatsen med en kopp te i hopp om att piggna till innan dagen börjar på riktigt. de har nämligen telefontid i typ in halvtimme till. när jag kom hit så visade hon jag var med resultaten från gårdagens tester och förklarade vad det betydde.
mamma var snäll och skjutsa mig hela vägen för att jag skulle slippa ännu en bussresa eftersom mina kläder fortfarande stinker ko. Förhoppningsvis så slutar vi samtidigt så jag kan åka med henne hem!
men nu ska jag dricka upp mitt te och vara lite social! :)

MULAN



Eftersom Katha i princip dog när hon fick veta att jag aldrig sett Mulan filmen, så tänkte jag tillägna denna kväll till henne. För nu ska jag kika Mulan för första gången i mitt arton åriga liv (har sett nån kort snutt från den.. men aldrig hela)

Min första praktikdag avklarad, resultat = ko

Praktiken gick bra, vi var ut till två olika gårdar och kikade på kor. Ganska intressant faktiskt, fick ett par kompisar också.. som spenderade vår tid tillsammans med att slicka på mina händer och försöka äta mina kläder. Kan tala om att jag luktade ko och kobajs ända fram tills nyss när jag tog en dusch. Haha ni skulle sett folket på bussen när jag skulle in till stan igen, folk satt och kollade sig omkring och frågade sina kompisar va fan det var som stank (that would've been me). Haha samma på körskolan, nå killar kollade på mig och viskade nåt till varann, kände mig grymt utpekad. Men jag menar, inte varje dag någon kommer och luktar som en levande ladugård. Hade också kollat.

Satt som sagt på körskolan några timmar med Mia, gick väl sådär. Ska försöka ta mig dit fler dagar den här veckan, helst när jag inte stinker ko. Annars ska jag försöka plugga hemma.

Imorgon är det dags för en ny dag, vad den har att bjuda på vet jag inte än, men ska försöka hitta tid att uppdatera under dagen. Nu tänkte jag lägga mig i sängen och kika på film. Puss

dags för praktik


Nu är det dags för lite praktik! ska bli spännande! hörs ikväll

nånting rätt med rättvik

Sitter på tåget och är alldeles strax framme i Borlänge , har fått sjukt mycket gjort. måste vara nåt med Rättvik , har skrivit 1000 ord på svenskan bara på den lilla tid jag var där! Med detta så är jag iprincip klar med den där jävla epok-uppgiften, lite ino jag måste kolla upp bara så :) men nu ska jag strax kliva av så blir det burger king innan jag åker hem. puss

Felvik


Sådärdå, då var jag framme. Av någon anledning är jag skithungrig, letade igenom frysen och hittade lite nerfrusen Flygande jacob, så det får bli det till lunch. haha känns som att det enda jag äter här borta är kyckling.

Hej så länge


Nu åker jag till Rättvik vi hörs senare! Väldigt vackert med spegelglas där -.-

Skidor på tv

Godmorgon världen.

Har precis suttit och kollat slutet på vasaloppet och funderar fortfarande hur folk orkar åka längdskidor sådär långt.. Nu kikar vi på damernas slalom och jag saknar slalomen sjukt mycket. Kanske ska ta upp det igen nästa år? bor ju trots allt väldigt nära backen då. Skulle vara sjukt kul.

Idag ska jag försöka återigen att få lite läxor gjorda men även en liten tripp till Rättvik, ska lämna lite grejer samt hämta mina linser och sånt. Kanske ska ta med lite läxor på tåget eller något, kan ju hända att man får något gjort.

Godnatt kära vänner

Det där med att plugga, det är inte riktigt min grej.

Har suttit precis hela dagen med läxor, har i alla fall fått en klar nu! Ska försöka få lite fler klara imorgon, möjligvis en till idag. Jag är ganska långsam på att göra läxor, blir distraherad av allt annat runtomkring mig och klarar inte av att vara koncenterad på läxan en längre stund.. haha jag fascineras av folk som klarar av att sitta i timmar och bara plugga,plugga,plugga. Jag hade blivit galen.

Men nu är som sagt en utav mina sammanlagt sju läxor klara. Six more to go. Nu kör vi.

Gårdagen i romme

Hade en väldigt trevlig gårdag. Åkte ut till Romme på eftermiddagen med familjen där vi åt buffé eftersom Kalles arbetskamrater hade bjudit honom på det för hans födelesedag (alltså en middag för sin familj). Var sjukt god mat, speciellt efterrätten.. hehe

Vi gav Kalle vår present till honom och han delade ut presenter från Thailand till oss. Fick ett jättefint armband av honom.



Efter maten åkte mamma, pappa och Jakob hem. Jag och Kalle stannade kvar, spelade lite frågesport, drack lite Calvados med cider och snackade med hans arbetskamrater. Lite senare på kvällen kom någon från hans jobb ut och frågade om vi ville ha chips och jag hade precis tänkt att det vore sjukt gott med chips. Vi tackade ja och jag hade förväntat mig en skål med chips, men då kom han ut med tre stora påsar (en varsin) med chips.. Haha så nu har jag chips kan jag lova. Strax efter tolv åkte vi hem i alla fall, blev ingen krogen som vi planerat utan jag åkte direkt hem till Jakob och sov där istället.



Här är typ bara en fjärdedel kvar, men hela den här påsen var HELT fylld.. haha

Trevlig fredag, framför läxorna

Sitter med läxorna i högsta hugg, tänkte försöka få lite gjort nu innan vi åker till Romme. Där ska vi äta middag för att fira min bror som fyllde år i förrigår. Ska bli kul att få hela familjen samlad, va väl ett tag sen sist antar jag.

Nej nu ska jag ta och ringa till skolan i USA och höra en sak med dom, innan jag tar nya tag i läxorna!

vart tog veckan vägen?

Körningen gick helt okej, har i alla fall bokat en till lektion samt uppkörning och teoriprov. Så snart är jag klar, det vill säga ifall jag klarar allt. Har även simmat 2km idag, mitt första simpass på en hel månad. Måste komma igång igen.

Försöker för tillfället att få lite läxor klara, det går sådär. är väldigt omotiverad och att veckan gått förbi alldeles försnabbt gör inte min motivation större. Blir så galet stressad. Måste komma ihåg att ringa min APU plats imorgon också påtal om det. Nej nu ska jag försöka få i alla fall ett ämne klart.



Mamma kom in med lite fruktsallad, så nu ska det nog gå bra.

glasögon orm


mina linser gick sönder på bussenn hem från kryssningen och jag va smart nog att lämna mitt andra par i rättvik.. så nu får jag gå runt med glasögon istället .. så det kan gå.

nu ska jag åka alla fall. vi hörs senare!

1 mars

Nu om en liten stund ska jag bege mig mot körskolan, ska plugga lite teori innan det är dags för en provuppkörning. Känns bra att nästan vara klar, det gäller bara att fixa teorin nu! Ska försöka hinna med en liten simtur efter allt detta också, var alldeles för längesen jag simmade senast.

Försöker kolla igenom säkerhetskontrollerna och allt vad man ska kunna, lär ju komma sånt redan idag och sist jag gick igenom dom var i oktober eller något och då gick bara körläraren igenom dom lite snabbt. Ja jag ska göra mitt bästa så får vi se vad som händer.

RSS 2.0