12-10-31

Umgåtts med Anna idag och ligger nu i paltkoma framför Tv:n efter en supergod pastasallad med min kärlek. Bakade hotell igår och med det gjort är nu hela vår Egyptenresa klar! nu ska det bara bli 20de december.


Bjuder på en söt bild på två kattungar från kliniken i USA där jag hade lin praktik.



12-10-30

Hej och hå, ungefär lika dött på bloggfronten som på min springfront. Har inte varit så sugen med allt regn/snö + vill inte springa ensam och ja Tim får inte springa. Ska försöka ta tag i det imorgon eller något.
 
Har varit ut till Idkerberget ikväll och hälsat på Tims mamma och Harri, riktigt trevligt. Nu blir det att kika lite mer på hotell i Egypten, och mysa ner sig framför en film.

I made it!

uppe i stugan efter en vad som kändes som en evighets promenad i snöstormen.. finns nog inte en kroppsdel på mig som inte vad snötäckt, inte långt ifrån i alla fall.

Igår firade jag och älsklingen 7 månader och därav den dåliga uppdateringen, ville umgås med honom. För att fira det gick vi till Tzatziki och åt riktigt god mat!



Nu ska jag försöka torka och vila lite innan det är dags att ta helvetespromenaden ner till jobbet!

Snöiga oktober

godmorgon!

Sitter nu på tåget upp till Rättvik för ett jobbpass på mitt underbara jobb. Börjar inte förens 10:00 men måste gå upp till stugan först och hämta mina jobbgrejer eftersom jag glömde dom där. Så min enda chans att hinna upp dit innan var att ta det här tåget.

Fick mig en chock när jag klev ut imorse och såg att hela marken var snötäckt. Dom har lovat 25cm snö idag så lär väl snöa hela dagen.



såhär ser det ut utanför oss just nu.. Ganska mysigt med snö men hade hellre sett att den kom om några månader.

snart slut

Sitter på sista rasten innan den absolut sista delen börjar. Hade lunch och bestämde mig för att luncha på kupolen med Tim. Vi var tydligen inte dom enda som tänkt den tanken.. haha helt kaos. Varit en riktigt lång dag men var inte alls så hemskt som jag tänkt mig.



Bjuder på en bild från igår.. lite väl mycket snö för att vara oktober om ni frågar mig

från pilot till högskoleprov



Godmorgon världen!

Hade en riktigt rolig kväll igår med min co-pilot Amanda! blev riktigt lugnt dock för har högskoleprovet idag. Första delen är avklarad nu och strax börjar delprov 2 av 5. Så här ska jag sitta fram tills 16:15 och sen blir det en helkväll med min älskling!

12-10-26

Hemma i Borlänge igen, halloweendräkten har kommit så ni får se en bättre bild lite senare! Väntar på att älsklingen ska komma hem så man kan få pussa lite på honom igen!
 

från gårdagen!







två bilder från gårdagens skördemiddag! riktigt god mat och massa skratt!

Slut för dagen, äntligen!

Knåpat ihop en engelskauppsats på hela 650 ord på en lektion, inte helt dåligt tycker jag. Inte den bästa metoden, men fick ihop den information jag behöver och det är inte den sista rapport vi kommer få skriva. Så om den här går lite sämre, så kommer det fler chanser.
 
Nu kommer Linnéa snart och hämtar mig, så ska vi hem och fixa oss inför skördemiddagen! Är riktigt taggad, är ju min första och sista skördemiddag.

rubrik?

Åh va glad jag blev när jag fick veta fysikresultatet imorse, VG blev det. Och jag som brukar ligga på gränsen till G i fysik. Woho, fast, det förändrar inte slutbetyget. Haha får ta mitt enda G under min gymnasietid.
 
 
Sitter nu som vanlig ordning i biblioteket och spelar bubble i väntan på att lunchen ska öppna.

12-10-25

Godmorgon!
 
Idag är det torsdag, med andra ord; långdag, skördemiddag, och hm.. minusgrader.. Nu börjar det bli vinter känner jag. Matte och engelska c är det i alla fall som står på schemat, ska nog gå bra. Vår uppgift på engelskan är att få ihop en 500-600 ords rapport om Canabis på 3,5 timme. Men sen blir det ju god mat på Skördemiddagen i alla fall så något att se fram emot!
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och min oboy, för sen ska vi bege oss till skolan!
 

Sista sambokvällen innan lovet!

FIck riktigt finbesök för en stund sen, Mirja och Ellinor var ute och åkte med Ellinors nytagna körkort. Förövrigt har vi kikat på nya PLL avsnittet, diskat och dammsugit. Hann även med en middag bestående av kyckling och ris. Om ett par minuter börjar Ink Masters och det får avsluta vår onsdag och sista riktiga sambokvällen innan lovet. Får se till att tända ljusen och verkligen mysa till det nu innan vi skiljs åt!

Prov,prov,prov

Läxförhöret gick bra imorse, började även med skelettet och muskler. Problemet med det är att alla andra har förkunskaper från tidigare djurkurser som jag inte läst så jag måste plugga in allting själv nu i efterhand för att klara det. Som om det inte var tillräckligt som det var haha. Men det ska väl lösa sig.
 
Nu har vi fysikprov om underfär tio minuter, lektionerna har gått riktigt bra, men om informationen sitter som den ska är ju frågan! haha nu blev det mycket gnäll så ni får väl ha lite överseende ;)

12-10-24

Godmorgon!
 
Va mörkt det börjar bli, helt kolsvart ute när vi vaknar. Ska i alla fall gå igenom glosorna ett par gånger till och sen får både det och fysiken gå som det går. Ska även ta med mig djurkunskapgrund boken, ekologin och projektarbetet för att hålla mig någolunda underhållen sista lektionen.
 

En springtur senare..

Dagens springtur är nu avklarad, på schemat stod det 20mintues steady. Gick hur bra som helst, synd att det börjar bli så kallt nu bara.. Hann 3,19km på dom 20 minuterna och det är jag väl nöjd med.
 
Nu blir det lite plugg på dom latinska glosorna innan jag ger mig på själva faktan!

Fin höstdag

Skoldagen är äntligen slut. Blev en riktigt oproduktiv sista kemilektion (har dubbel-lektion), en labbrapport var vad vi gjorde. Nu är vi i alla fall hemma och maten är på gång. Senare blir det plugg och en springtur i det fina höstvädret!
 

i matsalen

Matten gick helt okej! och mellan den och maten satt och vi och gick igenom glosorna till djursjukvården. måste börja hårdplugga till det så man kan allt till provet. Sitter i alla fall och äter mat i matsalen just nu, börjar inte kemin förens 12:45 så tar det ganska lugnt.

12-10-23

Godmorgon!
 
Kollade nyss vädret för veckan och hur deppig blir man inte när man ser att det blir minusgrader på torsdag.. Termometern säger ca 2 grader nu och vi kommer med största sannolikhet frysa hjäl påväg till skolan. Fast, nu sa Linnéa att vi skulle ta bilen. Tror hon är lika otaggad som mig.
 
Nu ska jag äta upp min frukost och spela lite bubble innan vi åker till skolan!

Framför Tvn

Sitter och trycker i mig popcorn och Gott&Blandat Supersurt tillsammans med Linnéa framför Anger Management. Har ätit riktigt god middag, skrattat, beställt en halloweendräkt och tänkte väl snart diska eller något annat roligt. Ska nog sova relativt tidigt ikväll så jag orkar upp imorgon.

Frukost och svenskaplugg

Uppe i Rättvik igen, äter lite frukost och tänkte göra klart svenskan. Linnéa cyklade till skolan för en stund sen och jag ska väl göra det samma om ett par timmar.
 
Tänkte bjuda på en bild, men verkar inte fastna på bild idag så får bli en sånhär istället.. hehe
 

12-10-22

Godmorgon!
 
Har precis slitit mig ifrån den varma sängen och älsklingen, om ca 20 min kommer Linnéa och hämtar mig. Så nu ska jag packa ihop mina saker och se till att inte glömma något. Kommer nog med största sannolikhet somna om i bilen eller när vi kommer upp till stugan. Men har man sovmorgon så har man.

Promenader och springturer..

Denna trevliga runda drog jag med Andrén på nyligen. Fast, blev mer han som drog runt på mig haha.. Nästan direkt efter min och Tims 40mins promenad.. Så 80min träning idag känns helt underbart. Riktigt slut nu, så nu blir det duschen och sen sängen!

I Aspeboda

Sitter ute i Aspeboda, ätit riktigt god mat och även fått lite matte gjort. Nu är jag dock riktigt sugen på en springtur, så ska nog ta mig en runt sportfältet senare, har en 40minutare på schemat. Ska dock leta på nåt att ha på huvudet så man inte fryser ihjäl om öronen. Blir förövrigt Rättvik imorgon istället, Linnéa som har bilen och hon åker upp på morgonen och för mig kvittar det.
 
Nu ska jag leta på lite kläder som jag kan springa i!

Hemma från lägenhetsvisningen

Lägenheten var riktigt fin, och stor. 56kvm för en etta är inte illa. Står etta på kölistan så den är tagen, Tim ska prata lite med HSB gällande utflyttning och uppsägningstid osv. Men sen, så fort vi och dom kan ska vi flytta in! Känns helt underbart.
 
 
Om en liten stund ska vi åka till Biltema och kika vad det är för batterier som behövs till min cykellampa och sen bär det av hem till Aspeboda på lite middag. Ryktas om lammkotletter.

12-10-21

godmorgon!
blev en riktig slapp dag igår. Låg i sängen största delen av dagen och bara glodde på tv och avslutade den ute i Idkerberget hos Tims mamma.

idag ska vi däremot på lägenhetsvisning och sen ikväll åker jag upp till Rättvik igen!

12-10-19

Godmorgon!
 
Batteriet till telefonen höll under natten och jag kom upp. Lite sent dock, så nu sitter jag och äter frukost men egentligen borde jag nästan åka.. Så ska slänga i mig min macka och så får vi höras senare!

Jobbat litegrann

Blev ett jobbpass såhär på kvällskvisten, 16-22 så ett par timmar i alla fall. Sitter nu ensam i stugan och klunkar vatten, har kommit underfund med att jag dricker alldeles för lite vatten så nu ska vätskenivån upp i kroppen.
Blir sovdags snart tror jag, fredag imorgon och vill vara någolunda utvilad i alla fall. Sen finns det ju inte mycket annat att göra. Men först; spela lite bubble haha...

I mattesalen

I skolan, sitter i klassrummet och väntar på att lektionen ska börja, fast mest på att Stina ska komma hit. Passar på att ladda telefonen också, glömde min laddare i Borlänge och eftersom Linnéa åker hem nu om ett par timmar så då tar hon med sig sin.
 
Ska förövrigt försöka underhålla mig i nästan 1,5h efter matten, mina kompisar har nämligen Fysik B och den slutar 11.20 och min matte slutar 10.00. Vill ju inte gå och äta helt ensam. Får sätta mig och kanske plugga lite. Men nu kom läraren in så ska stänga ner.

12-10-18

Godmorgon!
 
Nästsista dagen innan helg och matte och engelska c står på schemat. Idag åker Linnéa till Borlänge så får spendera sista natten själv samt åka hem till Borlänge själv. Får se om jag kan tvinga med mig nån i bilen. haha men nu ska vi börja göra oss iordning för att åka till skolan!

Ink Master

Då har vi kikat på veckans avsnitt av Ink Masters, flera riktigt grymma tatueringar. Nu vill man mer än någonsin göra en till, i alla fall av dom riktigt duktiga ;)
 
Nu blir det godnatt!

Delicious

Belönade mig själv med flingor, fil och nektariner efter springturen. Det är fan helt otroligt hur gott det där är.

5K run

Äntligen tillbaka, genomsvettig men lycklig. 5,18 km blev det, så har inte bara utfört dagens träningspass (40 min steady) utan även klarat mitt mål jag satt upp om att springa 5km. Var otroligt mycket uppför och nedför och en 400m sträcka med ren sand så det var väl inte ett så stadigt tempo som vi borde haft kanske.
 

Springtursdags

Nu drar vi ut på en springtur på 40min + cykel fram och tillbaka. Hör senare!

Onsdaaag

Sitter i kafeterian på andra sidan, om en halvtimme börjar fysiken och min klass sitter och gör de uppgifter de egentligen ska göra efter lunch (har ingen ordentlig lektion för läraren är borta) så att vi kan åka hem tidigare. Om det blir så, så kommer vi sluta runt 14.00, annars håller vi på till kl 16.05 eller nåt.
 
Vi i klassen har suttit och pratat lite om halloween, om vi ska ha någon halloween fest, om vi ska klä ut oss alls osv. Så vi har spenderat hela lunchen till att kolla ut utklädnader och sånt.

12-10-17

Godmorgon!
 
Va mörkt det börjar bli på mornarna nu, mulet också så det blir ju inte bättre av det. Sitter i alla fall här och lyssnar på när Linnéa blir galen på Bubble och jag går igenom dagens läxförhör. Ska försöka äta upp min frukost nu och fixa klart mig så vi inte behöver stressa senare.

blogg.se kan det där med tidräkning

Haha det ska då vara exakt.. inga decimaler missades här inte.

Mästare på latin snart?

Lite oengagerat mage/ryggpass. Slutade med lite över 2min plankan, kissande hunden och massa prat. Nu sitter vi här i alla fall, mätta efter middagen och pluggar lite endokrina och sinnesorgan inför vårt förhör på djursjukvården imon. Sista fysik A-lektionen innan vårt sista prov och innan kursen slutar, ganska skönt ändå.
 
Men nu ska jag nog ta en liten paus från allt latin innan jag fortsätter.

Hemma en snabbis

Nu är vi hemma bara en liten snabbis för att byta om innan vi sticker ner till gymmet för ett mage/rygg pass. Känns verkligen i benen att jag varit ute och sprungit, känns som konstant mjölksyra när jag cyklar, plus den vanliga träningsvärken. Men nu är det dags att ge sig av, hör av mig senare!

Biblioteket i vanlig ordning

Matten gick hyfsat okej, lite krångligt men det gäller bara att lära sig det antar jag. Sitter i alla fall i biblioteket och väntar på att matsalen ska öppna kl 11, har gjort kemiläxan vi inte orkade ta i tu med igår så nu är den gjord.
 
Skönt med sol idag, slippa regnet ett tag. Ska försöka ta oss ner till gymmet ikväll, men lär plugga på sinnesorgan och endokrinaorgan tills morgondagens djursjukvårdslektion först..

12-10-16

Godmorgon!
 
Morgonrutinen blir lite kortare idag, vaknade nämligen halv åtta istället för sju.. Så slänger i oss frukosten nu så får vi hoppa på cyklarna om ett par minuter. Matte och kemi står på schemat med ett stort hål i mitten. Men nu ska jag inte spendera mer tid här utan faktiskt försöka få i mig kaffet.

Intervaller

RunKeeper schemat sa intervallträning så drog med mig Linnéa ut, cyklade de tre km ner till elljusspåret, körde en 30min intervallträning och sedan satte vi oss på cyklarna hem igen. Så en summa på nästan en mil senare sitter vi och avnjuter en gudomligt god milkshake.
 
Tappade töjningen i spåret nånstans, så tillsvidare sitter jag här med en kam i örat..
 
Så jävla snyggt och praktiskt. Jag menar, man vet ju aldrig när man behöver en kam..

Mums

Rådjursfilé, vitlökskroketter, sallad och bea. Livet som student är inte allt för dåligt.

12-10-15

Godmorgon!
 
Uppe med tuppen, körde Tim till tåget för ett par minuter sen och nu ska jag nog äta lite frukost och få i mig lite energi. Ska försöka få lite plugg klart nu på morgonen innan skolan och kanske, kanske om jag orkar ut och intervallträna en halvtimme. Annars får träningen vänta till kvällen.

12-10-14

Sitter just nu i Andrén bil med han och älsklingen påväg ut till Tims mamma och Harri. Blir en snabb sväng dit och hälsa på innan jag åker upp till Rättvik för fyra timmar jobb.

12-10-13

Riktigt skön springtur i Aspeboda, eller ja promenad för Tim för han kunde PW i min springtakt (sprang oändligt långsamt för att verkligen orka hela). Blev 4,5 km på 30.51 min och för den sega takten jag höll så är jag nöjd. Blev en spurt på slutet i alla fall.
 
Efter springturen satte vi oss i bastun en stund innan det var dags för riktigt god mat. Har även fått lite matte gjort vilket känns riktigt skönt! Nu ska vi lägga oss och kolla på filmen Dumpad på 3:an.

Mot Aspeboda

Nu bär det av mot Aspeboda och middag med familjen, men innan maten ska vi ta en liten springtur på 30min. Har nämligen gått med i en utmaningsgrej på Runkeeper och ska då springa varannan dag. Idag är det '30min steady' som gäller, finns även intervaller och olika antal km. Detta ska jag alltså sysselsätta mig med i 7-8 veckor, får se om man får någon kondition då.
 
Skriver mer senare!

Peace&Love café

Började dagen med att luncha tillsammans med Anna och Mia på Peace&Love cafét. Fick bli kycklingsallad och en cappuccino. Har även varit till Kupolen med älsklingen och inhandlat skärmskydd till telefonen samt en kjol och tröja.
 

12-10-12

Godmorgon!
 
Sitter här som vanligt med mitt kaffe och förbereder mig för sista skoldagen den här veckan. Ryktades om snö eller något men vi ser då inget här uppe. Kanske smällte bort lika fort som det kom, vilket jag verkligen hoppas. Snö i Oktober är faktiskt inte okej.
 
Nu är det i alla fall snart dags för lite estetisk verksamhet, matte och djursjukvård. Ska bli så skönt att få komma hem efter det.

nattinatti!

nu är det godnatt för både mig och Linnéa efter att ha kikat på Ink Masters på tv6play.



Firar med milkshakes

Firar att min älskade telefon kommit tillbaka med två supergoda banan och jordgubbsmilkshakes tillsammans med sambon. Matten slänger jag i väggen tillsvidare!

- Matte D plugg

Nu ska jag och matten umgås en stund innan jag ska åka ner och hämta Linnéa vid tåget. Har 15 uppgifter att göra för att komma ikapp så det är väl bara att börja!

- Kafeterian

Sitter i kafeterian med Linda och hennes kompisar och väntar på att Lisa och Stina ska sluta på fysiken. Har precis skjutsat ner Linnéa till tåget. Matten gick bra, fick VG/MVG på min komplettering så jag är mer än nöjd! Nu ska jag bara plugga ikapp mig enligt schemat vi har på matten så jag ligger ifas. Så blir ett x antal uppgifter ikväll medans jag väntar på Linnéa.
 
Får bli en riktigt lugn helg i helgen, ska försöka plugga lite djurkunskap grund, projektarbete, kemi eller ekologi. För det finns inte en chans att jag kan göra allt av det, men får jag något av det gjort så är ju det alltid bra.

12-10-11

Godmorgon!
 
Idag ser morgon rutinen något annorlunda ut, Lisa sitter också här och min mjölk har tagit slut så ingen oboy för min del.. Räckte precis till kaffet. Får köpa mer idag efter skolan.
 
Men idag blir det i alla fall matte och engelska C. Långdag, men det brukar gå hyfsat snabbt ändå.
 
OCH DAGENS BÄSTA NYHET NÅGONSIN! MIN TELEFON HAR KOMMIT!!! Så min mamma ska hämta den ikväll och sen ska Linnéa ta med den upp till Rättvik igen!

Med Linnéa och Lisa

Sitter hemma igen, Lisa följde med oss hem och vi avnjöt en sallad köpt på Ica. Dom sitter med matteböckerna i högsta hugg för att öva inför deras prov på fredag. Funderar på att göra desamma, plugga ikapp lite för att slippa ligga så långt efter. Har inte fått nån genomgång, så får göra mitt bästa.

12-10-10

Godmorgon!
 
Onsdag, och halva veckan har nu strax gått. Om en liten stund är det dags för djursjukvård, fysik och projekt och företagande (ekologi för min del). Men nu ska jag njuta av frukosten och spela lite bubble witch på Facebook.
 

Dags att ge sig kanske?

Blev klar med de läxor jag förväntat mig att bli klar med, dock något senare än jag tänkt mig. Men en uppsats på 500 ord senare tänker jag faktiskt ge mig, kanske på tiden. Linnea har för länge sedan gett upp och nu ska även jag bege mig till drömmarnas land. Godnatt!

Milkshakes

Invigde min nya blender som jag fick av mamma och pappa, blandade lite bär, glass och mjölk och vips en gudomlig milkshake skapades. Får bli vår belöning för att ha storstädat hela stugan, topp till tå. Snart blir det plugg,plugg och mer plugg. Får se om det blir nå motionerande eller inte.

Ett ständigt pluggande

45 min till lunch och jag sitter i biblioteket och tänkte plugga lite djursjukvård/engelska för att slippa göra allt ikväll. Har precis gjort min mattekomplettering, dom två första uppgifterna gick som rinnande vatten men den sista var helt omöjlig. Satt och trassla med den i säkert en halvtimme och kom inte fram till något, bara samma saker som jag omformulerat.. Suck. Får hoppas det räcker för ett VG i alla fall.

12-10-09

Godmorgon!
 
Måste bara säga att jag sovit förjävla skönt inatt, och utvilad var jag när jag vaknade också. Det där med långa kvällspromenader var nog något för mig. Idag är det i alla fall matte och kemi som står på schemat och ikväll ska vi ha en städ/pluggdag. Måste bli klar med engelskauppsatsen och plugga på blodet/nerverna för djursjukvård.

En jävla mil!

 
Förstår ni hur underbart det känns att se det här? Att ha gått en mil bara sådär. Fick för mig helt plötsligt att jag skulle ut och gå, och såhär slutade det för mig och Linnéa. Fick lov att gå förbi huset en bit och sen tillbaka för att få ihop milen men vi gjorde det och det känns förjävla underbart! Nu kan jag sova med gott samvete!

Middag

Efter en riktig god middag sitter jag här och kollar på TV. Linnéa har begett sig ut och fotograferat med Emil så jag får underhålla mig på bästa sätt tills hon kommer tillbaka. Diska och plocka undan hade ju varit ett sätt av underhållning, men jag tror jag skjuter på det en liten stund till.
 

I kafeterian

Sitter i kafeterian och surfar runt lite på internet. Linnéa och klassen va fortfarande i matsalen men tror att dom va påväg hit nu. Om en kvart börjar svenskan/religionen och där kommer jag sitta fram tills 16.20 så blir en riktigt lång lektion.

Ikväll blir det lite tikka masala kyckling och ris med sambon, och antagligen så kommer vi bara ta det lugnt för Linnéa har världens hosta. Känns inte som ett alternativ att bråka med den genom träning. Får se om jag kanske drar mig ut på en promenad eller nåt. Sjukt träningssugen efter vårt lilla uppehåll förra veckan.

12-10-08

Godmorgon!
 
Va skönt det var med lite sovmorgon, men nu är det tid för frukost och sen lite plugg innan jag beger mig ner till skolan för Religion och Svenska. Fint väder är det ju också, eller ja solen sken för en stund sen så med min tur börjar det väl spöregna lagom tills jag ska cykla ner.

12-10-07

Uppe i Rättvik igen, köpte lite bakischips/godis till bilresan så mår jätteilla nu. Linnéa har precis gått och lagt sig och jag överväger att göra desamma, helt slut trots att det enda jag gjort idag är att halvsova. Har förövrigt konstaterat att mina nya löparbyxor är grymt sköna och att jag kommer bosätta mig i dom permanent snart.. En anledning till att verkligen komma igång med träningen igen antar jag.
 
Blir lite lycklig över att jag har sovmorgon till kl 1 imorgon och att jag verkligen kan sova ut ordentligt (fast, det har jag väl gjort hela helgen?..), men har lite plugg som lär vara klart i veckan så får väl göra sånt istället då.

Så var det detdär med dagen efter..

Spenderat hela min dag i sängen, skönt och behövligt för idag mår man som man förtjänar. Riktigt rolig kväll igår, blev tidigt men kanske var lika bra det. Underbara saknade Issa kom förbi och sa grattis en snabbis, hon har ju flyttat ner till Växsjö så har inte träffat henne på en evighet.
 
Om ett par timmar rullar jag och Linnéa hem till Rättvik igen för ännu en veckas skola, men tills dess tänker jag inte röra mig en milimeter. Ha de gött!

Från min favorit ♥

Tims present till mig, sminkning på makeupstore, och en superfint kort som hans mamma gjort! TACK! ♥

Löpartights storlek barn

Är ett par löpartights rikare, fick dessa underbaringar på Stadium på.. Barnavdelningen. haha det har sina fördelar att vara kort, kom i ett par 158/164 och fick därför dom billigare då vuxenstorleken var ca 100kr dyrare. Kände mig rätt löjlig när jag, 19 år stod i deras omklädningsrum på barnavdelningen bland alla 10åringar..

12-10-06!!

Godmorgon
 
Ligger i sängen bredvid min favorit och har precis svarat på en massa grattis-inlägg på min facebook. Ska väl strax upp och äta lite frukost och sådär för sen är det tvättning som gäller, vem vill tvätta på sin födelsedag egentligen?! haha men det måste göras. Ikväll blir det utgång med mina vänner, så ska väl ladda upp för det också!

Sista dagen som 18

Nu är det sovdags, varit hemma i Aspeboda på middag med föräldrarna ,Tara och Britt-mari och Aku. Blev lax, ris och sallad till middag och sedan prinsesstårta till efterätt. Gött! Fick en mixer, ett mobilskal, och en ananasplanta (avis Fritiof? ;) ). Men imorgon på själva födelsedagen verkar det bli rätt lugnt med en avslutning på krogen!
 
Godnatt säger jag för sista gången som 18åring då!

12-10-05

Godmorgon!
 
Vi har fått en ny vana på morgon. Istället för att sitta och creepa på facebook så sitter vi och spelar vårt spel. Är i alla fall äntligen fredag och det betyder estetisk verksamhet, matte och djursjukvård.
 
Ikväll bär det av till Aspeboda med min älskling, vi ska fira min födelsedag (en dag i förskott) med föräldrarna. Mysigt.

Kanelbullens dag

Haft en helt ok dag, engelskan och debatten gick bra och likaså jobbet. Känns även riktigt skönt att skolarbetet inte riktigt kommit igång, så det är inte dödsjobbigt än. Måste dock lägga ett litet krut på mina kurser som jag läser separat så de blir klara nångång. Men nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig på riktigt, haha och idag säger jag inte bara det utan jag menar det verkligen.
 
Är ju förresten kanelbullens dag i 1,5 timme till, och inte en enda kanelbulle har jag fått i mig. Pinsamt.

Just my luck

Vad är oddsen? Ringde in dit där jag skickat in min telefon eftersom jag väntat i snart två veckor och deras policy är max tre dagar, det visade sig att de inte hade de reservdelar de behövde för min telefon och att det antagligen kommer dröja i alla fall tills nästa vecka eller så innan de får delarna/jag får telefonen. Great. Bara att hålla ut!
 
Saknar min fina telefon..

12-10-04

Godmorgon.
 
Sitter i kafeterian på andra sidan och väntar på att mina vänner ska sluta fysiken, har precis haft matteprov och det gick faktiskt rätt bra. Får se om läraren håller med. Tror det är ungefär en timme tills de slutar, så får försöka underhålla mig själv på bästa sätt.
 

Regniga onsdag...

Nu är jag hemma efter en ganska lång skoldag som ändå varit rätt rolig, det blir helt enkelt vad man gör det till. Började med läxförhör på Djursjukvården om hjärtat, var ett muntligt och rätt kort så gick faktiskt riktigt bra. På fysiken gick vi igenom avsnittet Värme och jag och Lisa hann klart med alla instuderingsuppgifter och för en gång skull FATTAR jag fysiken. Ett jäkla under!
 
Avslutade skoldagen med att lyssna på en kvinna från Sydafrika. Hon är här på besök och hennes skola nere i Sydafrika har ett utbyte med Moras gymnasium så hon och en lärare från Mora passade på att hälsa på oss också. Riktigt intressant, och hon var rolig också. Det är nog dit man ska flytta om man vill komma ifrån Sverige-vädret, det är soligt över 300 dagar om året (kommer inte ihåg den exakta siffran men tror det var upp mot 350 dagar). Hon visade även en bild från skolan (de älskar tydligen att ta bilder uppifrån och få eleverna att bilda ett ord genom att stå/sitta i en viss formation) och hon berättade att det hade varit en så kall dag och att alla hade frysit så mycket.. Det var ju bara 15+ ute, iskallt tyckte dom. Om det ändå vore så. Och om det inte vore nog med det, så fort det blir lite monligt ute och det finns en liten chans för regn (trots deras få regndagar) så ställs ALLA aktiviteter in, även om det fortfarande är 35grader varmt. Tänk va sällan man skulle gått i skolan/gjort något vettigt om vi kört efter det här i Sverige.. kanske bra att vi inte gör det. haha
 
Jaja nu har jag babblat på tillräckligt, hunnit göra klart min engelskaläxa samt ätit lite. Så nu ska jag ta det lite lugnt.

Min studentmössa

 
Så ser den ut just nu, har inte riktigt bestämt mig om jag ska ha både för- och efternamn eller om jag bara ska ha Edda. Får se vad jag bestämmer mig för.

12-10-03

Onsdag, med andra ord hälften av skolveckan är nu slut. Sitter som vanligt i soffan och ska snart äta lite frukost, är dock inte sugen på något just nu så det är ju lite jobbigare.
 
På schemat idag står det Djursjukvård, fysik A och sen ska jag plugga ekologi när resten av klassen har projekt och företagande. Linnéa åker hem efter skolan, så blir en liten pluggkväll för mig själv.

Mitt nya beroende?

 
Suttit och nötat Bubble Witch Saga med Linnéa senaste dygnet haha och lyckats få både Ronja och Lisa att börja spela också. Klarat över 20 banor bara sen igår, börjar tro att jag har ett problem.. haha

Kvällsträning

Det här har jag och Linnéa underhållt oss med nu såhär på kvällen. Blev en powerwalk upp för slalombacken, eller ja grusvägen upp till slalombacken. Sprang dock upp för de flesta backarna, väl där uppe stannade vi och gjorde lite kissande hunden/åsnesparkar. Så har jag inte träningsvärk imorgon så är det något allvarligt fel på mig.

-

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studentmössa beställd!

Sådär, då har man beställt studentmössan också. Beställde ett paket så fick massa andra saker med också, tänkte lägga upp en printscreen på den men har inte fått bekräftelsemailet än så kan inte logga in på sidan.
 
Nu är det bara 1,5h Kemi kvar sen åker vi hem igen. Regnar dock så cykelturen är inte så lockande.

Studentmössprovning

Nu ska vi strax gå in i aulan och prova studentmössor! Lite ångest över vad man ska skriva osv men man får väl prova sig fram.
 

12-10-02

Godmorgon!
 
Kom upp hyfsat tidigt idag och har redan ätit frukost, sitter förtillfället och strösurfar på Facebook och dricker kaffe. Ska snart börja fixa mig innan vi drar oss ner mot skolan.

Sharm el Sheikh i vinter!

Suttit och kikat resor med mamma och Tim hela kvällen som sedan resulterat i två flygbiljetter till Sharm el Sheikh i Egypten i December. Har inte bokat hotell men hittat ett som ska bokas inom en snar framtid. Riktigt taggad, kommer bli galet roligt!


Sambomåndag

Haft en riktigt sambomyskväll innehållande tacos, massa tv, facebookspel och skratt. Blev regnigt så vår planerade promenad/springtur ställde vi in. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll, är redan jättetrött. Även kikat lite mer på resor, möjligt att vår resa blir lite ändrad då i alla fall jag har en rätt tight budget att röra mig på.
 
Imorgon är det mer roligheter som väntar i skolan, nämligen studentmössprovning! GÖTT!

Det där med att vara normal..


Skolfotot avklarat!

Skolfotot är nu avklarat, riktigt rolig fotograf men hatar själva skolfotot. Haha man ser alltid jättekonstig ut och jag känner mig bara så obekväm när jag sitter där. Jaja, det var i alla fall sista skolfotot någonsin så det är ju skönt. Ska gå in och beställa bilderna nu såfort internet bestämt sig för att fungera lite bättre och sen blir det plugg för hela slanten.
 
 

Back in Rättvik

Äntligen uppe i Rättvik igen, fixat mig någotsånär (måste fixa om håret blev kaos) och nu ska jag ner och äta lunch med Linnéa mfl innan skolfotot drar igång. Puss!

12-10-01

Godmorgon!
 
Första oktober idag, jäklar vad tiden går fort. September bara rann iväg. Oktober, då är det ju höst på riktigt också. Men mysiga halsdukar, vantar, fina färger på träden säger jag ju inte nej till, dock kan vi väl skippa regn och obehag?
 
Ska om ungefär en halvtimme åka mot Rättvik igen, blir att åka hem först och lämna lite matvaror och packa ur väskan lite innan jag åker ner till skolan på lunch och fotografering. Efter det får jag väl ta tag i lite kemi och engelska och så får vi se om vi tränar ikväll.

RSS 2.0