Äntligen framme i Uppsala!

Framme i uppsala och påväg till festen där dom andra är! resan gick bra förutom att det var världens trafikstopp i Sala. Nu kör vi, ha en trevlig valborg allihopa! :)

13-04-30

Godmorgon!
 
Blev inget matteprov för min del idag, utan gör det nästa vecka istället då jag förhoppningsvis fattat lite mer. Fick klart en av tre uppgifter vi fått att göra torsdag-fredag som hemuppgifter och det är ju rätt skönt för då slipper jag drunkna i läxor under min ledighet.. I eftermiddag åker vi i alla fall till Borlänge igen, och jag ska packa lite grejer, fixa mig, byta bil, lämna nyckel och sen åker vi till UPPSALAAA! Känner mig lite smått stressad då jag inte vill komma dit alldeles för sent heller, men det är väl inte mycket att göra åt tyvärr!

Godnattt

Efter en massa skratt, fula bilder och 112Aina ger vi nu upp och lägger oss i sängen istället. Imorgon är det tisdag, och sista april. Helst skulle jag bara vilja vara ledig och åka ner till Uppsala tidigt, men tyvärr slutar jag inte skolan förens 15.45.. Men godnatt!
 

Redo för valborg nu..

Skoltrött och redo för valborg, imorgon styr vi bilen mot Uppsala, och om jag ser ut såhär eller inte det får morgondagen visa..

Stugan

Blir nog inge gym idag då varken jag eller Linnéa är speciellt pigga på den idén. Har suttit och frysit som en galning med massa filtar och grejer trots dom 24 graderna vi har här inne i stugan. Ska försöka få något gjort ikväll i alla fall, vad det blir är än så länge ganska oklart!

13-04-29

Hej!
 
Hade en rätt stressig morgon och hade inte tid att blogga något innan vi åkte upp till Rättvik. Har i alla fall precis gjort klart mitt religionsprov och tror faktiskt det gick riktigt bra. Har skrivkramp i handen och det märks att jag inte brukar skriva speciellt mycket för hand..

 
Sitter i biblioteket nu och lyssnar på när Linnea, Lisa och Ellinor jobbar på sitt hunddagis för Projekt&Företagande-kursen. Himla glad att jag redan läst den kursen. När dom är klara med sitt planerande ska vi åka ner och Linnéa ska ta ut pengar och jag lär in på jobbet en snabbis, sen blir det att åka hem och bara ta det lugnt. Blir nog eventuellt ett gympass ikväll också.

Middag i Idkerberget

Hej!
 
Efter handlingen åkte vi hem och lämnade grejer innan vi åkte tillbaka till Anna och Andreas då jag och Anna skulle färga håret, och sen åkte vi ut till Idkerberget för lite middag hos svärföräldrarna! Nu har vi precis kommit hem och jag tänkte ta tag i matten då jag har prov på tisdag.. Lika bra att få det gjort, så kan man ta det lugnt resten av kvällen!
 

13-04-28

Godmorgon!
 
Sitter och äter en äggmacka och dricker mitt morgonkaffe, snart ska vi bege oss till Ica Maxi för lite storhandling tillsammans med Anna och Andreas. Resten av dagen kommer bestå av tvätt, plugg och hårfärgning, en såndär typisk söndag då inget roligt riktigt händer..

Bjuder på en gammal bild från när jag va på praktik i USA i höstas. Det är galet vad jag saknar Wisconsin, kliniken och alla människor, och såklart Trapper också!

Min helg hittills

Blev supernöjd med håret och Penny är riktigt duktig, så ni andra som funderat på att skaffa löshår gör det hos henne! :)
 
 
Resten av min fredag spenderades ute i Årby där Tim hjälpte till att bygga en veranda och sen gick jag, Anna och Hampus ut på Liljan. Idag har vi storstädat lägenheten, kollat på massa serier och jag och Tara åkte som avslutning på kvällen till Falun och lyssnade på ett punkrockband. Har inte haft varken tid eller ork att blogga så nu fick ni en liten snabbsammanfattning på vad jag gjort hittills. Men nu ska vi sova så godnatt!

Goskatt


Shopping

Efter någon timme på kupolen så fick jag med mig dessa fyra saker hem. Tre produkter från Matrix's serie Repair, balsam, leave-in balsam och hårinpackning samt Depend's ögonbrynsfärg. Köpte mig även Freebra att ha under bal och studentklänningen.

Tidig helg!

Nationella provet gick faktiskt jättebra och jag och Linnéa är redan påväg hemåt! Tog knappa timmen att få ihop ett inlägg på 900 ord och vid första rasten lämnade både jag och Linnéa in våra dokument! Sitter som sagt i bilen och ska svänga in på kupolen på väg hem och köpa lite hårprodukter innan jag åker till frisören!

13-04-26

Godmorgon!
 
Fredag, och nationellt prov idag då, får använda datorerna till att skriva uppsatsen/krönikan/debattartikeln så det blir mycket lättare att redigiera om man vill ändra något! När vi sedan är klara och nöjda, och suttit minimitiden så får vi gå vilket är riktigt skönt! Som tur är brukar jag och Linnéa vara lika snabba när det gäller prov och uppsatser så förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge på varandra.
 
 
I eftermiddag ska jag fixa håret och jag är supertaggad!! Ska bli så skönt att få lite längre och tjockare hår igen, och faktiskt kunna göra något med det.. Nu hänger det mest bara. Men nu ska jag dricka upp kaffet och packa klart!

Kärlek

 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdagsmys i stugan

Medan jag stod i duschen så fixade supersambon middag, och nu ska vi sätta oss och kolla på Erik och Mackan innan The Tourist börjar! Blev ingen promenad eller filmkväll i persborg eftersom Linnéa börjar bli sjuk igen.. Sjuklingen!
 
 
Imorgon är det nationella provet i svenska och vi ska väl läsa igenom texthäftet en snabbis ikväll, och imorgon slutar vi så fort vi är klara! Riktigt skönt!

Ännu fler bra resultat! Det går bra nu


Alltså lyckan som uppstår när man loggar in på Fronter och ser det här! Så himla underbart! Går så himla bra just nu, är helt exhalterad! Trodde min skoltrötthet skulle göra mina resultat sämre, men dom är fan bättre än någonsin nu!

15.26


Cykling

Hej!
 
För första gången någonsin det här läsåret är jag hemma före Linnéa på en torsdag, haha brukade ju vara tvärt om. Imorse bestämde vi oss för att jämföra vår cykling ner till skolan med den på väg hem för att se hur mycket det skiljde (i tid osv). Jag har precis kommit hem och jävlar vad varmt det är att cykla nu när det är så soligt ute. Tog bara ca 4:30 min längre tid att cykla hem och då gick jag upp för allra, allra sista backen.
 
 
Mirkobiologin gick bra, och vi jobbade vidare med våra övningsuppgifter, om två veckor ska vi vara klara med allt så det är bara att kötta på. Efter lunch körde jag och Linnéa ett effektivt armpass på 45 minuter. Nu tänkte jag andas ut lite, hoppa in i duschen och sen slänga mig över läxorna!

13-04-25

Godmorgon!
 
Det är en riktigt fin och molnfri torsdagsmorgon, och jag har bara en lektion vilket jag är jättelycklig för. Ska dock äta och gymma först innan jag åker hemåt igen. Linnéa däremot stannar kvar då hon har möte med sin projekthandledare och sen skulle hon fixa något till Estetisk verksamhet bild.
 
Träningsvärken är värre än någonsin och jag kan knappt stå på ett ben utan att benet viker sig av träningsvärken haha, har nog aldrig någonsin fått så ont av ett springpass/promenad.
 
Testade den här till frukost idag, var faktiskt helt okej! Är inte så mycket för risifrutti nu för tiden, föråt mig på det i högstadiet..

Godnatt allihopa!

Tänkte klicka in här och säga godnatt till alla er där ute, för nu ger jag nog upp på den här onsdagen.
 
Spenderade kvällen med massa prat om allt och inget under en skål med glass tillsammans med Linnéa, fick även ett samtal från den mycket saknade Issa. På tisdag/onsdag får jag äntligen träffa henne igen, vi ska nämligen båda till Uppsala på valborg, på olika fester men vi har lovat att ses. Har förövrigt kollat runt lite på Paula och Hugo Rosas bloggar, kollat på dom söta bebisbilderna på deras nyfödda och läst om alla deras tankar och hur deras liv förändrats till det bättre. Låter så himla mysigt att jag vill snabbspola tiden ett par år tills jag själv ska skaffa familj. Bebislängtan till tusen!
 
 

Riktigt skön promenad!

Blev en liten powerwalk på 6,5km med en paus inne på Ica för att handla något man kan äta på till nationella provet på fredag. Riktigt skönt, hatar dock siljan ibland för det blåser som om det vore storm ute..

Vårpromenad i solen

 
 
 
Blev så himla fint väder så vi drar ut på en liten promenad ner till långbryggan och njuter av vårvärmen!
 
 
 

Mongoklassen

Snodde denna bild från Linnéas blogg på vår mongoklass, det är tur vi har roligt tillsammans i alla fall!

Massa bra besked på samma dag!

Hemma i stugan igen och fått massa bra besked såhär på eftermiddagen, fick MVG i både Ekologin och 'Arbetsmiljö och Säkerhet', och provet verkar ha gått ganska bra, när han bara rättat djuren (alltså inte hur dom lever, vart dom lever och vad dom äter) så hade jag 69-70% (75% är VG) så när han lagt till poängen för det andra så hoppas jag på att landa på VG om inte mer. Känns grymt skönt! Att jag får en grym lön den här månaden gjorde ju inte dagen sämre!
 
På vanlig plats i soffan med ett glas B-vitamin!
 
Ikväll skippar vi träningen (mest pågrund av all vår träningsvärk som gjort att vi knappt kan gå) och satsar på att plugga lite istället. Ska börjar redan nu med att skriva iordning anteckningarna till Religionsprovet då vi får ha anteckningar med oss dit.

Provdags

Djursjukvården gick bra, kommer lägga in en extra lektion på måndagar så där försvann min lediga dag, men det behövs för att vi ska hinna uppnå det betyg vi vill ha. Har precis kommit från lunchen och nu ska jag strax skriva prov, så önska mig lycka till..

13-04-24

Godmorgon!
 
Vaknade upp av vääärldens träningsvärk i både rygg, sidorna och i rumpan. Kommer bli så roligt att cykla idag haha, länge sen jag hade sånhär träningsvärk i rumpan! Har precis ätit upp min macka och kollar nu igenom bilderna på djuren medan jag dricker upp kaffet! Det kommer bli så skönt att bli av med det här provet!
 

Suck av lättnad..

Pluggat inför provet imorgon och kan dom hyfsat, ska bara kolla igenom bilderna och har även fått klart djurkunskapgrund-uppgiften som Birgitta ville att jag skulle komplettera lite. Så jag känner mig så jävla grym nu, fått klart dom tre sakerna (ja efter provet imorgon då) som jag lovat mig själv att göra den här veckan. Fick även resultat på kemin idag, 31,5/39,5 så ett starkt VG vilket jag är mer än nöjd med! Mycket skolsnack nu men det är det mitt liv kretsar runt just nu tyvärr..

procrastinating

Efter en riktigt god middag och lite surf så ska jag ta tag i plugget innan jag slänger mig duschen. Har letat runt lite efter smycken att ha på balen också, men har inte direkt hittat något jag gillat.
 

Duktiga oss

Nu har jag och Linnéa varit riktigt duktiga, sprang upp för backarna upp till slalombacken och gick mellan backarna så blev lite intervallträning, sen sprang/gick vi ner och runt lerdal och slutade på 7,2 km! Har hunnit varva ner lite, och maten är på gång! Blir torsk, ris och sallad!
 
 

Ut på springtur strax!

Kemiprovet gick faktiskt väldigt bra och det var väl några smågrejer man missade, men sånt är livet. Solen skiner och vi tänkte fira det med en springtur upp till slalombacken (skjut mig) innan jag tar tag och lär mig dom där förbaskade djuren tills imorgon!
 
Sista veckan som "korthårig" och framförallt tunnhårig för på fredag får jag långt hår igeeeen! *längtar*

Snart kemiprov

Sitter i matsalen och pratar lite med Ellinor, Linnéa och Stina. Om 25min har vi kemiprov och sen slutar vi för dagen. Haft en ganska irriterande förmiddag men börjar bli bättre. Ikväll blir det plugg och sen kanske vi sticker ut på en springtur!

13-04-23

Godmorgon!

Efter några timmars plugg igår gav jag upp och gick och umgicks med Amanda istället, har inte träffat henne på sjukt länge så det va dags! På kvällen gick jag, Anna och Mia till Bolanche och lyssnade på vår gamla klassföreståndares band! Riktigt duktiga.

Nu sitter jag i alla fall på bussen, segade mig lite väl imorse så fick stressa lite. Men nu är jag som sagt på väg upp till Rättvik igen, sista hela veckan på ett tag nu, ska bli skönt med lite ledighet!

Lite lunchsällskap

Nu är älsklingen hemma på lunch, värmde på lite rester vi hade i kylen så nu sitter vi här mätta och belåtna vid köksbordet och jag tar en städ/pluggpaus!

Blä på plugg

Såhär trött är jag på plugg just nu, och om en timme ska jag börja fixa mat tills älsklingen kommer hem på lunch. Sitter även och pratar med min kusin om studenten och lite allt möjligt, haha det märks att man skriver på finska sällan känner mig som en invalid när jag skriver.. Inte det lättaste språket kan jag tala om.

13-04-22

Godmorgon!
 
Haft jättekonstiga drömmar hela natten och kan säga att det är riktigt skönt att vara ledig idag. Sitter och umgås med kemiboken för tillfället och ska koka mig lite kaffe. Ska även ringa djursjukhuset och höra lite vad vaccinationer kostar och när dom har tid.
 
 
Har inget annat än plugg planerat innan kvällen och det kanske är lika bra, har kemiprov imorgon och 100djur-provet på onsdag. Ska även försöka förbättra djurkunskapgrunduppsatsen jag skrev, men en sak i taget! Nu ska jag stänga ner datorn, koka kaffe och trycka näsan i boken!

Lite söndagshumor


Fina soliga söndag

Gick ner till Specasavers och letade på ett par glasögon och ett par solglasögon jag gillade och nu är de beställda och kommer förhoppningsvis inom 2 veckor. Linnéa var hit och hämtade min packning eftersom jag inte åker upp förens på tisdag morgon, och nu tänkte jag sätta mig och plugga lite.
 

13-04-21

Godmorgon!
 
Var en rätt tuff dag igår med mycket i tankarna, var även på årets första grillning hos mamma och pappa. Avslutade kvällen med ananas och popcorn framför halva Starwars episode 4, somnade dock så får väl kolla klart på den idag.
 
 
Tänkte försöka ta mig till Specsavers idag och höra lite om glasögon, sen borde jag även plugga lite, har ju två prov + nationelltprov nästa vecka.

13-04-20

Godmorgon!

Sitter i soffan och kollar på gamla avsnitt av Pretty little liars medan älsklingen sover, haha börjar bli rutin på helger för mig att kliva upp innan honom.

Igår kom Andrén över på middag då han flyttar till Stockholm imorgon! fick bli kött, wokgrönsaker, sparris, broccoli och potatisgratäng. Riktigt gott!




13-04-19

Godmorgon!
 
Äntligen fredag, och för att fira det bestämde jag mig för att testa något nytt till frukost, bananpannkakor! Alla pratar om det och säger att det är så förbannat gott, så jag kunde inte hålla mig. Ja, det var faktiskt gott, godare än jag trodde men mina pannkakor ville inte hålla ihop sig. Men pannkakor som pannkakor, oavsett form! Så nu är jag redo för den här fredagen!
 

Torsdagkväll

Var inte så jätte taggad på träning insåg jag när vi kom till gymmet, blev lite halvdant men tog oss igenom hela kroppen i alla fall! Får köra igång på riktigt nästa vecka med gym varje dag vi är här.
 
Åt lite kyckling och sallad, och Linnéa är just nu i duschen och jag underhåller mig med att läsa på om hudens sjukdomar till morgondagens läxförhör.
 
Det är ett par sidor vi ska kunna..

Åker till gymmet!

Åker ner till gymmet en sväng för ett helkroppspass, hoppas man får lite ny energi till resten av dagen! Helt sjukt att klockan bara är halv tre, är så van att komma hem senare så trodde att klockan var närmare 5-6tiden.. haha jaja, nu ska jag byta om så vi får höras senare!
 

Inte mycket kvar till studenten!

Har suttit och kollat lite i min kalender nu, och det är verkligen inte mycket kvar nu! Här är ett litet schema över hur de sista veckorna ser ut!
 
V. 16
Imorgon - Läxförhör på hudens sjukdomar
 
V. 17
Måndag - Ledig
Tisdag - Organisk Kemi prov
Onsdag - Sveriges vanligaste 100 djur prov
Fredag - Nationellt prov svenska
 
V. 18
Måndag - Religionsprov
Tisdag - Matteprov
Onsdag-Fredag - Lediga
 
V. 19
Måndag - Ledig
Onsdag - Växtdelen i växt och djurliv
Torsdag-Söndag - Göteborg med klassen!
 
V. 20
Måndag - Ledig
Tisdag - Biomolekylprov
Torsdag - Genetikprov?
Fredag - Läxförhör djursjukvård
 
V. 21
Måndag - Ledig
Onsdag - Matte nationella
Torsdag - Genetikprov om vi inte haft det veckan innan
Fredag - Läxförhör djursjukvård
 
V. 22
Måndag - Ledig
Onsdag - Betygen sätts
Fredag - Bal
 
V. 23
Måndag - Mösspåtagning
Tisdag - Studentmiddag
Onsdag - Volleybollturnering/Programdag
Fredag - Studentdagen!!
 

I matsalen

Provet gick bra så får hoppas vår lärare håller med, sitter på lunch och pratar med klassen om allt och inget. Om ett tag ska jag och Linnea åka hem, städa och plugga, och ikväll tänkte vi dra ner till gymmet och köra ett helkroppspass på gymmet!

13-04-18

Godmorgon!
Har endast mikrobiologiprov idag, känns riktigt skönt! Så slänger i mig lite frukost och sätter bara på mig glasögonen. Vi tar bilen ner idag, det är jätteblåsigt och regnigt ute och det känns inte som det roligaste cyklingsvädret.
 
Jaha när vi kommer hem då, vad gör man då? Jag har ju alltid haft min engelska, så kommer kännas konstigt att åka hem efter den här lektionen, eller ja inte ens efter lektionen utan provet. För jag tvivlar på att man sitter med ett prov från 08.30-11, hade då inte varit likt mig om jag gjort det. Har lite saker att göra så får försöka ägna eftermiddagen åt det.

Plugg och omvägar hem

Blev inget prov då min mentor inte hade fattat att jag ville göra prov idag, vilket kanske var lika bra för nu har jag en vecka till på mig att verkligen sätta dom. Efter skolan cyklade vi hem till Ellinor och Mirja för lite plugg, och på vägen hem bestämde vi oss för att ta en liten omväg hem. Blev strax över 8 km så vi cyklade dubbelt så långt mot vad det hade varit om vi tagit den vanliga vägen! Grymt! Nu ska jag pusta ut lite, och sen blir det att plugga lite mer!
 

I biblan

Sitter i biblan med magvärk och lyssnar på när Ellinor, Lisa och Linnea diskuterar sitt hunddagis till Projekt&Företagande. Själv ska jag nöta djur på glosboken och lära mig skiten så jag kan klara provet idag, men har noll motivation. Får hoppas magen blir bättre snart så man kan koncentera sig.

13-04-17

Godmorgon!
Klev upp tidigare för att duscha, och egentligen borde man göra såhär varje morgon, för fan va pigg man blir. Sitter här med min frukost i alla fall i form av turkisk yoghurt med gojibär, torkade bärmix och en halv banan, samt kaffe och B-vitamindryck.
 
 
Idag har vi djursjukvård och jag har det fruktade provet om sveriges 100 vanligaste djur i eftermiddag under Lomans lektion. Ska kolla igenom allt nu innan vi åker så får det gå som det går sen!

Så redo att bli klar med den här kursen

Nött sönder glosboken.se, lärt mig alla däggdjur, amfibier, reptiler, spindeldjur och insekter.. Bara dom två jobbigaste kvar, fåglar och fiskar.. Sen lär jag lära mig att se skillnad på dom också, men det tar jag imorgon haha, sista minutenplugg är alltid det bästa!

Ofotogeniska kattungar

Var till Persborg och kollade igenom mikrobiologin lite, ska plugga mer imorgon. Åkte även förbi Pernilla och hämtade newbodykartongen och kollade på dom översöta kattungarna hon har! Funderar på lite sällskap åt Nova, och dom är ju så söta så man vill äta upp dom. Tog lite kort, men dom ville inte fastna på bild, men ni får se lite ändå haha..
 

Hahah den svarta är URSÖT, men hon ser mest galen ut på bild haha, men han den orangea är lika fluffig som den svarta, så så ser hon ut egentligen, fast svart. haha. Så det är väl den svarta och randiga vi funderar mellan!

Helt slut

Hej!
 
Sitter hemma i soffan och är helt död, vi cyklade ju idag och vi gav oss fan på att ta oss upp för mördarbacken så kallad Slalomvägen.. Och nog fan klarade vi det, det tog oss flera månader i höstas att besegra "berget" men idag tog vi det på första försöket. Ska ta kort på vägen någon dag så ska ni få se vilket helvete vi har upp till stugan.
 
Föreläsningen imorse var intressant, och det finns ju vissa djurägare som verkligen borde läsa på dom där reglerna, så mycket som dom bryter mot den.. Eftermiddagen spenderades på kemin, gick även den rätt bra och nu tänkte vi sätta oss och skriva ihop labrapporten så vi blir klara med den. Sen ska jag kötta lite fler djur (alltså inte levande då haha) och sen tänkte vi åka ner till Persborg och plugga lite mikrobiologi!

13-04-16

Godmorgon!
 
Försov mig lite imorse och vaknade av att Linnéa frågade om jag var vaken och tänkte komma upp nån gång haha. Men äter i alla fall frukost nu i vanlig ordning, och om ca 10 min ska vi hoppa på cyklarna och cykla ner till skolan för en föreläsning angående djurlagar osv.
 

Lite grå dag, men får hoppas det klarnar upp under dagen. Linnéa sitter med magkramper och funderar på om hon ens klarar av att följa med. Så jag cyklar glatt ner ensam om en liten stund!

Ger upp på den här måndagen

Ger upp den här dagen, har i alla fall memorerat alla däggdjur, amfibier, spindeldjur och reptiler.. ca 75% kvar att lära mig.. Häftet på bilden har fyra sidor, lika fyllda alla fyra..

112 Aina

Dags för lite 112 Aina!

Nya krafter

 
Blev en liten kortpromenad på 3,2 km, riktigt skönt och vi kompenserade den korta sträckan med en ordentlig uppförsbacke! Fixade tillbaka däcket på cykeln också, och tog bort handbromsen då den tryckte emot däcket och gjorde cyklingen tyngre, vilket knappast behövs i vår uppförsbacke! Så nu är den fixad och klar, och jag ska ta mig en B-vitaminbrustablett och sen bänka mig framför Glosboken.se och lära mig dom där förbannade djuren.

Promenad för att få upp energin lite

Fick i oss lite mat i form av kött som Linnéa tagit med sig hemifrån och lite wokgrönsaker och makaroner. Nu blir det en kortpromenad för att få upp energin lite, är helt slut och sitter vi i soffan resten av kvällen så kommer jag inte få nått plugg gjort alls!

Regniga måndag

Bestämde mig för att göra svenskatalet ändå för att få det överstökat och det gick väl helt okej. Fick inte till något riktigt avslut men äh nu är det över och det enda jag har kvar är religionsprovet och nationella skriftliga. Så nästa måndag är jag ledig!
 
Ronja följde med upp till stugan för att vänta ut tiden tills hennes buss går, så snart ska jag köra ner henne!
 
Ikväll blir det växt&djurlivs-plugg och lite kemiplugg, så får vi se vad vi orkar göra mer.

13-04-15

Godmorgon!
 
Var riktigt skönt med lite sovmorgon, har precis packat mina väskor och ska väl hälla i mig en kopp kaffe innan vi beger oss till Rättvik igen. Men först ska jag förbi synsam och höra lite om nya glasögon och sånt!
 
 
Ska skriva ner lite stödord till mitt svenskatal så får vi se om jag redovisar idag eller nästa vecka, hade varit skönt att bli klar med det och veta att det enda man har kvar är religionsprovet och svenska nationella. Ska nog använda Linnéa som övningsperson i bilen upp!

promenad och kvällsmys

gick ut på en halvmils promenad med älsklingen och nu efter ett bad bänkar vi oss i soffan framför några avsnitt Weeds!

13-04-14

Haft Tims pappa och fru här på lite fika och resten av dagen har vi tagit det lugnt och pluggat lite. Fått klart svenskatalet och ska nu nöta lite Växt&Djurliv så jag kan det tills på onsdag. Imorgon åker vi inte upp förens vid 11-tiden så får lite sovmorgon. Får se om jag kör talet imorgon eller om jag tar det nästa vecka. Försöker även gå i mina studentskor, så jag verkligen kan gå i dom tills det är dags ;) När Tim spelat färdigt ska vi även gå ut och gå på en promenad, är rätt rastlös och vill röra på mig.

Oblivion

Efter några timmar i Aspeboda åkte jag och Tim till Borlänge igen och utnyttjade våra nya biobiljetter han fick i födelsedagspresent. Gick och såg Oblivion med Tom Cruise och Morgan Freeman,  och den var faktiskt bättre än jag trodde. I och för sig är jag inte mycket för Sci-Fi och actionfilmer över lag, men den här var riktigt bra faktiskt. Tim som älskar action tyckte dock inte att den var fullt så bra som jag tyckte. En film vi båda skulle rekommendera i alla fall! Det bästa med allt var att slutet inte var sådär uppenbart som i majoriteten av andra filmer, och filmen fortsatte överraska en intill det sista.
 
 

Mot aspeboda snart!

Åker snart ut till Aspeobda på lite middag hos föräldrarna, ska ta fembussen ut så ska fixa mig lite och packa ihop lite grejer så beger vi oss mot bussen sen! Skönt att komma ut lite då vi segat oss framför soffan halva dagen. Ska färga håret också, så ska fråga mamma om lite hjälp så jag inte missar någon fläck. Tar även med lite plugg så jag kan fråga om lite hjälp.

13-04-13

Hej!
 
Spenderat förmiddagen med att städa lägenheten, och har precis städat klart kylskåpet och torkat av hyllorna, behövdes verkligen! Men nu är det fint här hemma igen, och Tims kompis kom hit för några minuter sen för lite lunch då han jobbar helg. Vad som händer idag är lite oklart, kanske blir middag hemma hos föräldrarna.
 

Fredagsmys

Hade lite fredagsmys med älsklingen, tog ett bad och lagade tacos. Nova har också fredagsmyst med oss, och nu ska vi kolla på Starwars!

Hemma i Borlänge igen!

Kom hem till en riktigt kelsjuk katt som vägrade lämna en. haha hur mysig som helst, dock lämnade hon lika mycket hår efter sig att jag kunde gjort en till katt av det. Tim har kommit hem och jag tvingar honom lyssna på BMTH med mig! Måste lära honom ju.
 
Tror hon sovit på armstödet en del?

13-04-12

Godmorgon!
Som inlägget nedanför indikerar, så är det äntligen fredag! Sitter här med min frukost och ska snart packa väskan. Har egentligen sovmorgon till tio, men Linnéa har lektion så åker ner ändå. Ja, matte och DSV som gäller, och sen är det raka spåret hem till Borlänge!
 
Påtal om att jag ser flintis ut så är det idag bara två veckor kvar tills jag äntligen ska få långt hår igen, som jag längtat!

Äntligen fredag


Äntligen kom den!

Ett års presenten jag köpte till Tim kom äntligen idag, tyckte den var riktigt fin!

Loka Chocolate Shake

Smakade den andra Lokan nu, och jäävlar säger jag bara. Luktar chokladpudding och smakar utspädd chokladpudding. Helt underbart, luktar godare än det smakar, men det smakar faktiskt riktigt gott! Old School smakerna var verkligen grymma! haha tar bort sötsuget också! Så nu vet ni vad jag kommer köpa när jag är sugen på godis.
 

Things to tell our grandchildren


Loka likes old school

Jag och Linnéa bestämde oss för att testa något nytt. Vi testade den tredje smaken "Strawberry ice cream" igår när Ida och Ellinor hälsade på mitt i sin promenad. Ida hade köpt den men var inget fan, så vi fick den. Strawberry Ice cream smakar verkligen mer som läsk än loka, vilket är skitbra om man försöker trappa ner på läsk.
 
Just nu dricker vi Lemon pie, och den smakar PRECIS som dom där rånkexen med citron!
 

Återstår att se vad Chocolate shake smakar!

Engelskan avklarad!

Torsdagen fortsätter flyta på och jag har blivit klar med alla engelskauppgifter och även fått klartecken på att jag har MVG i kursen! Nu slutar jag alltså klockan 11 varenda torsdag! WOHO
 
Såhär glad är jag just nu!
 
Sitter och väntar på att även Mirja ska bli klar, och sen ska jag hem och fortsätta det eviga pluggandet som aldrig verkar ta slut. Svenska talet SKA bli klart ikväll och sen får vi se vad orken räcker till mer. Imorgon är det fredag och veckan som aldrig tycktes ta slut börjar äntligen närma sig slutet. Inte för att nästa och nästnästa vecka kommer bli speciellt mycket lugnare men.
 
 

En bra torsdag hittills!

Fick tillbaka mikrobiologilabben idag på lektionen och vårt eviga slitande gav resultat, MVG för oss alla tre! Nu är det dags för engelska, och förhoppningsvis sista lektionen. Får se om vår lärare tycker att jag ligger på MVG-nivå eller om hon vill att jag ska göra något mer! Men först ska vi ha bokdiskussion på böckerna vi läst!

13-04-11

Godmorgon!
 
Vaknade av att inte bara Linnéa hostade, utan även jag. Hon fick med mig ner i sjukdomarnas land tillslut haha, så nu kan vi hosta sönder oss tillsammans. Idag har vi mikrobiologi, och det är sista lektionen innan provet, sen har vi bara genetik-delen kvar! I eftermiddag har jag förhoppningsvis min sista engelskalektion, om man är klar med allt och är nöjd med betyget man ligger på så får man sluta, annars får man stanna kvar och arbeta sig upp till det önskade betyget.
 

Sempiternal

Bring me the horizon kom ut med ett nytt album för lite över en vecka sedan, och jag verkligen älskar den. Har inte lyssnat på BMTH på jag vet inte hur länge, men nu kommer dom här låtarna spelas på repeat!

Hospital for souls


Something in the way you move makes me feel like I can't live without you

Hemma efter en ganska rolig idag, hade ett "levande fall" idag på djursjukvården, en som jobbar på vår skolas hund hade blivit biten under påsk så hon kom och berättade lite om allt. Så fick vi hjälpas åt att klippa bort sygnen som skulle bort från benet. På eftermiddagen hade vi redovisningar om våra projektarbeten och det gick bra! Kul att höra vad dom andra i klassen gjort och hur det gått.
 
Åkte ner och köpte årets första glass också, inte så bra med tanke på mina två nyttiga månader jag ska ha, men äh. haha får köra stenhårt nu istället ;)
 
Nu ska jag bannemig ta tag i Växt&Djurlivs-kursen, för nästa vecka har jag bestämt mig för att köra ett prov på djurdelen.. 100 svenska djur ska jag kunna namnge och säga hur de lever/äter bara utifrån en bild.

13-04-10

Godmorgon!
 
Sitter och äter lite frukost med en hostande Linnéa framför mig. Börjar känna lite i halsen, så det dröjer väl inte länge förens jag sitter och hostar jag med.. Ja, har inte mycket att säga förutom att vi idag har redovisningar på våra projektarbeten för klassen/lärare. Ska bli kul att se hur det gått för dom andra och vad dom gjort. Men nu ska jag dricka upp och springa och borsta tänderna så vi kan bege oss inom 10 min!
 

The higher I get, the lower I'll sink

Tog mig en promenad på nästan tre kilometer ner till gymmet och körde ett ordentligt magpass med Ida och Ellinor, blev lite rygg på slutet också. Linnéa kom och hämtade mig efteråt då jag fått såna förbannade skavsår från att gå i conversen (glömde springskorna hemma), så när hon ändå skulle köpa ost så hämta hon även mig. Nu är jag hemma och snart ska vi äta lite tacos, ska bli så himla gott.
 
På gymmet körde vi efter Poppilates videos, Cassey Ho som hon heter gör så himla dryga pass, och man kan göra dom hur lätta/svåra som helst! Perfekt.
 
 
Ikväll ska vi fixa inbjudningskort till studenten och plugga, för det blev inte mycket av den varan innan gymmet.

It's moments like this where silence is golden

Hemma från skolan, och nu ska jag ta mig ett mellanmål, plugga lite och sen bär det av ner till gymmet med Ellinor och Ida.
 
Klarade vg på kemiprovet så det känns jättebra, har även gjort mig en liten att göra lista för de kommande tre veckorna, och det är inte lite som ska göras..
 

13-04-09

Godmorgon!
Det märks då att man inte är van vid att vara vaken så tidigt, var helt slut när jag vakna, så låg och drog mig lite extra länge. Men nu sitter jag här, färdigfixad med en skål turkisk yoghurt, bär/nöt-mix och halv banan och kaffekoppen!
 
 
Verkar bli fint väder idag också, så det är ju positivt. Förövrigt har jag bara matte och kemi idag, och möjligen ett kemiprov. Men annars blir det nog lugnt, plugga och kanske gymma ikväll.

Pretty Little Liars - från början

Bestämde mig för att introducera Linnéa till första säsongen av Pretty Little Liars då hon hoppade in mitt i säsong tre och kände sig lite lost. Nu har hon gått och lagt sig, och jag ska ta en snabbdusch och läsa igenom kemin innan även jag hoppar i säng och säger godnatt!

Promenad till långbryggan

Sådär, strax över 6km blev det, och det känns som en bra början. Var rätt kallt och när vi kom ner till långbryggan fick jag huvudvärk, så vi stannade till en stund. Var riktigt fint ute! Nu ska jag läsa lite kemi!
 

Ut på promenad!

Linnéa måste ha läst mitt inlägg om att jag vill hitta en promenadkompis för nu trotsade hon sin hosta och frågade om vi skulle ut och gå en sväng! Woho! haha känner att min kropp verkligen behöver en promenad, slut på allt onyttigt, i alla fall till studenten, klarar jag längre så är ju det grymt men man ska inte sätta för höga krav på sig själv. 
 
 
Så nu ska jag leta på något att gå i (glömde springbyxorna och springskorna i Borlänge), och sen ska vi väl bege oss.
 

.

 
 
 
 
 
 

Måndag - dags för plugg till tusen

Åkte ner lite tidigare till skolan för att skriva ihop lite stödord till presentationen med Linnéa och sen gick jag och Ellinor ner till gymmet och körde ett armpass på gymmet innan maten. Blev inte jättemycket gjort, men känns ändå bra att ha gjort lite och man får köra en liten mjukstart när man tjockat i sig sötsaker hela lovet utan träning.
 
Religionspresentationen gick bra, och nu är den överstökad. Har även påbörjat mitt tal till svenskan och ska försöka få klart den till nästa vecka. Nu är det bara matte och kemi som behövs pluggas på den här veckan, samt lite mikrobiologi till nästa vecka. Sen börjar helvetsveckan med kemiprov, nationellt prov, matteprov, religionsprov and you name it.. Men när den veckan är klar, så blir det rätt lugnt.
 
Så ikväll blir det plugg och middag, sen beroende på hur pigg jag är och om jag kan hitta sällskap så kanske jag drar ut på en promenad, Linnéa är sjuk så hon är tyvärr inget alternativ..

13-04-08

Godmorgon!
 
Låg och drog mig jättelänge imorse och var bara allmänt trött, men fick alla saker packade och nu sitter jag uppe i Rättvik med frukost. Det är religionsredovisning som gäller idag, så ska läsa igenom vad jag ska säga och se om jag kan få något mer gjort. Har förbannat ont i magen, så får hoppas frukosten + en iprem hjälper.
 

Kinderpåskägg från Italien

 
Fick ett försenat påskägg av mamma och pappa idag från Italien. Ett gigantiskt kinderägg! Hur grymt är inte det här? varför ser inte alla kinderägg ut såhär?!

Söndag - sista dagen på sista lovet

Haft en ganska skön söndag, fick besök av mamma och pappa som kommit hem från Italien, fick min studentmössa (som även den var för stor :s, men löste det med lite skumgummi), ätit riktigt god middag och bara umgåtts med min älskade. Imorgon börjar verkligheten igen, nio veckor kvar till studenten och det kommer vara nio fullspäckade veckor.
 
 
Nu ska vi kika på The Mentalist och bara njuta av kvällen!

Godnatt

Har fixat försäkring till Nova, hängt tvätt och lyssnat på när Kass och Tim spelat Wow, nu tänkte jag ge upp den här lördagen (som tydligen blivit söndag) och sova!
 
 
 
 
 

Django Unchained

Suttit inne på högskoleprov hela dagen med ett undantag på lunch hemma med Linnéa och Arvid. Delprovet som gick allra bäst för mig var så klart den dom valt att ta bort. Men att döma från facit så gick det väl sådär.. Menmen, har ett par år på mig att göra det igen innan jag kommer in på veterinärsutbildningen. Får se vad som kommer först, 1.7 på HP eller 22.nånting i betyg..
 
Har precis kollat på Django Unchained med Tim och Kass, riktigt bra film faktiskt. Imorgon är sista lovdagen och den tänker jag njuta av. Men nu tänker jag umgås med galningarna som sitter här bredvid mig!
 

13-04-06

Godmorgon!
 
Är helt slut, Nova har jamat heeela natten och jag har vaknat varenda gång. Till slut gav Tim upp vid fyra och gick upp och busade med henne. Nu sitter vi vid köksbordet och diskuterar andar och allt möjligt, ska snart upp och fixa mig innan Linnéa kommer hit, för idag blir det högskoleprov hela dagen!

Finaste Nova

Linnéa kom hit och fotade Nova lite idag, så nu ska jag och Tim välja ut tre favoriter som vi ska beställa och sätta in i ram.
 
 
 
 

13-04-05

Godmorgon!
 
Blev en lugn utgång igår med Tim, Hampus och Linda, satte oss på Lips en sväng och var hemma i tid. Nu har jag ätit frukost och diskat och haft mig, och älsklingen ligger fortfarande och sover. Är ovanligt pigg och tänkte surfa runt lite på internet innan jag slänger in en tvätt i maskinen och städar lite. Tims kompis/kompisar kommer upp hit idag så det lär ju se någolunda städat ut!
 
 

mysmorgon



Haft en riktig mysmorgon med sötaste Nova! Har förövrigt döpt om henne eftersom vi ansåg att sonja inte var ett namn som passade henne, så Nova it is!

13-04-04

Godmorgon!
 
Hade en riktigt rolig kväll igår bestående av tacobuffé, filmquiz, karaoke och alkohol. Började som sagt kvällen med att Katha och Jocke kom hit innan vi drog oss ner till Liljan för att möta upp Andrén, Linnéa och Andreas. Efter tacosen och quizet så drog vi oss till Agnes för lite karaoke samt hälsa på Andrén som redan lämnat oss för att jobba på Agnes. Avslutade kvällen på Lips och vi drog ganska tidigt.
 
Nu ligger vi i alla fall fortfarande i sängen, har varit upp för att utfodra katten samt hämta lite juice. Ska nog försöka ta mig upp snart, och se om jag kan få med mig Tim också haha, födelsedagsbarnet mår som han förtjänar ;)

Proppmätt

 
Det här är vad vår förmiddag bestått av, Anja och Harri kom förbi med bakelser och en chokladtårta, och vi bjöd på kycklingsallad och tårtan jag och Linnéa gjorde och som hennes pappa hjälpte till att dekorera.
 
Nu har vi precis kommit hem från Djurmagazinet och ikväll blir det Liljan där vi ska äta tacobuffén och fira lite.
 
 
 
 

13-04-03

Godmorgon!
 
Och grattis till min älskling som fyller 23 idag!
 
Linnea kom förbi för en stund sedan med vår tårta vi bakade igår när vi pluggade, samt lite jordgubbar och smält choklad. Så jag tog fram presenterna och körde en fin väckning med paketöppning. Tårtan står i kylen och väntar på fikabesök om tre timmar! Men han blev (verkade ;) ) glad och nu sitter vi i soffan. Av mig fick han en tshirt, och två långärmade tröjor samt två triss (som det NÄSTAN var vinst på..)
 

Händelsefull dag

Hej!
 
Fick blommorna vattnade och två powerpoints gjorda, har även hunnit med en sväng på kupolen för att köpa lite födelsedagspresenter till Tim som fyller 23 imorgon! Nu är jag hemma och Cornelia skulle komma förbi en sväng ikväll!
 

13-04-02

Godmorgon!
 
Min första lediga dag sen förra måndagen, ska ta vara på den ordentligt. Fick sova ut, och har nu tagit ett bad och fixat mig. Ska snart bege mig till Aspeboda och vattna blommorna åt mamma och pappa som är i Italien, sen ska jag hem till Linnéa och få lite saker gjort! Är så himla mycket i skolan efter lovet så det är lika bra att bocka av lite saker innan lovet är slut.
 

På jobbet, halva passet kvar!

Hej!
 
Sitter på jobbet och har lite lunchrast, ska på nästa besök om tjugo minuter så passar på att kika in här en sväng och skriva lite. Hade handling på morgonen och vanligtvis åker man två och två, men hon jag skulle åka med hade handlat tidigare på morgonen så jag åkte själv. Gick bra, hade fem handlingar som jag delade upp på två vändor och blev klar med handlingen/utlämningen en hel timme innan beräknad tid. Men nu har jag lite enkla besök kvar fram tills nio då jag äntligen får åka hem och ha lite påsklov!
 
Hoppas ni haft en bra första april och inte blivit lurade allt för mycket ;)

13-04-01

Godmorgon!
 
Första April idag, och jag kör ett kvällspass idag med lite handling och sen besök. Så om en halvtimme ska jag åka till Rättvik och sen jobbar jag till 21:00. Har precis ätit lite frukost och ska klä på mig och packa ihop lite saker. Skönt med sovmorgon!
 
 
Igår åkte vi ut till Torsång till Tims pappas familj. Blev bjudna på lite påskmat och dom var bruna som pepparkakor efter över två månader i Thailand.

RSS 2.0