Christmas special

Tänkte avsluta året med en liten Julspecial från mig och Caitlyn :)


All I Want For Christmas Is You! :)

Enjoy!

Byebye 2010, Hello 2011

Gott nytt år allihopa! Snart är det dags för er att börja leva i 2011 medans jag väntar 6 timmar till ;).



Att somna tidigt och gå upp i tid gick mindre bra, jag gick och la mig halv ett när min film var slut. Kollade på Easy A, halv ett låg jag och försökte sova.. Kollade på klockan efter ett tag då jag vart rastlös och den var 02.00. Och jag somnade säkert inte förens i alla fall en halvtimme senare. Duktigt. Sen skulle jag ju upp vid 11, ja jag vaknade av mitt alarm men vaknade upp igen och kollade på klockan och den var 12. Det går inte allt för bra här inte, men jag försöker ju i alla fall.

Nu har jag klätt på mig mina kläder, och nästan sminkat mig klart. Håret kvar och sen ska jag väl äta något och vänta på att Fritiof ska fråga efter vägbeskrivning. FaceTimade med mina föräldrar och Sirkka nyss, roligt att prata med dom såhär en sista gång i år. Och det här är ju även sista inlägget för i år! Ses nästa år ;)

Men nu ska jag fortsätta fixa mig, det är ju Kristys födelsedag idag också! :) Min värdmamma alltså.



Eminem ft. Rihanna - Love the way you lie


Eminem - The real slim shady


Puss och vi hörs imorgon!

Sova i tid

Tänkte försöka gå och lägga mig i tid ikväll så att jag orkar upp imorgon och orkar stanna uppe. Jag tvättade alla mina kläder idag och jag känner mig jätte duktig. Imorgon ska jag försöka få reda på vad Mariana ska ha på sig på våran Nyårsfest som vi ska på då jag inte vill komma dit överuppklädd (älskar att klä upp mig). Sen ska jag vänta tills Fritiof och hans familj kommer och hämtar upp mig så att vi kan åka dit. I'm very excited. Pappa påminde mig om att mitt 2011 kommer vara 6 timmar kortare än alla andras (förutom andra utbytesstudenter då) då jag firar nyår 6 timmar efter alla i sverige och nästa år är jag ju i sverige. Så hejdå 6 timmar av 2011. Men jag klarar mig nog utan dom timmarna, får räkna bort dom från något tråkigt.

Nu som vanligt tänkte jag kolla på lite film innan jag somnar, vilken det blir vet jag inte än! :) Godnatt och sov gott!

101230

Så jag hade bestämt mig att börja vända tillbaka på dygnet då skolan börjar på måndag igen (tror jag), och hur går det då? Jo jag vaknar 1.30 idag.. Lyckat där, och jag gick inte precis och la mig senare heller. Och Government läxan har jag kvar att göra, jag hoppas och hoppas på att Mr. Schob ska vara snäll och ge oss ett par extra dagar i skolan.

Idag tänkte jag tvätta lite, har nästan väntat lite förlänge för att göra det. Men jag är lat och det är min ursäkt! Sen ska jag fundera lite över imorgon och hur jag ska ta mig till Felix hus, hem har jag redan fixat men ja. Sen ska jag väl även ta en dusch kanske. En rätt tråkig dag med andra ord. Får se vad jag hittar på.

Mariana smsade precis och frågade om jag ville med på Bowling, men jag vet inte om jag har för det första råd eller skjuts. Och om det är typ nu så kommer jag inte kunna då jag fortfarande sitter i pyjamas. Haha får hoppas att det löser sig, det skulle vara jätte roligt :)


Kesha - We R who we R


MY 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Yes, flyttade till USA.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Haha nej, hade inga

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja typ, eller vi pratar aldrig längre men

4. Dog någon som stod dig nära
ja det kan man säga

5.Vilka länder besökte du?
Sverige, USA

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
svensk jul, det är väl det.. :P

7. Vilket/vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
10 augusti! Hela P&L veckan,

8. Vad var din största framgång 2010?
Att våga mig hit och att prata engelska på heltid med folk jag aldrig träffat.

9. Största misstaget?
hmm vet inte

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
ja det har jag nog, och skadar mig det gör jag alltid

11. Bästa köpet?
Hm.. materiella saker så var det väl min Ipod tror jag

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hela usa resan

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jaa, sommaren med mina bästa vänner och såklart att få åka hit

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Only Girl
Wavin' Flag
In my head
Riding Solo
Like a G6
Real Slim shady
Bottoms up
+ typ 10000 till, de flesta låtar som kommer påminna mig om det senare halvåret av 2010 ligger under kategorin "låtar"

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit vara på sommaren hemma och tagit mer kort! haha

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Slöat, haha

18. Hur tillbringade du julen?
Med min värdfamilj och en bio på kvällen

20. Favoritprogram på TV?
LOST!

21. Bästa boken du läste i år?
The dirt, har inte läst mycket annat haha

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Önskade mig inget speciellt men jag fick mycket jag ville ha ändå.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Tårta och firande på kvällen

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att haft nära och kära här!

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Jeans och en tröja, iprincip, klackar! haha

28. Vad fick dig att må bra?
Sommaren, mina bästa vänner, min familj, resan hit, alla vänner här.

29. De bästa nya människorna du lärde känna.
Min värdfamilj och Caitlyn, Tiffany, Tiffany, Janelle, Dalton, Megan medflera.

30. & till sist - är du nöjd med året?
JA! Tror inte det kunnat bli bättre!

JAAAAAAAAA

VÄRLDENS BÄSTA FRITIOF (utbytesstudent från sverige) ÅKTE TILL IKEA IDAG OCH KÖPTE BILAR OCH MARABOU TILL MIG!!!!!!!!!!!!! :D haha så jävla excited, eller ja vi ska bjuda med oss för vi vill inte bli tjocka.. haha han bor i alla fall typ 1,5 timme ifrån mig så han ska på samma nyårs fest som jag :)


Kommentar om vädret

Kommentaren jag hörde idag - "this is the worst December in many years, the weather and the snow is just horrible". Haha och här är vårat december väder..


Busy day

Nu har jag äntligen lite tid att skriva. Jag har varit upptagen hela dagen och nyss låg internet nere för någon anledning så jag kunde inte skriva.

Vi vaknade upp runt 11 och hade ca en timme på oss att göra oss iordning, eftersom jag inte planerat på att sova hos Caitlyn så jag sov i både smink, linser och jeans. Sminket kunde jag ha tvättat bort men jag var alldeles för lat, och jeansen tog jag aldrig av mig då jag somnade oväntat. Haha, i alla fall, jag fick skjuts hem av dom och jag tog mina cheerkläder och åkte igen. Vi åkte till McDonalds för lunch (frukost för mig) för att sedan åka till the mall. Där lekte Caden och Madison i lekplatsen medans vi andra snällt kollade på, i ca 2 timmar. Sen gick vi in en snabbis på Bath&Body works för att sedan åka tillbaka till gymmet. Det var gratis gymnastik i 2 timmar så det gick jag på medans Kiah tränade och Alexa dansade. Gymnastiken gick rätt bra när jag väl kommit in i det eftersom jag var rädd för att göra illa armen igen, som på tal om det fortfarande gör lite ont.

Kiah var hungrig och ville jätte gärna ha Bob Evans så dit åkte vi mellan Alexas dansklasser. Hur god mat som helst ju, och övermätta åkte vi tillbaka till dansstudion (ligger vägg i vägg med cheergymmet) för Alexas solo träning.

När vi kom hem fick vi tillsammans hjälpas åt att plocka ner och ta ut granen, och det var ett himla trassel men klara blev vi och glad är jag för att städerskan kommer imorgon och sopar undan för det ville INTE jag göra. Haha skönt de där.

Men nu ska jag fortsätta kolla på Knight And Day, tänkte bara uppdatera er lite på mitt liv! Puss på er

beauty is all about the looks



We are beautiful

B-ball game against logan

När vi kom till skolan så var det fortfarande JV matchen, alltså Junior Varsity med andra ord det lite sämre laget.. haha inte speciellt roligt att kolla på, men vi vann i alla fall.


Taylor Balachowski


JV basket, dom "blåa" kläderna är egentligen lila.



Sen började Varisity matchen, mycket roligare att kolla på. Hela studentsectionen stod upp hela matchen.


Varsity, jätte bra bilder här.. haha






En awesome vinst till oss :)

Caitlyynnnn

Nu har jag precis kommit hem från min första basket match. Vi vann både JV matchen och Varsity matchen. Jag har varit med Caitlyn hela dagen, (caitlyns kommentar: "so im a dagen now?") när jag kom hit bjöd jag henne och hennes mamma på lite marabou choklad och djungelvrål. Dom älskade maraboun men så provade dom Djungelvrålen, Caitlyn's reaktion var inte speciellt stor, hon tyckte inte att det var jätte äckligt men hon älskade inte heller. Hennes mamma gillade absolut inte det och tyckte att det smakade konstigt. Hennes ena bror Zane såg jätte rolig ut och jag trodde han skulle spy. Sedan när hennes pappa kom hem så lät jag honom prova djungelvrål och han hade godisen i munnen i typ 2 sekunder innan han spotta ut den och frågade mig va jag gav honom för gift. Det var jätte roligt och han var dödssäker på att det inte fanns något i hela världen som var äckligare. Jätte roligt, har nog inte haft så roligt på länge.

Vi var tvugna att gå ut och ta kort på deras rådjur som de skjutit och vi passa på att ta lite kort.


Caitlyn


dead deer. sad day


We look like ice princesses !


Amerikansk vinter! haha

onödigt inlägg

Hejsanhoppsan.

Sitter här nyduschad och precis ätit frukost. FaceTimade med mina föräldrar för en liten stund sen och väntar på att Kristy ska komma och hämta upp mig. Ska ju åka till caitlyn, så får se hur det blir. Ikväll är det ju basketmatch i skolan så vi ska försöka åka dit också!

Jag har inte så mycket att säga, vi kanske ska gymma idag också. Det här inlägget känns så jälka onödigt, men ja..

I wanna make you beg for it

Mitt liv är så himla segt, jag gör aldrig någonting. Imorgon ska jag dock umgås med Caitlyn och kanske gå på en basket match.. heter det så? Ser så himla fel ut, basketball i alla fall. Herregud, kanske ska läsa om Svenska A när jag kommer hem, haha låter som en bra idé tycker jag.. haha får se vad jag gör, beror ju trots allt på vad Caitlyn vill göra.

För ett tag sen följde jag med Kristy när hon skulle lämna av Alexa på köpcentret, vi gick in till bath&body works innan vi åkte hem och köpte MASSA saker, det var rea JÄTTEmycket rea. Kristy var snäll och köpte ett varsit läppglans till mig, Alexa och Kiah också. Ett sånt som jag köpte förra veckan, 3 dollar nu mot det vanliga 7. Jag tycker att jag behöver ett till för jag vill ju ha i sverige så att det räcker till nästa vinter då jag kan be alexa köpa ett nytt och skicka ;) haha

Borde ta en dusch, men det får nog vänta tills imorgon.. Så en film ikväll kanske? Får se om jag hittar något roligt. Det har ju snart gått ett halvår.. Lite konstigt känns det, tiden går så himla fort.

Men nu ska jag gå och fortsätta njuta av mitt sega liv. Puss


Rihanna - Only girl


All i want for christmas is you

Planerna imorse ändrades 5 minuter efter att jag publicerat mitt inlägg. Kristy kom in och sa att de skulle åka och äta på Olive Garden och frågade om jag ville komma med dom. Så jag satte upp håret, slängde på mig lite kläder och åkte. Det var jag, Kristy, Kiah, Jess, hennes kille, Caden och Kayla. Jag åt Sallad Soup and Breadsticks heter det, och man får sallad och breadsticks (ingår i allt, och det är gratis påfyllning på det) och sedan åt jag en kycklingsoppa som var jätte god. En rätt bra start på dagen med andra ord. Vi hämtade upp Alexa och åkte hem, där väntade ett paket från Amanda (deras förra utbytesstudent). Hon hade skickat lite godis och ett brev, och till min lycka så fick jag Jungelvrålen som dom inte gillar! haha tack amanda ;) Det märks hur mycket dom saknar henne, och jag hoppas att jag också blir så saknad, får se hur det blir med det.

Jag och Alexa gjorde varm choklad och hade i en miljon små marsmellows och satte oss framför ICarly. Nu sitter jag här, gjorde lite governmentläxa och kollar på Phineas&Ferb Christmas edition och äter lite jungelvårl såklart ;). Alexa ska strax åka och träffa sin kompis som är här under dagen, så jag kommer bli helt ensam, eller ja Todd sitter på nedervåningen men det räknas ju knappt.. haha får se om jag hittar någon att umgås med. Annars blir det väl ännu en seg kväll hemma.

Jag och Alexa har en ny favoritversion på All I want for christmas is you låten. Den såkallade "the poke song", för låten spelas på Nickelodeon och en av killarna som sjunger är snygg så vi "pokar" honom när vi ser honom. haha


Tjejen är Carly i ICarly och lillasystern i Drake&Josh. Killarna är bandet Big Time Rush.

Government läxa.... på lovet..

Godmorgon!

Meningen var att Caitlyn skulle ringa och väcka mig idag runt 10 och så skulle vi umgås, men både hon och jag vaknade nu runt 12.. Så jag blir nog hemma idag, och bra är väl det jag kom nämligen på igår att jag har ju Government läxa.. Så det kanske jag borde kolla på, var ju massa ord jag behövde kunna. Kayla, Madison och Caden är här eftersom Kristy är barnvakt åt dom idag så det var deras prat jag vaknade upp av.

Så nu tänkte jag gå upp, äta frukost, duscha och göra lite läxor! Så jag skriver senare :)

snuggie and a movie

Sitter i min snuggie och kollar på den bästa filmen någonsin, Remember the titans. Den filmen är en film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna, precis lika bra varenda gång!


Ser ni ärmarna? Det är som en filt fast med ärmar, så att man kan vara varm och samtidigt göra andra saker, Världens bästa uppfinning med andra ord :)


Florida - Club can't handle me


Abercrombie&Fitch

Dagen efter jul spenderades i Columbus och vi åkte hemifrån runt halv 9. Somnade i bilen och vaknade upp av att vi var vid Target, där köpte vi massa saker som var på rea efter jul. Sedan begav vi oss till Red Robin där vi åt lunch, våran servitris var jätte trevlig och jag åt en Sallad. Jag älskar amerikanska sallader för man kan få Ranch dressing till dom och det är det bästa ever.

Sedan begav vi oss till TJ Maxx och Bed,Bath&Beyond och någon sminkbutik där bredvid. På BB&B hittade vi massage-stolar som jag och Alexa satte oss vid, och jag hittade även en fotmassage grej. Alexa fick iprincip dra mig därifrån..


Och det där var det BÄSTA med massagestolarna! Vi svenskar är ju rätt bra trotsallt ;)

På TJ Maxx hittade jag The Body Shop's body scrub (eller som alexa och kiah kallade det, "rich people's bath&body work") och sminkborstar till tävlingssminket. Använde de sista dollarna från mitt presentkort.



Sedan begav vi oss till sminkbutiken där de fanns billigt smink, köpte en Covergirl foundation och lite ögonskuggor.


Foundation och ögonskuggor :)

Sedan begav vi oss till Abercrombie&Fitch där vi hade våra presentkort + att det var 40% på hela butiken. Hittade jeans som faktiskt passade mig i längden, men dom satt konstigt så inga jeans blev det.. Massa snygga killar jobbade det där i alla fall.. Haha tillslut hittade jag tre tröjor, eller ja en kofta, en tröja med dragkedja och en v-urringad långärmad tröja. Nöjd blev jag och det slutade på 97 dollar.. Dyr affär.


Mina tre tröjor.

Efter det så begav vi oss till en bokaffär där Alexa hade presentkort till, ingen av de böcker jag ville köpa fanns där men Alexa hittade typ 5 såklart haha. Vi köpte lite Starbucks innan vi åkte till en annan Target-butik för att kolla om vi hittade något vi inte hittat på det andra stället. Och sedan begav vi oss äntligen hemåt. Sov vägen hem också och nu har jag precis ätit igen och sitter och lyssnar på musik.

svar på kommentar, sickened

Victoria ([email protected]) om Sickened:
Åhh! Denna boken vill jag verkligen läsa! Gillar du verklighetsbaserade böcker som är hemska borde du läsa; "Bakom stängda dörrar" och "Den lilla fången". Riktigt bra böcker. Älskar din blogg föresten, superbra! Men jag saknar dom roliga videorna på dig och din kompis! Ser er framför mig varje gång jag lyssnar på Grenade med Bruno Mars haha.
Nu har jag visst skrivit en massa. Hoppas du haft en underbar jul och får en superbra nyår!

Boken är hur bra som helst :) Okej tack så mycket, ska googla upp de engelska titlarna och kolla om jag hittar dom här. Åh va glad jag blir, och ja jag ser hennes video i mitt huvud varenda gång jag hör Grenade! haha jätte roligt, ska försöka göra lite fler eftersom de uppskattades ;) Detsamma du :)

Black swan

Vi kom precis hem från bion, vi såg Black Swan. Jag skulle inte rekomendera filmen till någon.

När vi kom till biosalongen och sa vilken film vi ville se frågade killen i kassan om vi var säkra och att vi i så fall kunde gå in gratis då han inte ville att vi skulle betala (liten förvarning där..), men skönt de spara lite pengar. Sen jobbade min engelska-kompis Dustin när vi skulle köpa popcorn, så jag fick en vatten gratis (som egentligen kostade nästan 6 dollar.) Älska gratis saker ;)

Filmen handlade om en balettdansös som skulle dansa the swan lake. I alla fall hon blir helt psyko och nej det är helt konstig, pervers är den också typ. Jag och Alexa såg nog mer tak än film. Dansöserna var jätte duktiga i alla fall och det var kul att kolla på all dans jag som älskar balett. Men hon blev konstig, inbillade sig saker, freakade ur och nej det var sjukt. Så jag skulle inte rekomendera filmen. ALLS. Haha jag sa till och med förlåt till min familj då jag föreslagit filmen när vi satt och valde film. Att den var R-rated och att killen som sålde biljetter lät oss gå gratis borde väl varit varning nog, men R-rated betyder ju även att filmen är läskig, innehåller grovt språk och nakenhet. Så ja och trailern visade INGA spår som helst av vad den egentligen handlade om. Men som sagt, fin dans! Nightmares tonight then.

Men nu ska jag sova, upp tidigt imorgon. Ska vara klar kl 8 för Columbus, antar att det är våra presentkort som gäller! Så godnatt

Sickened

Okej så något som är rätt coolt i mina ögon är väl att i åttan läste jag en bok som heter "Mamma sa att jag var sjuk", jag blev total förälskad i den, fråga mina högstadiekompisar. I alla fall, så ville jag läsa den igen nu, och visste inte den engelska titeln på boken. Den heter Sickened på engelska, och så råkade jag se att hon växte upp i Columbus, Ohio och att typ hela boken utspelar sig där. Columbus ligger 2 timmar härifrån och sannolikheten att min favoritbok utspelar sig i en stad jag senare i livet (var ju trotsallt 3 år sen) kommer bo nära och besöka är ju knappast stor. I alla fall, när man sitter och letar upp sånt runt 2 på natten så tänker i alla fall jag lite konstiga tankar. Så jag hittade en personlig mailadress till henne och skrev till henne, berättade hur mycket jag gillade boken och att jag tyckte det var lite coolt hela situationen. Så idag fick jag ett svar, ett kort svar: "Come and visit me! :)". Rätt snällt. Ja men nu ska jag fortsätta att vara töntigt glad över att författaren av min favoritbok bor 2 timmar ifrån mig, haha boken är ju en sann historia så det är ju inte bara en författare, hon är ju även huvudpersonen i boken.


Hon på bilden också ju.. hemsk bok, men sån är jag älskar hemska böcker som får mig att gråta. Alexa sa till mig "edda you dont read books that make you cry, and you certainly don't if you know before you start reading that it's gonna make you cry..". Den kommentaren gav hon mig när jag sa att jag vill läsa boken "Pojken som kallades det". Alexa har ett litet biblioktek med böcker på sitt rum, så det är superbra för hon sa att om jag ville ha en bok att läsa så kunde jag låna av henne. Yay!

Ja men nu har jag berättat det för er.

Christmas day!

Så där, då är min första amerikanska (och antagligen sista..) jul över. Nästan, för om ett par timmar ska vi gå på bio vi tjejer i familjen. Står mellan Little Fockers och Black Swan, lutar mest mot Black Swan just nu.

Jag vaknade runt tolv idag och tog lite frukost som Kristy gjort iordning och satte mig och kollade på film med Alexa och Kristy. Runt tre åkte vi hem till Familjen Ross (barnen som Kiah och Kristy är barnvakt åt) för att ge dom deras julklappar. Dom två yngsta barnen Caden och Madison är nog dom två mest bortskämda 5 och 7 åringarna jag sett. För i julklapp fick de en varsin Ipod Touch, en varsin 40" Plasma TV med Blueray spelare. + Massa leksaker, kläder och annat som barn får. Nej men en 5 och 7 åring brukar ju oftast ha en egen 40"are och blueray på deras rum.. ;)

När vi kom hem så var klockan lite efter 5, vi åt mat och Todd kom hem. När alla ätit upp så gick vi ner och öppnade paket. Jag fick massa fina saker jag behövde och ville ha!


Tofflor, skönaste ever och Kristy måste ha läst mina tankar då jag imorse tänkte "åh va jag önskar att jag hade ett par tofflor nu"


Ny OVA-hoodie, samma sak här Kristy måste ha läst mina tankar när jag först såg dom..


Smal locktång! Precis vad jag önska mig


Jättefin halsduk, jag älskar färgen! :)


Powerbalance band! :) Helt perfekt


En julgransprydnad (skulle jag gissa på) av min skola, det är av byggnaden och så som ni ser står det Warren high school och Warrior Pride på den. Love it


Ohio State mössa, alla tre av oss fick en varsin. Dock är dom inte samma, och till allas förvåning så hade Todd valt dom (nej ingen var förvånad när Kristy sa det) haha


Snuggie och läslampa. Snuggie är som en filt med armar, Jätte praktiskt och matchar mitt rum, Kiah och Alexa fick också var sin, Alexas är zebra och kiahs är rosa (alexas rum är zebra, och Kiah's dormroom kommer vara inrett i rosa)


Våra stockings.. och i dom låg det...


Allt detta, strumpor, 3 paket tuggumi, massa hårsnoddar (bollen), små chokladbitar och söta plåster med peace märken på!

Jag är jätte nöjd som sagt och allting i mina paket var något jag önskat mig eller tidigare tänkt att "åh det här måste jag köpa när jag får pengar". Och det enda jag faktiskt bad om var locktången.. :) Good job Kristy!

Men nu ska jag gå ner och umgås med familjen innan vi ska på bio! :)

Christmas eve

Sådär, en halvtimme kvar tills JULAFTON, även då dom flesta av er redan firat det ;). Dagen har varit bra och runt halv 6 kom det massa gäster och vi började äta. Det fanns blandannat, pasta, macaroni and cheese, broccoli-grejs (jättegott!), potatismos, potatissallad, rådjurskött, skinka, kalkon, någonslags köttbullar som var galetgoda, och massa annat. Jag hann inte ens äta allt jag ville innan jag blev mätt och mådde illa när jag såg mat. Haha och jag tog inte ens mycket av allting. Jag väntade lite innan jag åt efterätt, vi hade 2 olika cheesecake (pumpkin och red velvet eller nåt sånt), pumpkinrolls, apple/caramel pie,  pumpkinpie, och en Rom-kaka som våran städerska tagit med sig till oss. Tog en bit redvelvet cheesecake och en pumpkinroll. Vi satt nere och kollade på Avatar och bara umgicks, vi fick öppna våra "christmas eve presents", som alltid är pyjamas. En pyjamas som man sedan byter om till och sover i. Min var jätte söt, lila byxor med hjärtan på och ett vitt linne. Jess kom förbi en stund också.

Tänkte visa er lite bilder från kvällen också.


Lite ommöblering i köket, det här var innan all mat kom dit.


Tre av efterätterna.



Julklappar



Pyjamas


Lite juldekorationer


Christmastree!

Imorgon är det klockan 6 som gäller för paketöppning, så sova ut är det som gäller så att jag slipper vänta ;). Det är så smart av Kristy och jag vet att många här gör så, att dom har ett omslags papper för varje person. Så till exempel prinsesspappret som ni ser på bilden i högra hörnet, alla paket med det pappret är till Kiah. Alla med nalle puh är alexas, och alla med snobben (pappret ovan på min presentbild) är mina. Sedan tog tyvärr våra papper slut så det röda med vita prickar (mitten på sista bilden här) är lite blandat.. haha

Men nu blir det nog lite filmkollande eller något annat. Peace out och godnatt (snarare godmorgon för er men ja)

GOD SVENSK JUL

GOD JUL SVERIGE :)

Nu är huset lite juligt, vi har hållt på hela dagen (eller ja jag gick upp runt halv tolv så ca 3.5 timme) med att fixa ordning köket, slå in de sista julklapparna och göra det lite julfint. Kayla och hennes familj (förutom hennes syskon) kom förbi med lite julklappar till familjen. Supersnällt av dom.

Saknar kalle ankas jul JÄTTE mycket just nu, tror inte att jag kan se det någonstans. Men om någon har en länk skicka den i en kommentar, jätte uppskattat. Om ca 1.5 timme så kommer det lite släktingar, Kristys föräldrar och möjligtvis hennes mormor eller farmor, hennes syskon och även todds föräldrar och en av hans bröder. Ska bli roligt att träffa andra sidan av släkten också. Bilder ska försökas tas. Så att även ni kan få uppleva min jul. Imorgon är det dags för present öppning och den riktiga julen, dock kommer vi inte öppna julklappar förens runt 6 då Todd slutar jobba. Fast det är ju i och för sig normal tid för mig.




Två bilder på vår julgran med nästan alla julklappar :) Jag kunde tyvärr inte få en bättre bild då jag när jag tog bilderna stod på soffan intryckt mot väggen för att få med så mycket som möjligt. Så två bilder blev det ;) Nu ska jag fortsätta med julfixet :)

treasure planet

Sådär, alla julklappar inslagna, rummet städat och jag är duschad. Jag är redo för julen med andra ord. Jag har tagit det lugnt hela dagen, och kollade även på lite film.

Såhär på kvällen sitter jag och söker på Youtube och hittade en gammal låt som jag och min bror Kalle brukade lyssna på för ett par år sedan. Låten är från Skattkammarplaneten och heter på engelska "I'm still here", men den bästa versionen är på finska. Jag är helt kär.



Inte för att ni kanske förstår vad dom sjunger (om man bortser från den engelska översättningen längst ner) men jag tänkte ändå dela med mig av den. Så att ni också kan njuta :) Jag älskar rösten också. haha

Nära till jul

Godmorgon!

Jag mår 100 gånger bättre idag jag tror att det var sömn och lite huvudvärkstabletter som gällde. Jag är som det ser ut nu helt ensam hemma, Alexa kanske är hemma men jag är inte säker. Inga bilar hemma i alla fall. Tänkte gå ner och spela lite Wii Fit, men inte lika mycket som igår bara lite grann. Jag är helt beroende av det spelet, vilket är bra. Att vara beroende av träning och att hela tiden bli bättre då man vill slå andras rekord är ju super! Sen tänkte jag ta en dusch och kanske skypa med mina föräldrar lite. Måste slå in julklappar också, är ju farligt nära jul nu, men varför känns det inte som jul!?

Men nu ska jag gå ner och spela lite för att sedan äta frukost! :)


Greenday - 21 guns


Greenday - Give me novacaine


julkort

Idag fick jag mejl igen, den här gången var det ett julkort från mina kusiner Emma och Mikko från finland :) Jätte gulligt av dom att skicka julkort till mig. Hade jag inte mått så dåligt hade jag tagit mig upp ur sängen för att ta kort på det. But it's just too far away!

Tänkte i alla fall glädja er med lite låtar. ;)


Taylor Swift - Today was a fairytale


Taylor Swift - Mine


Taylor Swift - Haunted

Narnia 3D

Usch ligger i sängen med huvudvärk, har dock haft huvudvärk större delen av dagen.

Kristy väckte mig och Alexa runt halv 9 och sa att vi hade 45 min på oss att göra oss iordning för sen skulle vi åka till Bob Evan's för att äta frukost. Det var jag, Alexa, Kiah, Kristy, Kayla (tjejen Kristy tar hand om, har Downs syndrom), Jess (kiahs kompis från florida), hennes kille och barnet dom var barnvakt åt som var 2 år. jag åt en tallrik med äggröra, bacon, hashbrown's och toast. Jätte gott och efter det körde Kiah oss till köpcentret. Alexa köpte en tjocktröja med inbygda hörlurar, så snörena från huvan hade hörlurar och så fanns det en sladd att koppla in ipod eller telefon i fickan. Rätt praktiskt ;) Köpt från Old Navy



Sedan gick vi in till själva the mall, vi letade present till Gibbs som Kiah hade problem att hitta. Hon köpte till slut bath&body works och jag och Alexa köpte lypsyl, mitt smakar så himla gott.. Jag kommer äta upp det jag lovar! Det är helt sjukt!


Bästa grejen ever!

Vi skulle ju gå och se Harry Potter, men det visade sig att dom tagit bort alla dags-visningar då de fått in 3 nya filmer. Så vi bestämde oss för att gå på Narnia 3D istället. Jag har aldrig varit ett fan av Narnia (fråga mina kompisar), men den här var faktiskt jätte bra! Jag gillade även att reklamen i början också var i 3D. Ja det gillades i alla fall, och det var efter den som min huvudvärk började och det blev bara värre och värre. Gick in på Pac Sun för att prova lite jeans och jeans-leggins, har så himla svårt att hitta jeans jag gillar. Vi gick även över till Borders (bok affär) för att slösa lite tid, boken jag velat ha i evigheter är nu dubblet så mycket, 20 dollar istället för 10.. Sad day. Kristy kom i alla fall tillslut och hämtade oss och vi åkte hem. Vi hämtade dock upp Katie lite snabbt som stannade i ungefär en halvtimme.

Vi var hungriga och ingen kände för att laga mat så Napoli's fick göra det åt oss. Lite pizza med andra ord. Vi spelade även massa wii fit, sprang IGEN, och körde en utmaning där det gällde att orka att stå i "plankan" längre än våran "instruktör". Jätte lätt dom 3 första gångerna då det handlade om max en minut. Men när vi kom upp till 1.40 och det var min tur (vi hade ju kört ett par gånger var redan) så dog jag efter nästan 20 sekunder så Alexa kom på den brilianta idéen att fuska och hålla upp min överkropp. Så jag börjar asgarva och ramlar ner, hon försöker och även hon börjar skratta och det slutar med att vi bara ligger på golvet och skrattar. Lite för mycket Wii kanske, men vi ville så gärna vinna över henne! Vi gav tillslut upp och spelade lite DJ Hero istället.

Min huvudvärk gick som sagt inte över så jag gick upp och la mig i sängen, där jag ligger nu. Så nu, lite Desperate Housewives (HAR ETT AVSNITT KVAR!!!, eller ja av dom som kommit ut hittills!) och så får vi se vad jag hittar på, ska nog sova strax!

lite bilder

Lite bilder på presenterna!



my christmas ornament


Dålig bild på byxa! Jätte långa, så man får rulla upp 100 varv i midjan, så det ser ut som man har en stor klump där! Vackert, det är tufft att va kort!

Christmas party

Gokväll, sitter här i mitt rum och äter bambi som min värdpappa så fint säger. Det heter egentligen Jerky och ser lite ut som bacon, typ torkad rådjur. Jättegott om du frågar mig, dock blir det rätt hemskt när min värdpappa säger "oh I see that you're eating bambi..". Han tycker att det är jätte kul att retas då jag tycker att bambi är för söt för att ätas.


Så ser det ut! Gött, och rätt populärt såhär efter och under jaktsäsongen.

Jag kom precis hem från våran Julavslutning med laget. Träffade Martina också, som är utbytesstudent från Schweiz. Hon var på tumbling med sin värdsyster. Vilken jäkla grym tjej dedär, hon fick för sig att prova en rondat-tuck (bakåtvolt, salto) utan att någon spotta henne eller att någon visade henne hur. Men den var hög, nästan lika hög som jag är lång. Helt galet, och hon lärde sig nya saker hur lätt som helst. I alla fall, vi började med att köra en lek där man parade ihop sig 2 och 2, så skulle man göra olika saker så snabbt som möjligt och paret som var sist åkte ut. Så om Kristy sa "chicken in a hen house" så skulle vi göra den posen så snabbt som möjligt. Och mellan gångerna så sprang vi runt i cirklar så att vi var tvugna att hitta vår partner först. Jätte kul, vi hade massa olika och det var svårt att komma ihåg vad som var vad.

Efter leken så hade vi julklappsbyte. Jag fick nummer 25 (sista numret) och fick då flytta runt presenter hur jag ville. Det gick till så att nummer 1 gick och valde en present. Nummer 2 fick välja mellan att ta nummer 1's present eller ta en ny. Och så fortsatte det så, men om vi säger till exempel nummer 10 kunde antingen välja någon annans present, ta en ur högen ELLER byta folks presenter, så bara för att du valt en så kunde du sluta med en helt annan present. Jätte roligt och då jag var sist så hade jag massa önskningar som folk ville ha. Jag var snäll och uppfyllde dom, men sen var vi tvugna att skicka våran present 3 personer åt höger. Jag slutade med en rosa liten söt ask som innehöll parfym, bodylotion och showergel från Bath and body works. Visar bilder senare då min kamera är på laddning.

Efter vårat presentbyte så fick vi gå och äta mat, det blev Little Ceasar's pizza (bästa pizzan) och kakor. Usch mådde så himla dåligt efter det, och Amber gick runt och delade candycanes till alla. Fick även mina warmup-byxor. Jättesköna, dock långa. Jackan fick dom lov att skicka tillbaka då de tryckt alla jackor fel. Vi fick även en julklapp från gymmet, ett örngott som det står Ohio valley allstar cheerleading på.


Superstort är det. Men jag gillar att det är i våra skolfärger. Haha, påtal om skolfärger så var vi in på crafts2000 idag, och dom har massa scrapbooking material där, tänkte köpa hem massa och fixa en scrapbook när jag kommer hem, dom hade små skyltar med WHS-Warriors, Warren Warriors och andra texter på. Så såna ska jag köpa!

Imorgon ska jag kolla på Harry Potter med Alexa och kanske Katie. Äntligen, herregud det har tagit mig evigheter att åka och kolla på den.

Tuesdaaaaay

Godmorgon!

Min arm gör om möjligt lite ondare idag, jag måste hålla den i en viss position som är typ halvböjd, jag kan röra den lite och jag kan ju så klart göra saker med den. Men det gör ont att sträcka ut och att böja mer. men sånt är livet, gör det fortfarande ont imorgon så får vi kanske lov att åka och kolla upp det. Trevligt med skador vettni!

Så dagens planer då, tänkte kanse slå inte lite julklappar och sedan klockan fem är det gymnastik (som jag tvivlar att jag går på) och klockan 6 är det träning men vi ska inte träna, vi har jul-party med julklappsbyte och mat. GÖTT! Ska kanske försöka springa lite idag igen , eller ja springa på stället, och kanske något mer. Får se vad min arm tillåter mig att göra. Jag är i alla fall kär i Wii Fit.

Men nu ska jag gå ner och ta en dusch! :)


Mike Posner - Please Don't Go


Mike Posner - Cooler than me


beauty and the beast

En skada efter den andra.. Cheerleading är en farlig sport, såklart lyckade jag göra illa mig. Allt gick jätte bra i början och sen efter ca en halvtimme så tyckte Kevin att jag skulle göra 2 flickisar efter min rondat. Jämt när jag ska göra det (även om någon är min spot på den andra) så blir jag för nervös och failar första. Varför jag blir nervös vet jag inte, han kommer ju hjälpa mig hela vägen runt om jag skulle behöva det? Ja det är i alla fall en fråga i mitt huvud jag inte kan få svar på, i alla fall så sätter jag väl ner höger arm fel eller något i flickisen och jag gör illa mig. Armen gjorde ont och jag kunde knappt prata, jag satt kvar ett tag innan jag gick och hämta is. Allting är fint, det gör dock ont att lyfta saker och ta tag i saker med armen. Men Kristy sa att om det fortfarande gör ont om ett par dagar så ska vi gå och kolla upp det. Så typiskt mig.

När jag kom hem så satt Alexa och kollade på TV, jag hämtade lite mat och satte mig bredvid henne. Lite senare började Beauty and the beast på Disney Channel och såklart kollade vi på den. Så himla länge sen jag såg den och jag tror inte jag sett den på engelska förut. Superfin film och jag älskar den, och jag älskar the beast's leende när han är exhalterad! haha så himla söt grej dedär.


more wii fit

Nu har jag och Alexa spelat lite Wii Fit igen, hon spelar fortfarande men jag ska åka och köra lite gymnastik om sådär 20 min så jag gör mig iordning. Vi började med att springa 30 min, blev ca 4.3 miles (ca 6 km). Jag förstår INTE hur jag klarade det, kan ju kanske vara för att man springer på stället. Men skönt kändes det, att ha klarat det. Sedan körde vi lite styrka och Yoga och jag körde lite balansövningar. Så nu har vi tränat bra, och så väntar en timmes gymnastik nu! Caitlyn har dock fortfarande inte hört av sig, så det blir nog inget gymmande idag. Tråkigttråkigt, men ändå rätt skönt då hon hade fått mig att springa ännu mer.

Tänkte bara uppdatera lite, har skrivit rätt mycket om träning här nu på senaste tiden, men det är ju iprincip det enda jag gjort dom två senaste dagarna känns det som. :)


Pink - Raise your glass


Mer svenska paket

Det ringde på dörren nyss och jag gick ut och öppnade, där stod det en kille med ett paket i handen och en lapp. Han fråga om han kommit till 113 (vårt husnummer) och jag sa ja. Jag fick skriva på pappret och så fick jag mitt paket. Paket var från mamma och pappa och innehöll många livsviktiga saker som får en att överleva. Så som svenska tidningar, underställ (när vi åker på skidresa) och såklart SVENSKT GODIS! Men i paketet låg även ett paket, jag öppnade det, otålig som jag är och i där låg det en jättefin tshirt som det står "If I were you, I'd love me too"





Ingen bild på underställ, då bildkvaliten inte är den bästa (Ipoden) och hur kul är det med en bild på lite svarta kläder? haha, Marianne-påsen är till värdfamiljen! Dom älskar marianne, då jag tog med sånt till dom när jag kom hit. Sånt här är superuppskattat, paket alltså med svenska saker i!  Ni anar inte hur underskattat svenskt godis är! När man fått lov att äta allt från Nerds till Laftytafty i 4 månader så är lite lösgodis lyx! haha

träna

Morning sunshines!

Nu är det måndag igen och den kommer antagligen bli full av träning för mig. Lite Wii Fit tänkte jag hinna med, och sen kl 6 har jag tumbling eftersom jag missade förra onsdagen. Efter det så kanske jag ska gå med Caitlyn till ett gym och springa massa, hon tänkte köra slut på mig här. Hennes plan var ca 6 miles (9,6 km) på cykel, 3-5 (4,8-8 km) miles på löpband, sen simma jätte mycket (dock är min bikini fortfarande host Tiffany som är i Spanien så det fungerar inte), och sen spela racketball eller nåt sånt. Ni som känner mig vet att min kondition är sämst. Jag springer 2 km och dör i princip. Jag hatar att springa, men ändå var Wii så sjukt roligt igår. Jag sitter och längtar tills TV'n där nere är ledig så jag kan spela!

Nu är det bara att vänta på att Caitlyn svarar på om vi ska gå eller inte, och så ska jag äta frukost! Så jag skriver mer senare! :)

Enrique Iglesias

Dagens USA låt också ;)


Enrique Iglesias ft. Pitbull - I like it


Early christmas and wii fit

Dagen har varit väldigt upptagen och inte stressig men jag har inte haft tid att sitta här, vilket kanske är bra på ett sätt Vi hade lite släkt-jul hos grandma and grandpa. Det var samma folk som var på Thanksgiving middagen och det var roligt att se alla igen. Vi firade även Kiah's födelsedag lite medans alla var samlade. Jag älskar deras hus, så himla mysigt!


Julgranen med alla paket


Kiah's tårta, med en lila-lysande hello kitty på.


Kiah innan vi sjöng för henne


Alicia med sin söta dotter Gracen (osäker på stavning)

Efter vi ätit lite god julmat som faktiskt påminnde lite om thanksgiving maten.. Så tog vi det lite lugnt innan det var dags för julklappar.


Småbarn med sina julklappar, de fick sina först och sedan körde de vuxna "chinese gift exchange"-leken


Presentöppning


Men grandma och grandpa hade även presenter till oss tre "äldre" barn, ett litet christmas ornament och ett presentkort på Abercrombie&Fitch, är osäker på summan, fick för mig att Patti sa att det var 100 dollar, men det lät lite mycket.


Jag idag!

Runt 3.30 körde vi Alexa till dans och så åkte vi till köpcentret för kristy skulle leta efter en parfym. Utan lycka lämnade vi köpcentret för att hämta upp Alexa och släppa av Kiah. Vi åkte tillbaka till farföräldrarna och satt där tills Kiah och Gibbs kom dit. När vi kom hem så bestämde jag och Alexa oss för att spela Wii Fit. Vi skapade en profil för mig och började spela. Jag är SÄMST på balans, men det ska övas upp. 4 kg har jag gått upp sen jag kom hit, inte så farligt men 4 kg förmycket! Alexa tränade samtidigt som jag gjorde och när vi byttes av så tränade jag med henne. Vi sprang i 23 minuter i sträck + att vi sprang typ 5-7 min i början. Det är mycket för mig, som inte har någon kondition. Och imorgon ska jag och Caitlyn träna, så då blir det att visa vem som inte har någon kondition påriktigt! Får se om jag har pengar dock. Men två timmars träning kändes som ingenting! Jätte effektivt, typ. Får se hur effektivt det är om ett par veckor. Men nu ska jag sova GODNATT

lite shopping

Nu är jag hemma efter en lång dag med familjen Stackpole. Dom hämtade upp mig runt 12 för att sedan hämta upp deras morfar. Jag och Caitlyn hjälpte hennes mamma att köpa julklappar till hennes mamma, efter 1000 år inne på JC Penneys så gick vi ett tag själv, hittade en jacka inne på Aeropostale och ett par skor inne på Rue 21. Jätte nöjd, mer tid än så hade vi inte och vi åkte till Olive Garden för att äta. Det var jag, Caitlyn, caitlyns två bröder, hennes mamma, och mormor och morfar. Åt Chicken Alfredo, och såklart så fick man världens godaste sallad och breadsticks till förrätt (vilket gör att man är mätt innan man ens fått maten då de ger en så mycket). I alla fall, maten var supergod och övermätta gick vi därifrån för att åka till Walmart.


Mina skor, låga uggs, supersköna! 19.90 dollar - Rue 21 (dom är blåsvarta)


Jacka, lite som min gamla fast varmare. 45 dollar (orginalpris 119) - Aeropostale

Där hittade jag en julklapp till kristy, blev ljus ändå. En liten ljushållare med små vaniljdoftande ljus och ett större ljus som luktar jordgubbstårta! Den luktar supergott ,till och med Caitlyn som inte gillar jordgubbar ville äta upp ljuset. Så det visar hur gott det luktade!

Efter det körde dom hem mig, det är bara jag och Alexa hemma men jag tror dom andra är påväg hem. Tänkte tvätta lite kläder och städa, men det kommer väl inte bli av. Mörka kläder är i ett behov av tvätt, börjar ta slut på dom kläderna. Får ta tag i det!

Get to know me

Igår blev jag taggad i en lista på Facebook, där man skulle skriva 50 saker om sig själv. Tänkte dela med mig av den här, så ni kan få "lära känna" mig lite bättre. ;)

1. I speak three languages fluently

2. All my cousins lives in Finland

3. I'm from Sweden

4. I'm an exchangestudent this year

5. I'm addicted to handsanitizer

6. I love guys who can sing or play either guitar or piano

7. I cry very easily during movies.

8. I wear contacts

9. I'm very shy, but once I get to know someone and I feel comfortable around him/her, I'm very outgoing.

10. Disney movies are awesome

11. If it's not working after one try, I will most likely give up

12. When I was younger I didn't want anyone to be mad at me

13. Which resulted in that I did anything for anyone.

14. I played the cello for like 10 years..

15. I played soccer for 8 years

16. I'm only doing this because I'm really bored.

17. I hate buying christmas presents to people because I'm afraid that they wont like what I bought

18. If I don't agree with something but everyone else does, I will probably pretend to agree.

19. I love wearing high heels and dresses

20. I hate when my room is messy, but I'm too lazy to clean it.

21. My hair won't grow, it stops growing after it passes my shoulders.

22. I always try to start working out

23. But I will eventually stop after like 2 times because my lack of motivation

24. The most common thought in my head when it comes to cleaning or exercising is "I'll do it later"

25. I hate to sweat around people, so if I can avoid it, I will

26. When I was in 8th grade 2 guys in my class had a presentation about how you make sausage

27. The presentation was so disgusting, that I didn't eat sausage for over a year

28. I don't like being wrong

29. So I won't answer or say anything if I'm not completely sure

30. I love cartoons

31. I hate to talk infront of a big group of people

32. I love singing, but would never sing alone infront of people

33. But I have no problem with singing in the hallway, in the belief that no one hears or cares.

34. I start too many of my sentences with "I" or "I'm"

35. I have no problem to embarrass myself infront of people if I'm with friends I trust.

36. I care too much of what other people think.

37. I'm lactose intolerant

38. But in 7th grade I stoped caring and started eating "regular" food and icecream, but I don't drink regular milk tho.

39. When I was younger I loved Mary-Kate and Ashley Olsen, and knew almost everything about them

40. I have two piercings, one in my tongue and one in my bellybutton

41. I fall easily for peer pressure

42. I get overexcited about things

43. I love the color pink

44. When I was young (like 5-8) I decided that I was going to marry a black man, so I could have black kids.

45. I feel uncomfortable when people pay things for me (does not involve my parents)

46. I wish I could draw and be creative.

47. If I see a word I don't understand I google it.

48. I took spanish for almost 4 years, but yet I hardly know any

49. I have no idea what 25 people I should tag.

50. I'm so glad this list is over!


Baby you're a firework

Godmorgon

Jag har precis vaknat, och anledningen till att jag datornördar mig såhär tidigt var att jag skulle meddela mor och far en sak. Jag ska strax gå upp och äta något och sedan fixa mig innan Caitlyn kommer. Har ju endast två julklappar kvar att köpa, och så är det dags för låga uggs eller något i den stilen, och någonslags varmare jacka. En liten fågel viskade att Aeropostale hade jackor, så det ska jag kolla in.

Det är Kiah's födelsedag idag, så jag vet inte hur vi firar henne, hon har en match borta i Rio (hon är cheerleader för sitt college) så hon ska väl vara där under dagen.


Katy Perry - Teenage Dream


Katy Perry - Firework


Två låtar från Katy Perry som spelats/spelas flitigt på radion. Definitivt två låtar som kommer få mig att tänka på USA. :)

Knight and day

I can't believe I'm still up. Tänkte kolla på Knight and Day strax, i brist på annat. Caitlyn ska plocka upp mig runt 12-1 imorgon, så jag behöver ju inte gå upp onödigt tidigt.



Så godnatt på er! :)

Börjar dela med mig av USA låtar

Jag tänkte lägga ut massa låtar som för mig är "USA", men så började jag lägga upp alla låtar.. och det blev totalt 23 låtar, och jag tvivlar på att någon av er skulle orka lyssna på 23 låtar i ett och samma inlägg.. Så jag ska försöka lägga in en lite då och då! Börjar nu!


Bruno Mars - Just the way you are


Bruno Mars - Grenade

Blev två låtar, då det är samma artist och jag slipper göra så många inlägg! ;)

svar på kommentar, filmsida

fredrik om Bored to death:
dem har ju netflix i usa, kostar väl 8 dollar per månad eller något, det kan du se genom datorn och via playstation och massa annat. du kan också låna hem filmer. grym tjänst! :) http://www.netflix.com/

Åh tack så mycket :D fast jag orkar nog inte betala 8 dollar i månaden.. men låter ju asgrymt! :)

Bored to death

Okej, så det blev inget köpcenter idag, Caitlyn hade inte plats i bilen då de var tvugna att hämta upp deras kusiner. Och jag har ingen skjuts, så jag sitter väl kvar här hemma. Kanske hittar någon film att kolla på, hittade en intressant på Voddler men nej det fungerar ju inte heller i USA.. Man tycker ju att allt som fungerar i sverige, borde fungera i USA.. Men tydligen inte.

Fick precis kommentaren på FB att kolla på SVTPLAY, vet inte riktigt vad jag borde kolla på, men något hittar jag väl. Igår såg jag att de hade "dagens visa" på Svtplay. Barndomsminnen, så himla roligt att det fortfarande finns.. haha

Vart jättesugen på att kolla på Remember me, det var ju ett tag sen jag såg den.. och jag vill se den igen! :) I'm gonna fix that problem.

det blev vinter tillslut

Godmorgon!

Sitter och njuter av min första dag på lovet. Jag väntar på att Caitlyn ska svara på om hon kan köra på sin väg eller inte, så jag vet om det blir köpcenter eller inte. Tänkte gå ut och äta lite frukost, och sen bara ta det lugnt.

Caitlyn svarade och det blir nog senare ikväll! :) Så jag har all tid i världen att duscha och äta och sånt.. :) Skönt!

Jag tänkte gå ner och ta en bild på vår julgran så att ni får se den :)


Vår julgran, full med saker på.


Vår bakgård, det blev tillslut vinter här borta också! :)


Framsidan :), det är är vad amerikaner kallar "jätte mycket snö" ;)

CHRISTMAS BREAK!!

JAAAAA!! Jullovet har då officiellt börjat för mig också, Ally Spence uppdaterade sin status på FB och berättade att skolan var inställd imorgon pga snö! Anledningen till att hon vet före alla andra är att hennes mamma är den som hjälper till att bestämma sånt. Tack så mycket Mrs. Spence! Känns jätteskönt och om inte vägarna är allt för dåliga imorgon så ska jag och Caitlyn åka till köpcentret för att köpa dom sista julklapparna, och jag ska hitta en jacka och skor. Så snälla vädergudar, om ni kan, skulle ni kunna fixa så att Caitlyns väg går att åka på imorgon? Tack på förhand.

Har suttit och kollat igenom gamla bilder från 2009-2010 i sverige nyss, gud vad jag saknar det! Saknar alla mina kära vänner och min familj. Men snart får jag träffa alla igen, och snart för mig är exakt 6 månader, IDAG. För att vara lite mer precis så är det endast 4 månader tills jag får träffa mamma, pappa och Jakob. :)

Ska bli så galet skönt att få sova ut, duscha och bara ta det lugnt imorgon. Och jag slipper ha Psykologiprov imorgon!!!

Men nu tänkte jag ändå gå och lägga mig, eller åtminstånne läsa eller kolla på Desperate Housewives! Nightnight!

Life is a bowl full of cherries



haha lätt bästa scenen i filmen, ni måste kolla på hela då det bästa börjar efter ett tag! Skön tjej dedär. haha

för er som tycker det är svårt att förstå vad hon säger då jag vet jag tyckte det var lite komplicerat, här är texten:

Alright, I'll tell you. I was sayin' "Elvadine, what's YOU gots to write about? Been in the sixth grade your whole good-for-nuthin' life. Ain't GOT no daddy. Never goes anywhere but where your feets take you. Onliest money that ever belong to you in the whole world was twenty dollars you gots yourself in a birthday card, from your uncle last year."

But it really wasn't for my birthday. Really, it was for layin' over his lap and letting him spank me with my underpants down. And now here you come along, shovin' me in the back of the room, where I can't even see too good, which means I'm prob'ly not gonna graduate this summer neither, Just 'cuz you read how some white man say Life be like a bowlful o' cherries, I've gotsta come up with some big hit sayin' Well, fine.

I'll just write down how happy I'm gonna be to get 20 more dollars on my birthday. Never mind what he's got planned for me THIS year. And I'm gonna write, how maybe the new man my momma been seein' might stop drinkin', and treat me nice, and maybe he's gonna adopt me, and take us off the welfare. And at the end, I'm gonna be sure put. 

'Life Sure is a bowl full of Cherries.' But to tell you the truth, Miss Strapford, I think you, and that book, and this whole class, be a bowl full of shit!

The war och snö

Nu är jag hemma från en lång dag i skolan, det har snöat HELA dagen.. Från kl 6-7 någongång tills för någon timme sen, så snö har vi gott om här i Ohio just nu. Jag har blivit lite amerikaniserad då jag blev jätte chockad och irriterad att vi var tvugna att gå till skolan när det var så mycket snö, haha det kanske är 10 cm. Det var det alla pratade om hela dagen, folk satt och diskuterade om hur vi borde ha haft en snowday idag, men det började snöa alldeles för sent för att kunna ställa in, men dom kunde åtminstånne gett oss en 2 hour delay för att se om det blev värre, som alla andra skolor gjorde. Dock gick våran högtalare igång hela tiden där dom sa "can .... (namn).. please come to the office for dismissal". Så halva skolan åkte ju hem mitt i dagen, då de eller deras föräldrar inte ville att de skulle köra hem senare. Men jag stannade hela dagen.

Government lektionen var den roligaste på länge, Mo (the B.A (bad ass) i vår klass) gick ut, hämta en snöboll och kastade på Mr. Schob, han skrattade, gick ut hämtade en snöboll och slog ner den rakt i huvudet på henne. Och så fortsatte det, Dustin joinade snöbollskriget också och tillsammans attackerade dom Mr. Schob.. Hur roligt som helst.

På psykologin var vi ca 10 elever kvar, och vi avslutade filmen. Faktiskt en riktigt bra film som heter "The War". Såg aldrig början så vad den handlar om tänker jag inte ens försöka förklara. Men klicka på titeln så kommer ni till IMDB's filmsida. Det har tydligen något med "posttraumatic stress disorder" att göra, och därför vi kollade på den.

Under reading blev det mer film, Mrs Hukill satte på King Arthur så att alla som ville kunde kolla på den. Jag gjorde i alla fall min engelska läxa samtidigt, så ifall vi har skola imorgon så är jag klar.

Bussen hem gick supersakta och när jag klev av satt Kristy och väntade uppe vid vägen och frågade om jag ville ha skjuts ner. Jag hjälpte Alexa och Kiah att avsluta med dekorationen av våran julgran. Så en bild på den kommer senare! :)

Svar på kommentar, skor

Sofia om Early Christmas presents:
Va? Får man inte ha vilka skor man vill :S

det är klart man får, men högklackat i skolan är inte speciellt poplärt eller smidigt på High school, våra korridorer har uppförsbackar och man har 4 minuter på sig att ta sig från lektion till lektion och då ska man hinna hämta böcker också. Sedan är dom flesta här "bönder" och använder typ cowboy boots eller flippflopps. Så högklackat skulle vara lite udda, men det är väl klart vissa går ju runt med det.

Christmas concert

Nu är jag hemma från våran Julkonsert. Det var kul att få höra alla körer och bells klasser. Vi har rätt många såna klasser vi har,
Voiceclass - mest för freshmans som ska lära sig teknik och sånt
Treble Chorus - tjej kör
Bass Chorus - killkör
A Capella - största kören med både tjejer och killar

Bells 1
- Freshman bells, ja för dom som aldrig gjort det förut
Bells 2 - Mest för Sophomores, eller dom som kan mer
Bells 3 - För de mest avancerade, mest Juniors och Seniors

A capella började med att sjunga ett par låtar, sedan var det Bells 1, Bass Chorus, Bells 2, Treble Chorus, Bells 3, Voice Class (samtliga sjöng/spelade två låtar var) sedan avslutade A capella med ett par låtar. Mellan några av låtarna så läste en tjej lite verser, antagligen från bibeln eller något liknande.

Det började med att alla A capella elever stod längst bak i Aulan med ljus tända (lite som lucia) och de sjöng en låt och gick på led upp på scenen. Låten sjöng de 1000 gånger + att de sjöng den på vägen ut också så den fastnade på allas hjärnor. Efteråt sjöng alla "rejoice, rejoice, Emmanuel shall come to thee" eftersom det var den lättaste biten på sången att fastna på.


Låten, så att ni kan fastna på den med. Tänk er hur bra det låter när killarna sjunger jätte mörkt på vissa delar samtidigt som tjejerna sjunger jätte ljust. Lyssna dock bara på början.

A Capella är nog den bästa kören på våran skola, deras låtar är så himla roliga att lyssna på då de gör roliga kanon och ekon till låtarna. Jag älskar att lyssna på dom, om jag måste välja en av körerna då.


jag och Cailtyn innan vi bytte om, eller innan jag bytte om rättare sagt.


jag och Taylor, bästa taylor världens sötaste och roligaste tjej. :D


Tiffany Longfellow's pappa skulle ta kort åt mig, så han provtog ett kort på mig och Janelle i våra superfina, jättebekväma klänningar....


Hela a capella kören


Bells 1 kören till höger där, den där lilla gruppen av människor som står upp


Bass chorus


Bells 2, alla bells bilder är dåliga för dom är så långt ifrån.. Caitlyn är med här


Treble Chorus, ja vi ser ju inte ut som flygvärdinnor i alla fall. Jag är nummer tre från vänster länst fram.


Bells 3, gud varenda bild ser likadan ut.. :p


Voice class, riktigt duktiga faktiskt


Tiffany med sitt ljus


Min kära värdsyster Alexa.

Ser ni mellanrummet mellan alla, dom gick supersakta och ALLA som var på scenen skulle ta sig tillbaka längst bak i aulan.. Och samtidigt sjöng dom låten ovan... crazy


Liten del av alla A Capellare.

Efteråt bjöds det på fika och sedan bar det av hemåt. Dom har lovat mycket snö inatt så får se vad det blir av skolan imorgon. Jag glömde dock att lämna in lappen om att jag ville beställa en CD från konserten. Så får se om det är försent imorgon eller på fredag.. Någon som orkade läsa allt?

svenskt paket

När jag kom hem från skolan så väntade ett paket på min säng, och jag tänkte "Åh mina föräldrars paket har kommit". Men det visade sig vara från min kompis Tara's familj. I paketet låg ett litet kort, sockor, knäckebröd, kaviar och lakrits! Jag gillar vanligtvis inte kaviar överdrivet mycket, men det här gjorde mig jätteglad! Så nu är jag supersugen på en kaviarmacka. Efter alla kakor vi åt, eller jag åt typ 1 kaka så det var ju inte farligt men ändå. Slut på sötsaker för mig.




Ni svenskar vet inte vilken lyx ni lever i, kunna äta sånthär precis när ni vill! Im jealous! Och om familjen Paulsson ser det här, TACK SÅ SJUKT MYCKET!

Early Christmas presents

Åh den här dagen har varit helt underbar!

Ingen 2 hourdelay idag dock, vilket var jätte segt. men upp kom jag och iväg till skolan bar det, jag hade för en gång skull någon att prata med på bussen TAYLA! Min granne från andra sidan vägen, as snäll tjej. Mitt under bussresan ser vi en liten kille börja slicka på fönstret, och det är inte lite, han slickar över hela fönstret och vi håller på att kräkas. Fönster jag knappt vill nudda, sitter han nu och slickar på.. Så himla vidrigt, dock har han något fel vet inte vad men något är det.

På P.E spelade vi volleyboll och det var 100 gånger roligare den här gången då jag inte behövde vara i samma lag. Var med Josh, Nate och Kyle. Asroligt, och Josh är grymmast i världen på volleyboll, han var ÖVERALLT. Seriöst han sprang över hela planen och spelade nästan helt själv. Jag förstår inte hur han hinner med, galet är det. Men så mycket roligare i det här laget då de bara skrattar (på ett snällt sätt sådär) när man misslyckas istället för att bli irriterad och sluta låta mig ta bollen. Så i'm happy.

3rd period, läste lite ur min bok och somnade nästan medans klassen kollade på en film om King arthur, eller var det kanske filmen King Arthur? Finns det en film som heter så förresten? Ja, så mycket lyssnade jag! Men det behöver jag inte då jag bara är där ifall Mrs. Hukill behöver hjälp. Trött gick jag sedan till engelskan där vi kollade klart på filmen om Scottsboro fallet och sedan fick vi en bok som heter "To Kill a Mocking bird"  som vi ska läsa nu framöver. Skönt att slippa bära på boken hela tiden! Den tjocka engelska boken då, över 1000 sidor.

Under lunchen satt jag och Caitlyn som vanligt och pratade om allt som hänt sen senast vi såg varandra, så sjukt roligt då det alltid hänt något intressant för oss.

På treble chorus så gick vi ut och övade Allelujah around (eller vad den heter) och Let it snow och övade på hur vi skulle gå in och ut (vilket tog en evighet). Sedan gick vi tillbaka till kör-rummet för att köra vårat julklappsbyte, jag fick ett par sockor (jääääättte sköna) och en nyckelring. Och sedan var det dags för vårat "social development" som borde döpas om till typ "eating development" eller nåt då vi äter massa skit. Sedan gick Jessi runt och delade ut julkort till alla, i mitt stod det
"Edda, I hope that you have a very merry christmas and a happy new year! I hope that you are enjoying being in America! Remember that 'impossible is just a reason for someone not to try' so always shoot for your dreams! Merry christmas, Jessi Hopkins" Jätte gulligt av henne tycker jag!



Jag, Caitlyn och Tiffany bytte julklappar också, och av Caitlyn fick jag ett superfint armband som jag älskar och av Tiffany fick jag mina älskade skor from Charlotte Russe.



armbandet!


Mina älskade skor, :D synd bara att jag måste vänta till sverige innan jag kan använda dom då jag inte kan använda dom till exempel i skolan som jag brukade..

Så min skoldag var jättebra!

svar på kommentar, film



nataliegoesamerican
om history test WW1:
haha hur lång är psykologi filmen egentligen? xD

Filmen är en helt vanlig film, ca 1,5 timme. vi kollade dock bara på en del av den :)

a bruised face

Nu är jag hemma och ätit har jag hunnit med också. Gött, med bob evans! Jag älskar deras bröd!

Träningen gick bra, Bryan har bestämt sig för att jag ska lära mig två flickisar nu, vilket förstör ALLT för mig.. För jag tänker alldeles för mycket på att göra två, så då blir min första jätteful och förstör för den andra. Men IM GONNA GET THIS!

Själva träningen ägnades till största del till STUNT. Single stunt, vi tänkte ändra från att bara göra en tic-toc till att göra heelstretch-heelstretch. Jätte snyggt, och under ett av våra misslyckanden (trots att det var en superbra dag för hela min grupp) så armbågar Courtney (toppen) mig i ansiktet, precis underögat på benet där. Och det är hårt, till och med hon hör ljudet. Mina ögon tåras upp och jag springer och torkar bort dom, jag skrattar dock samtidigt. Haha, i alla fall så nu har jag ett blåmärke och en liten knölgrej där. Supersnyggt.


Rätt dålig bild, men ser ni det lila/blå? Där är det i alla fall en knöl! Och det syns mycket mer IRL.

Så imorgon hoppas jag innerligt på ännu en 2hour delay eller varför inte en snowday. Dock ser det inte allt för lovande ut då det inte snöat mycket alls och det är inte planerat att snöa något inatt. Men hoppas kan man alltid. eller egentligen hoppas jag inte, då vi har julklappsbyte på treble chours imorgon och så ska jag och caitlyn och jag och tiffany byta julklappar. :D Im excited. Speciellt för tiffany's present då jag vet vad det är och jag är typ kär i dom!! :) Caitlyn sa dock att hennes var awesome, så det är väl bara att hoppas!

Har egentligen inget mer att säga, så Godnatt på er!

history test WW1

Idag hade vi faktiskt skola, men två timmars sovmorgon fick vi i alla fall. Sköntskönt. Med andra ord alla lektioner var nerkortade till ca 30 minuter. Mrs. Clark som absolut ville att vi skulle ta testet idag hade gjort en kortare version. Baksidan på provet var superlätt, det var en karta över dåtida Europa och under fanns det rader. Så gällde det för oss att skriva in vilket land som var vilket, + vilken allians landet tillhörde. Så den delen klarade jag nog rätt bra. med tanke på att på kartan så var allianserna med, så dom lite ljusgråare länderna var en allians och dom mörkare var en annan. Det gällde bara att veta vilken som var vilken. Framsidan var dock liiite svårare, så vi får se hur det går. Tydligen så var hon rätt besviken på oss och skulle ge oss mer test på torsdag. JIPPIE!


lite så såg kartan ut, förutom att den var svartvit. Gula länder är neutrala (förutom turkiet eller Ottoman empire som det kallades tidigare, som sedan går med i Central Powers), Blåa länder är Tripple Entente (Allies), och Röda länder är Tripple Alliance (senare Central powers -italien +turkiet)

På government kollade vi klart på The great debators eller vad den hette, och på resterande klasser gjorde vi iprincip ingenting. Film på government, film med frågor på engelskan, film på psykologin, och på Treble chorus så bestämde vi vilka låtar vi ville sjunga imorgon.

Nu sitter jag hemma och väntar på att Kristy ska komma och hämta mig för träning, så jag skriver antagligen mer ikväll efter 9 någongång. Fick förfrågan om att ta lite bilder på vintern här i Ohio, så jag ska försöka hitta någon stund någon gång då jag går ut med några kompsiar och tar lite kort kanske. Det är svårt att hitta tid i den här familjen då vi alltid har något pågång. Men så kan det gå!

Shoes

Som ni kanske förstod så var det ingen julkonsert idag, men vi har en på Onsdag igen så jag lovar bilder då!

Alexa satt och sorterade ut en påse med skor som hon hittade, så hon kom ständigt in med skor och frågade om jag vill ha något, så jag hittade två par flippflopps som jag ville ha, som passade mig, som Alexa använde när hon var 10.. Så det är jätte kul att jag har samma skostorlek som hon hade när hon gick i fyran.. JÄTTEKUL.. haha nej men flippflopps är ju alltid kul att få, från någon som har 1000 par :)


Skorskorskor.. haha dont you just love them?

The mall

jag har precis kommit hem från the mall, första gången sen i fredags som jag gått utanför dörren. Natalie kommenterade att det var väl skönt för mig som slapp skola, men när man inte har något att göra och man bara sitter och ruttnar så är det inte så roligt, jag ber för att få åka till skolan imorgon, skulle ju inte säga nej till 2 timmars sovmorgon men till skolan vill jag! haha trodde inte att jag någonsin skulle välja skola framför en ledig dag, men det gör man om man varit fast i sitt hus i tre dagar. Men OM vi har en snowday imorgon så kommer jag och Caitlyn antagligen åka till köpcentret. Och som det ser ut nu så kommer vi nog ha det, för det snöar och vägen är isig.

Anledningen till våran lilla trip till the mall var att Kiah och Alexa skulle använda sina Victoria's sectret presentkort, jag behövde ta ut pengar för cheerbilderna, och jag behövde köpa 2 små julklappar till vårat julklapps byte med laget och med treble chorus. Det blev två presenter från Bath&Body works, jag älskar den butiken.. typ! Den är rätt bra i alla fall. Jag måste förtfarande köpa en vinterjacka och ett par skor, så om vi har en snowday imorgon så ska jag fixa det!!


ett av mina skoförslag, vet inte om det är den färgen jag vill ha dock. men dom är sköna och för 20 dollar så är det ju supervärt!

Men nu ska jag sitta här och ta det lite lugnt och hoppas på bara en 2hourdelay imorgon! Puss på er

MY first snowday

SNOWDAY!!!!!!

Haha det kom tillslut lite snö, och kl 5 imorse vaknade jag av att jag fick ett sms där det stod att min skola var stängd. En extra helgdag!! Hur skönt är inte det? Jag vet dock inte om vi har våran konsert ikväll, men tydligen så skulle dom ringa runt eller nåt sånt så det visar väl sig.

Tänkte strax gå ner och kolla på TV med Alexa, så ska vi diska innan Kristy och Kiah kommer hem också.

Ready for tomorrow..maybe

Tänkte bara säga godnatt till er alla. Blev inge julgransfix idag heller, lata som vi är. Alexa bakade dock kakor och vi städade nedervåningen lite. Så lite duktiga är vi allt.

Verkar inte bli någon snö här borta, så skola imorgon.. Får se hur historia provet går, jag känner att jag har någonlunda koll på läget i alla fall, men Mrs. Clark har en tendens att ta den känslan ifrån mig. Så vi får väl se.

Imorgon har vi även en liten julkonsert efter skolan, vad som händer vet jag ej, men kameran åker med!

ny design?

Ännu en chilldag, har spenderat dagen i fleecebyxor och tjocktröja och varit alldeles för lat för att duscha, och jo jag ska duscha snart. Jag hade en liten Google-earth rundtur för mina föräldrar, jätte effektivt, haha. Sen har jag ätit lite lunch och kollat på mer Nickelodeon med Alexa.

Hade tänkt att göra en ny design här snart, men jag har brist på ideér. Får väl be simon hjälpa mig, som vanligt. Ska bara hitta lite bilder som jag gillar. :)

Imorgon är det skola igen, hade planerat att plugga lite historia då jag måste få upp mitt historia betyg lite. Får se hur det blir med den saken.

Nej nu ska jag söka inspiration och ideér till min design! I'll write more later

iCarly

Godmorgon.

Vaknade lite tidigare idag, för ca en timme sen. Har hunnit äta lite frukost och så diskade jag lite, frivilligt. Eller ja frivilligt och frivilligt, jag vet att jag och Alexa hade blivit tvunga att göra det senare ändå. Dock är jag inte klar, jag orkade inte diska allt. Lat som jag är, men det var faktiskt jätte mycket disk. Funderar lite på att ta en dusch strax och sedan bara sitta och vänta på att Alexa ska komma hem från sin dans. Lite TV kanske det blir, jag slår vad om att det är iCarly på Nickelodeon, det är ALLTID det programmet. Haha


Tjejen i mitten (carly) är även lillasystern i Drake&Josh, och är med i en musikvideo på Nickelodeon. Så henne såg man HELATIDEN igår kväll.

Det har spöregnat här hela dagen, electriciteten försvann i ett par sekunder två gånger idag medans jag gjorde frukost och jag är ensam hemma. Haha är glad att den kom tillbaka på en gång. Dom har lovat snöstorm idag, så vi får väl se om det blir snö idag eller inte. Man kan ju hoppas på massa snö då mitt historia prov är den dagen vi kommer tillbaka till skolan, så antingen imorgon, eller om det är en snödag på tisdag osv..

Drake and Josh

När jag gick ner imorse så hade Alexa redan börjat slå in lite av julklapparna och jag bestämde mig för att hjälpa till. Herregud vad julklappar de får! När vi var klara med det så gick vi upp och gjorde lunch (klockan var väl runt 2) Macaroni and cheese, kyckling och ärtor. Haha, jättegott och vi satte oss och kollade på Nickeloden samtidigt, iCarly och Svampbob! Hur roligt som helst, sen somnade jag och Alexa väckte mig för ca en halvtimme sen eftersom vi bestämt att vi skulle städa våra rum. Det tog mig kanske 10 minuter att ta bort alla kläder från golvet och det kände jag räckte. Så nu ska jag strax ner och kolla på TV med Alexa igen. Kl 8 är det Drake&Josh's christmas movie (eller nåt sånt). Jag ÄLSKADE den showen när jag var mindre, tyvärr så slutade dom sända den tror jag.


Som jag kommer ihåg dom


Tydligen ser dom ut såhär, trevligt att se att Josh ser bättre ut också! haha (han till vänster på den här bilden)

Senare ska vi klä granen också, en bild lovas!! :) Im excited!

julklapps-shoppingen


Lite julklappar, from the top, kit med bodylotion, parfym, duschgel och andra saker i en söt ask, plånbok, minikitt med läppglans, bodylotion, parfym och duschgel, till vänster, parfym och en liten ask/påse med nagelack.


min miniplånbok jag fick för en cent, rymmer kort och pengar alldeles utmärkt. Dock vet jag inte vad jag ska göra med mina mynt.. haha

Lördagsmorgon

Godmorgon, det känns jättebra att ha få sova 11 timmar inatt. Längesen jag gjorde det. Men skönt var det, när jag gick ut för att borsta mina tänder och sätta i mina linser så stod alexa utanför min dörr, och frågade om jag var vaken. Haha tydligen så har hon varit vaken ett tag. Men så kan det gå, jag vet inte om det är julgranen eller julklappar eller båda vi ska fixa idag, men det visar väl sig. Jag åt precis frukost så nu chillar jag lite.

Jag har en känsla av att den här helgen kommer bli jätte mysig, för Todd jobbar större delen av dagarna och då är det bara jag och Alexa kvar och vi kan komma överens så himla bra, och när vi inte gör det så skojbråkar vi om det. Så det är ju skönt, och vi har miljoner filmer inspelade på våran tv så vi har ju alltid något att göra.

Jag har absolut ingenting att säga, förutom att vår snö har försvunnit igen, det är någon enstaka snöfläck här och där, men det ser ut som typ slutet på april när den mesta av snön försvunnit fast utan slasket. Men imorgon skulle vi ju få en snöstorm tydligen, får se vad USA's definition av snöstorm är.

Tiden går superfort, snart är det nyår (som jag antagligen kommer fira på en skidresa), sen blir det vår och mina föräldrar hälsar på, så åker vi till Florida för Worlds i cheerleading i April, och sen är det Prom och skolavslutning i Maj, och sen i Juni åker jag hem. Herregud, nothing left ju.

Men nu tänkte jag avsluta och se vad alexa hittar på.

Storshopping

Dagen har varit rolig, det är ju fredag!! under 3rd period så ringde Mrs Hukills telefon som bad mig att gå ner till The Guidance Office, där samlades jag, Leo och Mariana tillsammans med Mrs Chase och Steve. Vi pratade lite betyg och att Leo snart åker (första februari) och när Steve sa "so if i wont see you again, i just wanna say goodbye and tell you im glad we met and you are a wonderful person", stackars Leo började gråta, haha vilket fick mina ögon att vattnas. Jag hatar när folk gråter för det får mig att också gråta. I alla fall dom släppte iväg oss under 4th period och jag kom tillbaka precis när vi skulle fortsätta på filmen. TIMEING!

Efter lunch så gick vi ner till Kör-rummet för att byta om och sedan värma upp, för Treble chorus och Bells 2 skulle splea/sjunga på National Honors society - grejen. Det är en grupp av människor som blir utvalda för deras betyg, beteende, ledaregenskaper och karaktär. Så elever som passade in på dom punkterna fick komma in i Aulan, dom pratade lite om vilka dom 4 huvudpunkterna för NHS var, och sedan sjöng vi lite för att dom sen skulle välja ut de elever som skulle få vara med i NHS nästa år. Det var inte alla som var där som fick, och jag insåg att jag kände dom flesta som blev valda.

Dom släppte ut oss ca 20 min innan 8th period var slut och vi orkade inte gå tillbaka, så vi satt och pratade resten av tiden. Efter skolan åkte jag och Tiffany till the mall, jag köpte julklapp till Alexa och Kiah, och till Tiffany och på köpet på hennes present fick jag en plånbok för 1 cent! haha det var 2 för 10 dollar och en kostade 9.99 dollar.. haha Tiffany köpte mina drömskor till mig i julklapp :) 20 dollar kostade dom. Sedan passade jag på att köpa lite underkläder från Victoria's secret när jag ändå var där. Vi träffade på samma tjej som jobbade sist, hur snäll tjej som helst!

Vi var där till ca 8.40 då vi åkte till Wal Mart, köpte skrivhäften, en bok och lipstain. Jag glömde helt bort att köpa pennor också då mitt sudd är slut på min. Det är det jag HATAR med stiftpennor, helt omöjliga att använda när suddet är slut. jag kom hem runt 9.40 och Todd satt och skar upp ÄNNU en ren, det är tredje gången på typ en vecka jag sett honom sitta där, och tydligen har han mer. Han berättade att Alexa var nere, så jag gick ner och kollade på Avatar med henne. Den slutade för ca en timme sen, så jag har varit upptagen. Kristy och Kiah är i Indianapolis så dom kommer inte vara hemma på hela helgen. Men nu ska jag sova, jag ska upp imorgon och hjälpa med julklappar och julgranen som faktiskt står där nere nu! Dekorationer är det enda som fattas.

Thursday night

Hemma igen. Träningen gick bra, vi började med conditioning, gick igenom lite, värmde upp gymnastik, för att sedan lära Spiker dansen. Vi körde lite mer conditioning för att sedan köra standing tumbling och Kristy "tvingade" mig att göra min standing backhandspring helt själv, den var inte fin men jag dog inte! Så när jag fått göra den ett par gånger så såg den helt okej ut! Jag älskar att jag lärt mig min gymnastik nu! :) Vi avslutade träningen med 7 minuter conditioning.. Usch va otränad jag är, konstigt nog. Med tanke på att jag tränat minst 3 gånger i veckan sen Augusti.. Jaja, det blir väl bättre.

Efter träningen så gjorde jag min historia läxa och jag är nästan klar, har 2 frågor kvar att svara på. Så det fixar jag! Resten av tiden satt jag bara, Kiah och Gibbs åkte till Applebee's och passade samtidigt på att köpa mat åt oss! Gött, dock har dom inte kommit hem än. Men förhoppningsvis kommer dom snart!

Imorgon åkter Kiah och Kristy till Indianapolis för en Senior 5 tävling så det är jag, Todd och Alexa ensamma hela helgen. jag och Alexa har fått uppgifterna, klä granen och slå in julklappar till fattiga barn (eller vad man ska kalla dom). Så imorgon blir det the mall med Tiffany och resten av helgen spenderas väl med Alexa! :)

school pictures has arrived

Jag kom precis hem från skolan och har lite tid innan jag blir upphämtad för träning. Patti (värdfarmor) kommer och hämtar upp mig om ca 40 minuter så jag tänkte utnyttja min fritid till att uppdatera.

Ingen 2 hour delay idag även fast jag drömde att vi hade det och vaknade i tron att kunna somna om igen. Superjobbigt om ni frågar mig, i alla fall jag kom upp och iväg till skolan. Det var blockday idag igen, så extra hjälp passet ägnade jag åt att få hjälp med min Historia läxa av Mrs Wile. Hon är supersnäll och jag önskar nästan att jag fått henne i historia istället. Jag blev i alla fall klar och jag gick tillbaka till mitt hemklassrum. När klockan ringde så var det dags för historia och vi fick ett papper som vi fick 20 min på oss att göra klart. Jag blev NÄSTAN klar med första sidan och då var det bara att stänga ihop boken och ta emot ett test på section 1,2 (det pappret även var om). Det gick väl helt okej, dock sakerna som varit på baksidan av pappret gick väl mindre bra då jag inte hunnit dit, men jag gjorde rätt bra ändå. Fick även lite läxa, det var längesen hon gett ut såhär mycket läxa i historia, har haft tre läxor tre dagar irad nu.

Nästa lektion var government då vi lyssnade på lite fler debatter och sedan fortsatte kolla på "the great debators" eller vad den hette. Rätt skön klass alltså! När klockan ringde gick vi till biblioteket för att fortsätta med våra psykologiposters. Jag och Courtney blev klara, vi hade en hotpink-posterpaper som vi sedan klistrade på massa gula och andra färgade ankor + lite text. Våran T.A i den klassen fick även en liten uppgift av mig, att vässa pennor åt mig och klippa ut mina bokstäver. Haha han gör fan allt jag ber honom om, men jag är faktiskt snäll så! Så den är i alla fall superfärgglad och jag är nöjd. Bästa fobin har vi ju också!

Som ni kanske vet så får man ingen kniv här i skolan under maten, det enda man får som bestik är en plast sked/gaffel. Så den förväntas man skära kött och allt med, men jag har faktiskt lärt mig det nu! Riktigt amerikanare har jag blivit. hehe

8th period ägnades åt lite historia, jag är inte riktigt klar men nästan så. Jag tror Mrs. Hukill var lite trött då hon drog massa dåliga skämt som:
- Gas-free sunday, haha no beans for you!
- Lightfree days (eller nåt sånt), that's what started the babybooms. (eftersom det var mörkt och man kan inte göra mycket i mörker tyckte hon)

Vi håller förresten för er som är lite förvirrade på med Causes of World War 1 och så om själva World War 1. Från amerikanska synvinkeln såklart!

Vi fick även våra skolfoton idag, lite ovanligt att man får dom i skolan men jag är nöjd. När jag gick för att hämta dom på Mrs Farley's rum så hade hon Career education, och jag känner ett par stycken där inne, Harlow, Greg och Josh blandannat och någon tjej jag inte känner igen tydligen. I alla fall, när jag kom in så började alla skrika "edda, edda!!" och ja, det var lite roligt, var inte beredd på det. Så nu vet hela Mrs Farley's 8th period klass vad jag heter, om dom inte redan visste det.


dom två olika jag köpte, sen finns det alla möjliga storkelar på den högra bilden. Men rätt kul med annorlunda bakgrunder tycker jag. Så dessa blir nog hemskickade till mor och far. När jag bytt lite bilder med kompisarna.

Nej nu ska jag packa väskan för träning! Puss på er

wednesday december 8th

Och så var onsdagen avslutad. Det var ingen 2hour delay idag och det gjorde mig jätte ledsen, det var hur svårt som helst att komma upp ur sängen när man vant sig vid att få gå och sova två timmar till. Men upp kom jag och iväg till skolan bar det, det var ISKALLT ute och när jag kom in i skolan kände jag knappt mina tår.

Blockday idag, och vi började med idrott, Ultimate frisbee och matball, gick ju helt okej förutom att jag gav mitt lag minst 1000 "outs" på matball, det gick helt enkelt inge bra för mig på matball. Men ultimate frisbee är ju fortfarande roligast. Katie lyckades armbåga Cory när hon hoppade och försökte fånga frisbeen, och sedan krockade tenney och austin mitt i ett hopp, hur kul som helst. Mest för att jag och Katie inte gillar Austin och han såg rätt plågad ut. Nej men nu ska vi inte vara elaka här.

Under 3rd period satt jag och läste inför mitt engelska prov som jag sedan hade lektionen efter. Det gick helt okej, jag tror mina delar som jag är säker på jämnar ut mina fel, för jag hade helt seriöst ingen aning på vissa saker. Men så kan det gå, och där flög mina 97% ner till typ.. 80? haha äh vi får se.

Sedan var det lunch och jag och Caitlyn hade roligt som vanligt, jag förstår inte hur en lunch kan vara så hysteriskt rolig. Jag minns inte ens vad som var roligt. Det var i alla fall cheeseburgare till lunch och dom var väl lika trevliga som vanligt.

Mrs Nuzum var inte där under 7th period då hon var ute med A Capella och sjöng. Så vi hade vikarien som jag hade igår och hon satt i ett hörn och kollade. Vi hade en lapp där det stod vad vi skulle göra, vi var knappt halva klassen där men vi lyckades riktigt bra med vad vi skulle göra. 10 sista minuterna så kom A Capella tillbaka, och Alexa var ju där så jag fick sällskap på bussen. Hon påminde mig om och om igen om hur mycket hon hatade bussen + att hon fick jingle bells att fastna i mitt huvud.. På svenska! Bara för att jag inte kunde den på engelska (förutom refrängen) så jag sköng den på svenska istället. För acapella så hade dom en kort jeanskjol och en tröja, så Alexa höll på att frysa ihjäl, så hon fick mig att springa hela vägen hem.. Hela vägen hem = ner halvvägs för gatan till vårat hus, det hemska är att jag höll på att dö efter den lilla springturen. Är inte det rätt hemskt?

Vi åkte till gymmet och jag hade gymnastik, det gick jättebra för mig men timmen gick alldeles för fort. Så klockan var fem när jag slutade gymnastiken och jag satt där och gjorde absolut ingenting ända tills kl 21.00 då Sr5 hade lagmiddag och vi alla åt (ja jag fick också mat). Så jag satt där i 5 och en halv timme innan jag kunde åka hem. Nu hoppas jag verkligen inte på en 2hour delay eftersom jag vill använda vårat Extra hjälp pass imorgon! Godnatt

nuggets

Tänkte dela med mig av något lite intressant.

Ni vet hur McDonalds i sverige ibland har "team-boxen" med 20 chicken nuggets? Som det är meningen att man ska vara 2 och dela på? I alla fall, 20 nuggets det är ju sjukt mycket och alla svenskar blir ju helt chockade.

I alla fall, så åker vi förbi drive through'n idag för Makayla skulle ha mat, så ser jag en skylt där det står "erbjudande 50 nuggets.. blablabla" haha 50 jäkla nuggets?! Vem äter 50 nuggets? och jag tvivlar på att det är meningen att man ska vara mer än 2 och dela. Allt är så mycket större här, en liten läsk är ju nästan samma storlek som en mellan i sverige. Och en stor läsk här ska vi inte ens prata om, dom är gigantiska. Knappt så man kan hålla runt den med båda händerna.


ett 50-pack nuggets, någon hungrig?

My amazing tuesday

Ännu en 2hour-delay dag, jätteskönt för mig tycker jag. Vi gjorde inte mycket alls i skolan, lyssnade på en till debatt på Government, den här gången om Death Penalty. Dom som var "för" sa emot sig själva hela tiden, till exempel: Om vi tar bort dödsstraffet så kommer fängelserna bli överbefolkade.. Och så nästa sekund sa dom att det inte alls var många som blev dödade bara ca 1000 något sen lagen infördes. Sedan skulle ju USA bli kaotiskt om man tog bort dödsstraffet eftersom folk skulle döda mer, men se på sverige? Har vi dödsstraff? nej, och dödar vi mer för det? nej. Rätt skoj att lyssna på ändå då vi har klassens smartaste och mest irriterande tjej på För sidan och Dustin som gör allt för att bevisa att han har rätt på Emot sidan.

På psykologin var vi i biblioteket för att börja på våra posters om någon fobi. Jag och Courtney fick brilianta ideén att ta fobin "anatidaephobia", som är "rädslan att någonstans i världen finns det en anka som kollar på dig". Ideén fick jag från Martin's Facebook, TACK! Mr Johnson tyckte det var en jätterolig fobi och när vi sedan upptäckte att den inte var riktigt så sa han att vi fick ta den ändå eftersom den var rolig.

Jag hade hoppats på att få lite engelska och historia klart under 8th period men Mrs Hukill var inte där, så vi hade någon gammal rätt sträng vikarie som jag inte ens orkade fråga eftersom jag vet att det hade tagit evigheter och jag hade ändå inte fått något gjort. Så här sitter jag och läser min engelska Online istället. Historian fixar jag imorgon.


Jag idag, bestämde mig för att ha mina extension i!

När jag kom till gymmet idag så fick jag en väska av Cathy, som är zebraprinted med rosa insida, jätte söt! Sen kom Jamie och gav mig en jacka som dom fått förra året när dom vann "American Cheer power" tävlingen. Dom hade en över i min storlek så jag fick en som matchade min halsduk vi fick i helgen! Träningen gick bra, jag klarade min "running tumbling" jättebra helt själv idag och Kristy fixade så att jag har en gymnastiksekvens i rutinen nu. Och påtal om rutin, så fick vi våran film från tävlingen idag!! :) We look amazing


Jag just nu, med min nya jacka!


Väskan Cathy gav mig!

Svar på kommentar, Amanda

amanda om rådjur och julklappar:
jag köpte inget till Todd när jag bodde där för Kiah och Alexa sa att han verkligen inte ville ha något haha. till Kristy köpte jag ljus från yankee candle och till kiah ohiostateshorts och till alexa en parfym med lotion till :) tänkte bara säga liksom haha. jag läser din blogg varje dag förresten

Tack för tipset! :D jag har en julklapp till Alexa, men jag funderade på parfym och lotion till Kiah, sen tänkte jag på ljusen till Kristy men det känns dumt nu om du också gjorde det! haha , åh va roligt! :)

rådjur och julklappar

Jag har precis suttit ute i köket, ätit äppelbitar (länge sen nu ju, brukade göra det jämt förut), argumenterat med Alexa om när en banan är ätbar (jag säger gröngul, hon säger gul mot det bruna hållet) och kollat på när min värdpappa suttit och ansat ett rådjur. haha det lät jätte fel, men ja skurit bort alla dåliga äckliga delar och lagt köttet man kan äta i påsar. Rätt underhållande måste jag säga, så kom Kiah och Kristy hem från Rio där Kiah tagit ett test för att komma in på nursing-programmet.

Jag sitter innerligt och hoppas på en till 2hours-delay här, och med snön som snöar ner just nu så ser det lovande ut! KOM IGEN WTAP!! (hemsidan där det står om alla delay's och closings). För önskar inte alla ni att jag ska få sova lite extra imorgon också? Ja det var väl det jag trodde!

Om någon läsare är super på julklappar, så kan ni gärna få kommentera vad man kan ge en 38 årig värdmamma, 38 årig värdpappa och en snart 19 årig värdsyster? Jag har absolut ingen aning, så lite tips! Vet att det kan vara svårt då ni inte ens känner människorna, men tips skadar inte, det skapar ideér!


Give me novacaine by us

En till av våra sjuka bussvideosar, den här gången med låten Give me novacaine med greenday!



Bestämde mig för att ha kvar original-ljudet bara för skojs skull! Men nu är det slut på våra fina videosar, så ni som inte gillar dom NJUT! ;)

winter

Hade en liten intressant konversation om snön med Mariana idag, hon är från Brazilien.

Mariana - I've never seen snow before i got here!
Jag - Really, you've never seen snow!?
Mariana - No, we don't get snow in Brazil
Jag - Wow, that's soo cool! So how's the winter in Brazil?
Mariana - Its like 20 degrees (celcius) there right now
Jag - REALLY?! That's like the swedish summer.. wow, so how warm is your summer then?
Mariana - About 45 degrees maybe..

Kan ni tänka er det? Jag hade seriöst kokat sönder om jag var där på sommaren.



Någon som ser någon skilland? inte jag i alla fall.. haha bilden är förresten från våran gård, (den sista då såklart)

2 hour delay

Imorse när jag vaknade så var klockan 7.10 vilket betydde 10 min tills bussen kom. Men så kollade jag på min mobil och såg att jag fått ett SMS från WTAP.com som sa "warren local schools has a 2hour delay today", så jag somnade glatt om. En och en halv timme senare gick jag upp för att göra mig iordning. Jag behövde inte åka buss idag heller eftersom min kära kompis hämtade upp mig. Det roliga är att MASSA skolor var closed eller hade 1-2 hour delay's idag och det snön täckte gräset iprincip med LITE snö på vägen och det snöade. Ja det är ju livsfarligt att åka ute på vägarna då, så livsfarligt att man inte ens kan åka till skolan, eller måste vänta 2 timmar. Men skönt för mig som får sova extra!


jag idag

Dom har ju inte vinterdäck här fick jag veta, jag berättade för caitlyn att jag tyckte att amerikaner var "whimps" när det kom till snö, och hon berättade att dom inte hade vinterdäck och sånt och eftersom det inte snöar jätte mycket här så är det en big deal när det väl gör det. Så jag antar att jag får leva med deras lilla gnäll om alla snö som finns på marken! Notera ordet ALL!

I alla fall, på grund av våran lilla delay, så var alla lektioner 29 minuter långa förutom 5th period som alltid är minst en timme. Rätt skönt, gjorde knappt någonting, PE - sitta inne i idrottshallen, historia - Mrs. Clark pratade, T.A för Mrs. Hukill - satt då alla andra tog ett test, Government - Lyssna på debatten om att sänka the drinking age to 18, vilken Mo total ägde ut alla andra på (hon var för att sänka den, skulle INTE vilja argumentera mot henne, det går inte), English - worksheet, Psychology - lyssna på Mr. Johnsons galna historier och ett youtube klipp, Treble - sjunga lite, Reading - göra klart engelskan

Rätt chill dag, jo debatten på government lektionen var hur rolig som helst. Mo eller Morgan som hon egentligen heter är skolans badass, slog ner en tjej på en fotbolls match (soccer alltså) för att tjejen drog henne i håret ett antal gånger, och ja folk är fan rädd för henne. Men hon är egentligen världens snällaste och roligaste tjej. I alla fall, hon skrev på engelskan en uppsats om varför vi borde sänka åldersgränsen på att dricka från 21 till 18 och såklart så ville hon även ha samma ämne när vi nu skulle argumentera på government lektionen. Hon hade superbra punkter och dom som var emot det hade inte mycket att säga till försvar, och när de hade det så hade Mo något annat att säga emot dom. Till slut sa en av tjejerna från dom som var emot det "she has a point!", och alla började skratta eftersom hon skulle ju egentligen försvara sin åsikt.

Dagen gick relativt snabbt då lektionerna var jätte korta och vi kom dit 9.58 och gick hem kl 3.12. Idag blir en chilldag hemma, jag hade egentligen velat åka till the mall för att leta efter en vinterjacka och kanske lite julklappar, men jag orkade inte fråga om någon ville gå med mig. Så det får bli en annan dag.

svar på kommentar, tuck

Anonym om Svar på kommentar, fortsättning:
vad är en tuck? :p

en tuck är en bakåtvolt eller salto som det heter på svenska :)

prisuppfatting?!

Okej är det något fel på min prisuppfattning när jag hittar ett par höstigare högklackade skor för 30 dollar (210 kr) och tycker att det är fördyrt.. I sverige är ju typ billigaste högklackade skorna man kan hitta typ 500 kr..


tror det var dom.  inte helt 100 dock, men dom är i alla fall 30 dollar på Charlotte Russe's hemsida.

Att hitta ett par högklackade skor för över 40 dollar är rätt duktigt, skor är så sjukt billigt här borta! Och det är väl tur för mig, som älskar dom!

no spotify for the US

Gokväll, klockan är nu 18.03 och jag sitter och pluggar lite Romnaticism och Realisism inför engelska provet på tisdag. Todd sitter på nedervåningen och resten av familjen är och kollar på Alexas dansuppvisning i kyrkan. jag orkade inte åka med, dels för att jag vill göra min engelska klar och dels för att jag är alldeles för trött. Rätt skönt att bara ha en hemmadag där man bara kan ta det lugnt.

Det är endast 10 skoldagar kvar innan vårat Jullov, herregud vart tog tiden vägen? Snart är andra 9-veckorsperioden slut, och även första terminen.. Då är det halvvägs kvar för mig, jag är glad att jag inte är här bara en termin, för det hade varit alldeles för kort. Men hittills har jag ju haft hur roligt som helst, det har inte funnits en sekund dom här snart 4 månaderna då jag ångrat att jag åkte! Jag vet att det här året kommer förändra mig väldigt mycket som människa, till det bra då! Och jag kan delvis redan känna av det, och jag vet att det här året är något jag kommer minnas i hela mitt liv och alltid kunna kolla tillbaka på med ett leende. Det är många som runt den här tiden börjar fundera på att åka, och om du är en av dom som sitter och funderar på för och nackdelar med att åka, gör inte det! Bara åk, det kommer vara så värt det! Jag kommer själv ihåg när jag för lite mer än ett år sen satt i bilen med pappa och diskuterade om jag skulle åka eller inte, och han sa att jag var dum som ens tvivlade och att jag borde ta chansen. Och tack pappa för dom orden, för annars hade jag nog inte suttit här.

Visste ni att Spotify inte fungerar i USA? Det är faktiskt rätt surt tycker jag, jag som älskar spotify.. Så snälla spotify (om ni av någon konstig anledning skulle se det här) FIXA SPOTIFY TILL USA!!!

Gud vad mitt inlägg är random, först om plugg, sen om utbytesåret och sen om spotify, ingen röd tråd här inte.

ett rätt bra citat



Citat från Alexas bästa kompis mamma:

"A man is the head of the family, and the woman is the neck, and she can turn the head in which direction she'd like to"

trött och sliten

Goodmorning Sweden! :)

Idag är det söndag och det betyder att det är sista dagen på helgen, OM det inte blir en snödag imorgon. Klockan är halv tolv och jag vaknade för en liten stund sedan. Jätte skönt att sova ut, Kristy åkte för en liten stund sen till gymmet för att ha hand om ett barnkalas, och resten av familjen vet jag inte. Skulle gissa på att Todd jobbar, och Alexa dansar väl antagligen. Kiah sover antingen, eller så vet jag faktiskt inte.

Just nu sitter jag och googlar olika college med inriktningen Arkitektur, jag fick något ryck igen och vill helt plötsligt bli arkitekt eller inredare igen. Det kom nog efter mitt och min värdfarmors lilla snack, och varför jag kollar på College är för att man måste ju ha nästan alla MVG i sverige om man ska bli arkitekt, det fungerar inte så i USA. Här ska man bara ha betygen för att komma in på college och då kan man välja fritt fram vad man vill bli, så gäller det bara för skolan att acceptera en. Men herregud va många val det finns, och Online-colleges blir ju populärare och populärare. Rätt skönt skulle väl det vara, inte behöva åka någonstans och bestämma själv när man vill göra sina läxor och prov. Men sen är det ju alltid roligt att lära känna människor på området och leva "college-livet". Nursing-programmet verkar vara jättepopulärt då nästan alla skolor jag hittat har det, och många ungdomar väljer att bli det (dom får rätt bra betalt i usa) Jaja nu ska jag inte prata mer om mina drömmar här, det här är en High School blogg, inte en "jag vill åka till college" blogg. Haha, off track.

Men i alla fall, idag ska jag göra klart min engelska läxa som iprincip bara är att läsa lite dikter och lära mig allt om romanticism och realisism eller vad det heter, då vi har ett stort test på det på tisdag. Dock går hon över allting vi ska kunna imorgon!  Jag borde städa mitt rum också, det är met kläder jag måste plocka undan inte mycket "saker" så det borde väl gå relativt fort. Men jag HATAR att plocka undan kläder, det är så jobbigt, jag kommer ju ändå ta ut dom förr eller senare när jag måste använda dom. haha

Men jag skriver mer lite senare!

2nd competition, 2nd place

HEMMA! Gud vad jag skriver många natt-inlägg nu för tiden. Men det kan ju bero på att jag kommer hem sen varenda jäkla dag och inte har tid innan runt tolv. I alla fall, tävlingen gick jätte bra för alla lag från OVA.

Vi började åka runt halv nio imorse och stannade och åt frukost på något frukostställe. Jag tog Biscuits with gravy and bacon, jätte gott eftersom jag var superhungrig! Sen fortsatte vi mot Target där vi stannade för lite shopping (som vanligt), Target är hur grymt som helst, dom har ALLT och det är billigt. Hittade till exempel Ben&Jerry glass för 2 dollar idag (14 kronor). Jag köpte lite Silikon-hårsnoddar, julklapp till alexa och lypsyl. Kiah som är i en Hello Kitty period just nu och har bestämt sig för att inreda sitt collegerum i hello kitty köpte massa hello kitty saker. I alla fall, vi rörde oss mot tävlings-lokalen och väl där började jag sminka mig och fixa klart det sista.

Vi kollade på Tiny's, Mini's och Youth och sedan följde vi med Senior och Junior 4 till the warm up room. När det värmt upp klart så gick vi ut och kollade på när dom tävlade, båda lagen gjorde jätte bra ifrån sig. Så var det våran tur att gå och värma upp och det gick bra. Allting kändes 1000 gånger bättre än förra tävlingen. Även ute på mattan gick det bra, ALLA stunt höll sig i luften även om Courtney var nära på att ramla, och det var endast 2 personer som inte gjorde sin tumbling.. Vi slutade i alla fall på en andra plats, med 1.3 poäng mindre än dom som kom etta på en 100 poängs skala. 0.5 poäng var för att Courtney vobblade i single-stuntet, och 0.7 var för att två personer inte slutförde sitt gymnastikpass. Så vi var grymt nära och om inte dom tre småsakerna hänt så hade vi vunnit, hur typiskt är inte det? Men en medalj och en pokal fick vi, så det är helt okej.

Här är våra resultat i OVA:
Tiny's - 1st place
Mini's - 2nd place
Youth - 2nd place (nästan 100% säker, annars var det 3de plats)
Juniors - 2nd place
Senior 2 - 2nd place
Senior 4 - 1st place

Så vi var rätt grymma, dom delade även ut halsdukar till alla tävlande som det står "american cheer power" på eftersom det var vad tävlingen hette. Sedan fick alla en gratis DVD från dagen, så det är ju bra eftersom jag hade planerat att köpa den i vilket fall.


jag och Courtney Payne, jag vet INTE varför min kamera tar så galet dåliga bilder.. Im sorry ska ta min riktiga kamera igen och ta kort med från och med nu!


Jag och Celeste!


Halsduken och medaljen!

På vägen hem så åkte vi till max&erma's för att äta, jag älskar det stället. Köpte en sallad, vatten och en varm choklad, och en chocolate chip cookie eftersom dom är bäst här (dom är varma). 10 dollar blev det sammanlagt, och jag menar en supergod sallad, en jättegod kaka, och oändligt med gratis påfyllning på både chokladen och vattnet för 70 kr är ju inte dåligt, tycker jag. Förresten dom har free refills ÖVERALLT här, när glaset är nästan tomt så kommer dom och frågar om man vill ha mer, spelar ingen roll om du köpt vatten, kaffe, cola, sweet tea vad som helst och dom fyller på hur många gånger som helst. Till exempel när jag ätit klart så frågade hon till och med om jag ville ha mer vatten, alltså när det var dags för oss att betala.

På vägen hem så släppte vi av systrarna Zatta som bor i Athens, men påvägen ner från vart dom bor så hade en bil kört ner i diket och en annan bil som hjälpte dom hade parkerat tvärs över vägen, så vi satt och väntade i ca 15 minuter innan vi bestämde oss för att försöka komma ut någon annan väg, men då fastnade vi nästan. Det har nämligen börjat snöa igen så vägarna är hala och snöiga, det ska tydligen snöa imorgon och på måndag också! Så vi kommer antagligen ha en snow-day på måndag! Trevligt! haha jag är i alla fall jätteglad att snön är tillbaka!! :)

exchangestudent christmas party

Godkväll/natt.. Klockan är 12 och jag kom hem för en liten stund sen.

Utbytesstudentsträffen var hur rolig som helst. Jag kom dit lite sent eftersom jag blev sen med matlagningen (blev potatismos haha) men väl där fick vi lämna våra presenter under julgranen. Dom bor i seriöst det största hus jag sett. Det var en STOR undervåning med massa rum, + en övervåning och så visade det sig senare att dom även hade en bottenvåning. Jag är helt kär i deras hus. I alla fall, vi åt lite mat och umgicks. Träffade utbytesstudenter från Brazilien, Tyskland, Slovenien och Schweiz.

När vi ätit klart var det dags för klapputdelningen, "leken" vi körde hette White elephant christmas eller något sånt och det gick ut på att vi alla skrev ner våra namn på ett papper. Han numrerade alla namnen och någon fick säga en siffra, personen som siffran stod vid fick gå under granen, ta ett paket och öppna det. Så skulle den personen säga ett nummer, och personen som då blev "vald" fick välja mellan att antingen ta förra personens paket eller ta ett nytt. Men man var tvungen att bestämma INNAN man öppnade det, så när man öppnat paketet så var det försent, då fick man det man tagit. Så gick det vidare så, man fick "byta" presenter 2 gånger varje omgång innan man var tvungen att ta ett nytt. Jätteroligt då Leo slutade med en parfymflaska från Victoria's secret. Min USA-filt var jätte populär! Alla ville ha den, och jag slutade med en jätteful väska, mössa och en halsduk. Men så kan det gå.

Vi spelade Apples to Apples men blev abrutna av en Leonardo som jättegärna ville åka till Bdubs (Buffalo wild wings) och bara chilla och kolla på Karaoken. Så alla ungdomar (10 sammanlagt) sätter sig i två bilar för att åka dit. Vi beställer något att dricka och två av killarna beställer lite mozarella sticks. Lite senare kommer managern för Bdubs in och säger att vi inte kan sitta där om vi inte ska köpa något, för att han hade världens kö på människor som tänkte äta, så om vi inte beställde så var han tvungen att be oss ge honom 5 dollar var. Så alla köpte en varsin liten grej med potatischips (det är som tjocka rätt mjuka potatisbitar som är jättegoda). Men han sa att om det inte varit så mycket folk så hade det varit okej.

Vi satt kvar rätt länge ändå, så får jag ett SMS av kristy att jag måste vara klar med allt (förutom smink) imorgon kl 8.30 när vi åker mot våran tävling. Leo smsar sin värdbror som säger "is it ok at like 12?" och klockan är då 10. Så när alla andra åker så sitter jag, Leo, Mariana och Martin kvar helt ensamma. Träffade folk från skolan som var där och firade födelsedag. Jättekul att träffa dom sådär på fritiden :)

tillslut runt kvart över 11 kommer hans bror och hämtar upp oss. Han visar sig vara jätterolig och vi har superkul i bilen. Jag har lite bilder att visa, dock är dom fortfarande på Leo's mobil, men lovar att visa när han lagt upp dom på facebook! Men goodnight and i'll talk to you tomorrow

Progressreports and food

Och... så var snön borta. Så länge höll det, ett par dagar. Det snöade hela morgonen och allt var jätte fint och mysigt, så mitt på dagen så var allt borta. Tråkigt, snön som är så fin.

Jag kan inte förstå att det är fredag, det känns som onsdag. Men det är ju bara skönt, vi fick Progress reports idag. Mina betyg ser bra ut, föruom historia där jag har 74%, sen har jag 100 i PE, 98 i treble, 86 i Government, 97 i engelska, 94 i psykologi och reading har jag ingenting i just nu för hon har inte uppdaterat. Så utöver mitt historia betyg så är jag jätte nöjd.

På government hade vi en vikarie, (leonardo's värdpappa, som är sjukt rolig) och vi kollade på filmen "The great debaters" som är baserad på en verklighändelse där ett College för mörkhyade för första gången får ett Debate-team. Vi hann inte se hela, men jag har sett den förut och jag gillar den! Vi kollar på den eftersom vi precis hade debatter i klassen som vi skulle presentera och sånt.

På engelskan fick vi ett "homework-pass" så om det är någon läxa vi vill slippa (i vilket ämne som helst) så kan vi lämna in den och slippa. Här om dagen fick vi en "ice cream ticket" så får vi gratis glass under lunchen. Snäll engelska lärare ju!

Nu är jag i alla fall hemma och måste avsluta för Kristy hann inte till affären så jag måste hitta på något att laga från scratch här.. något svenskt! Trevligt.

caitlyn mimar bruno mars

Så, ännu en sen uppdatering för mig, jag borde sova men jag fastande vid att försöka få videon att fungera. Vilket jag tillslut fick! den är LITE off i början men sånt får man leva med :) och den är sne, men i can't help it



haha ja hon är så sjukt skön att umgås med, USA's knäppaste men ändå roligaste människa någonsin! :) and that's why i love her

Imovie hates me

Haha oj, så förra inlägget blev rätt långt, men ja imorgon är det Christmas Party for the exchangestudents. Vi ska ta med en maträtt från vårat hemland (jag tänkte swedish meatballs, men det kommer bli lite wannabe för jag kommer köpa frysta och bara värma upp, för ingen vet ändå hur dom borde smaka) och sen en present. Presenten som Kristy tyckte jag skulle ge var presenten Amanda fick förra året (en USA filt) haha, för dom sa att man fick ta något som bara låg hemma man behövde inte köpa något nytt. Rätt roligt att jag ger bort något Amanda fick förra året på samma sak.

Så jag har en rätt rolig video att visa er när jag är klar med redigeringen! Haha eller jag vet inte om ni tycker att det är kul, men vi garvade ihjäl oss! :) Caitlyn är den roligaste amerikan jag någonsin träffat! No lie

Trevligt att det vill sammarbeta, musiken vill inte synka med videon.. det är typ någon hundradel fel och jag vet INTE hur man fixar det.. Blir irriterad. I've tried everything! NÅGOT TIPS, NI SOM VET HUR IMOVIE FUNGERAR?!?!

Men jag ska fixa det här! Videon ska upp! no matter what! Talk to you later, när jag listat ut det här!

A LONG DAY AT COLUMBUS

Nu är jag hemma från en otroligt lång dag i Columbus. Jag såg att jag fått frågan vilken förening jag åker med, många frågor finns det svar på under kategorin "svar på kommentar" men för att låta dig slippa leta igenom den kategorin så täntke jag ändå svara lite snabbt. Jag åker med Explorius och jag är jätte nöjd!

Så dagen började med att när klockan ringde så sprang jag och Tiffany till Homeroom för att meddela Mrs Farely att vi var här och att vi skulle åka med kören till Columbus. Så här lät det ungefär.

Jag och Tiff - Mrs. Farley, we are here!! and now we are leaving again.
Mrs Farley kollar förvirrat på oss
Jag och tiff - we're going to columbus with the choir so we had to come and tell you that we are here..
Mrs. Farley stirrar fortfarande förvirrat på oss
Mrs Farley - Both of you? are you both leaving???
Jag och Tiff - yeah, and Alli (tror jag hon heter. haha)
Mrs Farley (lite förvånat) - oh okay... well have fun


Stackars Mrs Farley var inte riktigt beredd på det kl 8 på morgonen. I alla fall, vi gick ner till Kör-rummet där alla skulle samlas, det var Bells 2, Treble Chorus och Bass chorus som åkte. Vi hade två bussar som vi satt på. Vi hade HUR roligt som helst på bussen, jag satt bredvid Caitlyn och i sätet bredvid oss satt Janelle och Tiffany. Vi satt och skrattade, lyssna på musik, sjöng och ja hade hur kul som helst helt enkelt.


jag och bästa Caitlyn!


jag och tiffany perry, herregud vad kvalitéen är dålig..

Efter den 2 timmar långa bussresan så var vi äntligen framme, vi gick in på toaletten och bytte om för att sedan gå och värma upp. Treble Chorus började, sedan värmde Bass Chorus upp och sedan bells. TV var där och spelade in och allt gick superbra, vi sjöng våra låtar först, sedan bells och sen basschorus. Vi hade dock en minimum tid på 1 timme, så efter att alla uppträtt så fick vi lov att gå upp och sjunga igen.

Det var jätte varmt och att stå upp och sjunga i 2cm klackar, kjol och kavaj är INTE kul, och om man dessutom låser knäna så är risken att svimma större. I alla fall, mitt i en låt så ser jag en tjej bakom mig falla ner från våran lilla "scen grej", landa på högtalaren och sedan falla ner på govlet. Hon ligger och skakar i ett par sekunder innan någon hinner fram och kan hjälpa henne. Hon blöder i ansiktet men Mrs Nuzum säger åt oss att fortsätta sjunga, typ 3-4 tjejer i kören sitter ner och gråter (eftersom de antingen är jätte oroliga eller rädda) och resten av oss som inte gråter är ju såklart också jätte rädda och så, så mycket sång blev det inte. Våran rätt stora publik försvann på 2 minuter.. Och det satt tillslut bara 2 personer kvar och kollade på oss. Jag var så himla rädd, skakade och kände för att gråta men jag höll ut. Caitlyn sa att jag sett livrädd ut. Stephanie som tjejen hette kördes till sjukhus och resten av oss beodrades att ta våra saker och gå till bussen. Vi åkte sedan till ett spaghetti ställe för att äta lunch. Jag tog en 4 cheese manacotti som var jätte god, det ingick hur mycket bröd och sallad man orkade (som faktiskt var supergott) och sen maten och dricka. Sedan var det efterätt också, Cheesecake för mig och den var supergod! Dom hade 3 långbord reserverade bara för oss och det var inte mycket folk där alls eftersom det var ca 1 på eftermiddagen. Servitörerna var jätte roliga och skämtade med oss och fick oss att skratta.


jag och Taylor var lite Warren-aktiga tillsammans!


Rätt komisk bild tyckte vi, tiffany's "sallad" (hon gillade bara krutongerna) och hennes Ice Tea med typ 5 sockerpacket bredvid (Te't var jätte starkt så man var tvungen att ha i massa socker och det var fortfarande starkt efter 5 sockerpaket..) Men ja, nyttiga USA tänkte vi ;)

Ja vi hade det jätte roligt i alla fall och efter maten så gick vi till toaletterna för att byta om till våra vanliga kläder igen. Rätt trång toalett och det tog lite tid innan alla fått plats att byta om och tagit sig till bussen igen. Vi lämnade columbus vid beräknad tid, men vi stannade vid sjukhuset där Stephanie låg så att Bre (hennes bästa kompis tror jag) och Mrs Nuzum gick in. När de kom tillbaka så hade de en rätt hemsk bild att visa, hennes tänder var antingen utslagna eller rätt illa skadade, hennes läpp hade gått hål, hon hade jack och sår i ansiktet som de skulle få sy.. Men uppenbarligen var hon rätt pigg och glad ändå. Det lilla stoppet tog ca en timme, så vi skulle vara 1 timme försenade hem. Så istället för 5.30 som sagt så skulle vi vara hemma runt 6.30 (jag hade träning till 7, och jag hade hoppats på att hinna dit ett tag i alla fall), men så var vi ju tvugna att göra en toapaus såklart, så vi var inte hemma förens runt kvart över 7.

Patti (min värdfarmor eller vad man ska kalla henne) hämtade upp mig och sa att Kristy bett henne att köra mig hem, men eftersom jag inte hade någon nyckel så körde hon mig hem till henne istället. Vi hade jätte roligt, vi pratade om allt från sverige, tv-program, barndom, utbildningar, yrken! ALLT, jag hade så himla trevligt med henne helt sjukt. Runt 9 kom Kristy och hämtade upp mig och jag fick åka hem.

snowday tomorrow?

Det kom tillslut lite snö på marken och när vi går mot dörren så säger alexa "oooh the first snowball of the year.. to bad i missed, i was aiming for you edda" haha jättesnällt att sikta första snöbollen på sin utbytesstudent ;) haha Men som tur var så missade ju hon. Imorgon bad Kristy mig att kolla ut på vägen det första jag gör, om det är snö på vägen så ska jag kolla på internet om det är någon delay/snowday .. LITE SNÖ PÅ VÄGEN?! Snälla amerikanare, lite snö på vägen har ingen dött av. Eller så kanske jag inte ska säga, men ni förstår. Jätteskönt hade det varit med ett 2hours delay eller något, men eftersom Mrs Nuzum och uppträdandet inte riktigt bryr sig om det, så måste vi treble chorus människor vara där kl 8 ändå och det sög ju för Kristy som i så fall måste upp och köra.



Men nu ska jag sova, kommer inte komma hem förens runt 9-10 imorgon kväll. För direkt efter att vi kommer hem från Columbus så blir det träning! So I'll talk to you later :)

Svar på kommentar, förening

Eira ([email protected]) om I'm the worlds greatest:
Vilken förening har du tränat för i Sverige och hur länge? Kram :)

Jag tränade först ca ett halvår med Black Shadows allstars innan dom la ner, och sedan var det Dala Cheer Extreme i ett år, innan dom också la ner. Båda föreningarna fanns i falun. Dock var vi på nybörjarnivå, och jag har tränat 2,5 år nu blir väl 3 i April. Men det är första gången jag tränar på riktigt golv! kram :)

I'm the worlds greatest

Jag har precis avslutat min gymnastikträning och nu återstår 3 timmar på gymmet.. Och jag har INGENTING att göra, förutom att sitta här och göra klart min Psykologi, men ändå. Det gick HUR bra som helst! Jag gjorde min running tumbling HELT själv, har till och med en video att visa er eftersom ni ville se ! :)


Min landning är lite ofokuserad än, men det är trots allt första gången jag gjort det utan att Jeff eller någon annan ens kollar på. Jeff sa att varenda gång han ser någon spotta mig i framtiden så är jag skyldig honom 5 dollar. och det vill jag ju inte !

Det har förresten snöat hela dagen här! Lycka! och folk som sa att det inte skulle komma snö förens i januari, men dock stannade inte snön på marken, det ser mer ut som att det regnat. Så det är ju trevligt.

Idag gjorde jag klart mitt historia prov och det gick faktiskt bra (då jag fick hjälp lite innan.. hehe), och imorgon har vi inte skola alls!!! yay, vi åker till Columbus med kören för att sjunga på Governors något. Så en heldag med folk jag älskar, kan nog inte bli bättre! Ipoden kommer med, så bilder och videosar ska jag försöka fixa. Jag tänkte även fixa en ny kategori här för mina videosar, så om ni vill hitta en video igen så finns det en kategori med alla! Bra va?

svar på kommentar, natalie

nataliegoesamerican om you know, i'll do anything for ya:
haha wow jag är omnämnd på din blogg ;)
men jag mena den dära julfilmen som ni kollade på med familjen ;) burlesque eller hur den stavas verkade ännu bättre nu när jag kikade på trailern ;)

klart du är ;) haha jaa den var inte bra alls! jaa jag vet :D

Tonight will be the night that I fall for you


Bruno Mars - Grenade

Secondhand serenade - Fall for you

Dom två låtarna som jag fastnat på! :) Helt kär i låtarna!

you know, i'll do anything for ya

Okej, så vädret kunde ju inte bli tristare idag, det har spöregnat hela dagen. Det började tydligen 3 inatt och det regnar fortfarande.. Det skulle ju lika gärna kunna snöa, det är ju i alla fall mysigt. Men dom har lovat lite snö möjligvis imorgon!! Glad!

Dagen började lite segt, 6 år sedan Elin dog (min gamla klasskompis) och vi fick fortsätta med våra Historia prov. 1. Jag hann inte klart IGEN (egentligen ingen big deal eftersom det var fler men ändå) 2. jag vet inte svaren till resten av frågorna och det gör mig galen, att jag inte kan någonting om något jag tyckte att jag förstod. 3. Mitt betyg i historia är rätt dåligt nu, och att göra ett dåligt prov kommer INTE göra det bättre. 4. Mrs Clark är inte läraren som har empati eller sympati, så att prata med henne kommer nog INTE hjälpa. Eller det har hon nog, men jag har bara känslan av att det inte kommer det.

Men under 4de lektionen blev allting bättre, det var Government och den var lika avslappnad som vanligt. Vi fick avsluta våran förberedning inför debatten på torsdag och eftersom min grupp var klara med det efter 5 minuter så satt vi där. Alla andra var klara ungefär lika snabbt. Så resten av lektionen gick åt att prata med kompisarna, diskutera livet med Steven (uppenbarligen var jag jätte komplicerad att prata med.. haha) och typ hälften av tjejerna satt vid sina telefoner på Facebook, helt öppet och Mr Schob brydde sig inte. Den lektionen gör mig alltid glad :) På engelskan fick vi tillbaka våra uppsatser, fick 62/70 (ett B) och kommentaren "I know this essay was hard for you, but you did a really good job!" Så jag är rätt nöjd! Det var ett par småsaker som drog ner mitt betyg, såsom stavfel, grammatik, val av ord osv. Men grammatik har ju aldrig varit min starka sida, fråga min gamla engelska lärare ;)

Lunchen var rolig, men vilken dag är den inte det? Jag och Caitlyn har matchande handsprit, min luktar blåbär och hennes luktar grönt äpple, men det är samma märke. Så vi blandade, det luktade jätte gott! Så om ni någonsin har dom två olika handspritslukterna så prova att blanda! Jag är förresten beroende av det, jag överanvänder nog handsprit, är det farligt?

Det hände inget speciellt intressant eller roligt resten av dagen, och efter skolan åkte jag som vanligt till gymmet och hade träning. Det gick helt okej, inte mycket att kommentera. Förresten på tal om kommentarer, Natalie filmen lät nog bara dålig eftersom jag är sämst på att förklara saker! haha den var faktiskt jätte bra!


så nu kan du dömma själv ;) haha


RSS 2.0