längtar

I'm so exited, men samtidigt nervös!

Jag kan inte förklara det, jag ser så sjukt fram emot Augusti just nu, ni anar inte. Jag vill veta vilka mina blivande familjemedlemmar är, vart jag kommer bo, vilka mina kompisar kommer bli, ALLT! NUU! Åh, det ska bli så skönt att komma ifrån allting ett år, slippa allting.. Fast jag kommer ju sakna familjen, Emil och vännerna såklart! Men jag kommer ju tillbaka!

Det känns som en evighet innan jag åker, jag vill att tiden ska gå fortare. Jag vet att jag snart kommer stå på Arlanda flygplats och tänka, va fort allting gick, vad hände? Men som sagt, det är långt dit.. än så länge.

Augusti, vart är du?

edda igen

Ja, som ni ser så var Simon inne och pilla på min blogg! Och så är det även en ny bloggdesign uppe! Observera att jag verkligen försökte göra den i de amerikanska färgerna.. Men vem kan motstå rosa? Men, det var värt ett försök right?

Jag lovar att jag ska göra en när jag kommer till USA som innehåller lite mer bilder av staden jag är i och även lite kompisar osv :) Så blir det jääääätte personlig, och jäääätte amerikansk! Hehe, men jag är nöjd med min nu, så den kommer sitta ett tag! Tills jag tröttnar ;)

Whoaalaa!

Wohoo! Eddas egna design uppe ;)

Och inlägg skrivs av Mig! Inte Edda, Inte Elsa Och inte dig heller!  haahaaa:)   utan av mig, simon tha Goot! xD
Och bloggen är roosa tror ja faktiskt, för de som inte la märke till det :o
thisisedda! =)

new design

NY DESIGN! va tycks? väldigt enkel I know. Men de duger just nu! Är med och tävlar om en bloggdesign från Jessica 's blogg :) Annars får väl simon göra en ;) haha

Svar på kommentar! :)

Fick en förfrågan om att skriva mer om förberedelserna.
Så, tänkte ta allting från början väldigt grundligt (nej jag är inte så duktig på att uttrycka mig). Och jag kan bara tala för Explorius, vet inte hur det fungerar på andra organisationer.

När man väl valt en organisation man vill åka med så skickar man in en intresseanmälan. De kommer höra av sig om en intervju och du får en massa papper hemskickade som ska fyllas i. Där får du fylla i lite varför du vill åka, hur du är som person, om du är religiös, om du skulle kunna tänka dig gå i kyrkan, bo i en familj med en annan religion eller en annan etnicitet. Dina föräldrar ska även skriva lite om hur de känner för resan och vad de tycker. Dessa papper ska sedan tas med på intervjun.

Intervjun är indelad i två delar, en med dina föräldrar och en själv på engelska/svenska. När dina föräldrar är med så kommer de mest gå igenom regler och allmäna frågor som ni har. Sedan kommer du att ha en egen intervju med henne/honom. En del på svenska men även på engelska, många av de frågor från papperna du fyllde i kommer att komma med. Lite om dina förväntningar och funderingar, vad du tycker om att göra på fritiden och allmän fakta om dig själv.

Efter intervjun kommer du få ett Ja tack kort som du ska fylla i och skicka tillbaka. Du kommer även att få ett mail där du får inloggningsuppgifter till en internet sida. Där ska du fylla i sidor om tex. dig själv, dina intressen, läkarbesök (du ska göra ett läkarbesök och även göra tbc-test och ta Hepatit A vaccinering), på skrift av lärare och rektor. Du ska skriva ett personligt brev och dina föräldrar ska skriva om dig och vad de tycker. Det kommer även finnas en fotografi-del där du kan ladda upp fotografier på ditt liv (familj, dig själv, kompisar, osv). Allt detta är såklart på engelska.

När du sedan skickat in allting då är det bara att vänta på en familj. Jag är där, ska ta min andra hepatit A&B spruta på fredag och sedan i Maj har vi en "informationsträff" med alla som ska till USA 2010/11. Vad som händer där återstår att se! Kommer såklart att blogga om det! :)

Jag hoppas att du fick svar på din fråga, annars är du välkommen att ställa konkreta frågor på det du vill veta. :) Jag vet inte riktig vad jag skulle svara, men om du ställer frågor så ska jag svara så gott jag kan! :) Sedan är jag inte så duktig på att förklara mig i text, men jag hoppas det duger!

Så, alla med frågor. KOMMENTERA DOM! :)

RSS 2.0