Vad ska man ha med sig?

Gud vad ska man ta med sig egentligen? Min väska vägde 4 kg har jag för mig att mamma sa.. Så då får man räkna bort 4 kg från maxvikten, och sen ska jag ju helst inte maxa det heller.. Utan ha några kg över så att jag har plats för saker jag köper i new york.. Problem, och hur ska jag kunna välja ut kläder som jag ska ha med? Jag älskar ju mina klänningar och mina klackskor.. Men dom kommer antagligen inte följa med. Jobbigt. Men skor kan jag ju köpa där, och klänningar är roligare att köpa utomlands då det finns ett annat utbud.

Så ni som har/ska åka och har packat.. Vad har ni med er och hur mycket väger resväskan?! och ni som kommit hem från utbytesår och läser min blogg (om det finns någon sån?) hur mycket hade ni med er och om ni fick göra om packningen och valet av kläder/saker vad skulle ni gjort annorlunda? Till exempel, skulle ni tagit med er mindre/mer, andra kläder, lämnat något hemma som ni inte använde? Osv.. Skulle vara underbart med lite tips och åsikter!

någon snäll själ kan ju få köpa den här fina till mig! haha helt perfekt hade det varit!

Presents

Nu är vi hemma igen! Vi hittade faktiskt det vi letade efter och nu är alla presenter klara. Men Amanda (tjejen som bodde där nu iår) berättade att dom är galna i Zebra-mönstrat så det skulle ju vara lite roligt om dom fick något sånt också.. Men det visar sig.


Detta är då presenterna vi köpt. Anledningen till att vi köpt Iittala grejer är för att min familj är finska, och det är iittala också.. Och eftersom det är så jävla svensson och ta med en dalahäst och Snö-smycken så tänkte vi att då kan vi vara lite finska! haha

Vi tänkte hämta resväskan snart också, väga den och sedan börja välja lite kläder som jag ska ha med mig.. Dock ska jag absolut inte börja packa än.. Bara lägga dom kläderna som jag ska ha med mig i en egen liten hög. Sedan börja fundera lite på andra saker som ska med. Får se hur det blir!

Insjön

Nu ska jag och mina föräldrar åka till insjön för att köpa lite presenter till värdfamiljen! Ska ta kort på alla presenter när jag kommer hem! :) Eller det kanske inte är så smart ifall dom skulle få för sig att gå in på min blogg (via länken på FB) fast nej det tror jag inte! haha jag skriver i alla fall när jag kommer hem!

puss

Avskedsfest

Nu har jag precis haft en avskedsfest för min familj, mina bröder, madde och min kompis familj (deras mamma är mina bröders mamma) eftersom min kompis familj åker till västkusten imorgon, så jag kommer inte hinna träffa dom något mer.. Lite tråkigt, men någon gång måste ju bli den sista (på tio månader).. Mina bröder och madde kommer jag ju träffa fler gånger. Så nu sista veckan eller ja sista 11 dagarna ska jag spendera på att träffa kompisar som jag inte träffat på evigheter och packa och sånt.. Dock har jag en känsla av att packningen kommer att glömmas av och få göras på söndag/måndag nästa vecka.. haha

ja vi åt i alla fall jätte god grillad mat och till efterrätt fick vi tårta! Hihi, jag som älskar tårta! Fick även ett jätte fint halsband av Taras familj.

fint va?

Svar på kommentar.

Fick en fråga som jag inte kan svara på personligt (då personen inte lämnat någon Bloggadress) Så jag svarar på den här.


Oj syns dåligt, men det står i alla fall, "vad kan du för gymnastic då? :) vart ska du flytta till i usa & vilket lag ska du börja i :)?"

Jag kan inte alls så mycket gymnastik då vi inte tränat så mycket på det i mitt gamla lag, jag kan rondat och hjulningar. Sedan kan jag flickis med pass, men både flickis och handvolt ska jag få öva på i USA så att jag kan det! :) Jag ska flytta till Ohio och träna i Ohio Valley Allstars. Så så ligger det till. Om det är något mer ni undrar så är det bara att fråga på!

TVÅ VECKOR KVAR!!!!

Herregud, det är bara två veckor kvar, om exakt två veckor landar jag i New York! Galet.. :o

Fick min piercing idag (en retainer), den är genomskinlig så att jag kan ha den när jag är i usa och cheerleadar.. Annars finns ju risken att den läker igen.. Och tungan är inte något jag vill trycka hål på (fick lov att göra det när jag var nypiercad i naveln..). Haha dock var det jätte svårt att få fast den, igenom hålet var inga problem men att få fast ringen (ja det var en ring man skulle trycka igenom till ett liten grop, haha min förklaring där.) var huuur svårt som helst. Det var liksom komplicerat när man höll den i handen och det blev 100 gånger svårare när den satt i munnen.
jaja, jag har precis jobbat så jag är helt slut. Dock tänkte jag ut och springa lite!
puss på er

VISUM

Mitt visum har äntligen kommit, eller det kom i torsdags tror jag men har inte haft möjlighet att hämta det. Känns skönt att det är avklarat och ännu skönare var det att det var inlimmat i passet. Då slipper man hålla reda på två saker! För jag är nog bäst på att tappa bort saker.

Har pratat rätt mycket med min värdmamma, mitt lag som jag ska träna i har Koreografihelg nu så hon skulle försöka fixa en video eller något så att jag får se vad som händer. Sedan hade hon hittat en dräkt till mig för 100 dollar istället för 220 som dom kostar i nypris. Det känns verkligen jätte bra! Dock ser det ut som om att jag kommer få vara bas, jag som hade hoppats på topp. Men eftersom jag inte är så vig när jag står på höger ben samt att topparna är "really small" så blir det nog inte så. Och med really small menar hon verkligen det, då mitt lag har åldrarna 11-17, och jag räknas nog som stor om man jämför med 11 åringarna.

Jag har lite presenter kvar att köpa samt ta massa kort på Falun och Borlänge och såklart så har jag packningen kvar. Det är inte så lång tid kvar nu och jag förstår inte vart tiden tog vägen. Det var ju nyss det var januari och jag precis fått inloggningen till den där sidan med all info.. herregud, då tänkte man "åh kan det inte gå liite fortare, orka vänta 7 månader till" nu är det mer "åh shit, snart två veckor kvar.. hur ska jag hinna med allting?" Galet, hur man tänkte att jag kommer ha så mycket tid att säga hejdå till alla och förbereda mig. Men sanningen är att helt plötsligt står man där och inser att man har jätte många man vill träffa, på jätte lite tid. Jag måste börja träna lite också, i alla fall kondition och vighet.. Jag tänker åtminstone orka med träningarna sen att jag kanske kommer vara rätt mycket sämre och svagare är ju något man kan träna upp. Men bara grejen att ha uthålligheten känns rätt viktigt. Synd bara att min motivation inte insett det än, det är mer "hm, undra om jag ska ut och springa lite.. nej orkar inte..."

Hur långt har ni kommit med förberedelserna? och hur mycket ska ni ta med er?

Ambassaden

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag på Ambassaden.

Vi åkte dit till ca halv 10 imorse (hade tid kl 10), det var verkligen världens längsta kö så det var bara att börja köa. Det var ca 30 grader ute så man höll helt ärligt på att dö. Runt 20 över 11 kom jag fram och fick komma in. Vakten vid dörren ropade "next" så jag gick dit. Han kollade mitt pass och såklart säger han:

han - hurri? (uttalar det Hurry såklart)
jag - yes
han - is your last name hurri?
jag - yes it is, (skrattar lite)
han - well, are you in a hurry? (skrattar också lite)
jag - no i'm not.
han - haha good!

han ber att få kolla på mitt kvitto på att jag betalat avgiften samt kuvertet och ett till papper, när han sett allting så ber han mig komma in, jag får lägga alla mina papper och min tröja i en låda precis som på en flygplats. Jag går igenom metallgrejen och får tillbaka mina grejer. En till vakt ber mig gå upp till vänster om bilarna och in genom dörren, jag gör som jag blir tillsagd och sätter mig och väntar på en stol. När alla som satt före mig kommit in så får jag gå fram till en lucka där det är en man som pratar svenska. Han vill kolla på alla mina papper och så sorterar han ut de papper som han inte behöver och de får jag tillbaka. Han frågar även lite vart i USA jag ska, om jag pratat med familjen, om jag har några syskon och vilken maskot skolan har. Dessa frågor ställde han för att vara social eftersom det inte var själva intervjun. Jag blir bedd att sätta mig på en stol. Alla andra som inte heller fått komma till sin intervju sitter också där och de har BBC world news på tv.

Efter ca en timme så ropar de mitt namn och ber mig komma fram till lucka E. Jag går dit, och där sitter en amerikansk man, han ber mig placera mina fingrar på högra handen på en apparat som sen tar mina fingeravtryck, samma med vänster hand och tummarna. När det är gjort frågar han om jag går på High school här i sverige och jag svarar att jag gått första året. Så frågar han om jag bor hemma och vad mina föräldrar jobbar med, ifall jag har några syskon och vad de jobbar med. Han frågar även om jag varit i USA förut och vart jag var då. När han var klar gav han mig ett papper och sa att jag MÅSTE ha med mig det här till flygplatsen och att jag absolut inte får lägga ner det i resväskan samt att mitt pass och visum kommer inom en vecka. Jag tackar och går ut.


Så gick det till och jag var där i 3 timmar, från halv tio till halv 1. Det känns jätte skönt att ha det gjort och det var inte alls så läskigt som jag tänkt mig. Någon mer som var på Ambassaden idag eller som ska dit snart?

Nu kan jag äntligen fokusera på att säga hejdå till mina nära och kära och såklart packningen. Måste kolla upp vad det är för viktregler på mina inrikesflyg så att jag slipper betala massa övervikt. Känns jobbigt att börja resan med att betala en massa onödiga pengar.

Ambassaden imorgon

Idag åker vi mot stockholm, ska sova över där så att vi slipper åka så tidigt imorgon. För imorgon är det dags, då ska jag till Ambassaden.. Wish me luck, och jag uppdaterar när jag varit där :)

Fler som ska dit imorgon?

designen fixad

Så nu kom det äntligen en ny design, eller ja en ny header i alla fall. Simon ska hjälpa mig fixa bakgrunden osv när han kommer hem från Göteborg. Så det får se lite tråkigt ut nu ett tag framöver. Men ser ni, ingenting som är rosa. är jag inte rätt duktig ändå? :D

Only one month left!

EN MÅNAD KVAR!!!!!!!!!!!!!! :D I'm so excited! Det är helt galet, jag är så sjukt nervös och samtidigt så sjukt peppad. Det här kommer helt ärligt bli det absolut bästa året i mitt liv, no offense men helt ärligt, USA high school cheerleading! Kommer bli så sjukt bäst, och min värdfamilj ♥ Har ni otur kanske jag stannar där förevigt.. Och plugga där efter gymnasiet är ju en stor dröm, synd att det är så dyrt bara.

Iiiiih, helt i extas är jag vet inte vart jag ska ta vägen! Snaaaaart sitter jag där på arlanda och ska säga hejdå till familj och vänner. Gud vad det kommer bli jobbigt.

flygtider

Fick mina flygtider av Pierre nyss. Både flyg till New York den 10 Augusti, samt när jag ska hem den 16 Juni. Sen fick jag även veta mina inrikesflyg. Dock var dom väldigt komplicerade då jag har många byten och många omvägar.. Men det är väl så det får bli.


har skrivit mina inrikesflyg. 1 är där jag startar i New York alltså, sedan flyger jag ner till 2an i Florida, för att sedan flyga upp till 3an i Washington DC för att sedan flyga till 4an Parkersburg (West Virginia). Parkersburg ligger en rätt kort bit ifrån mitt hem, även fast jag ska bo i Ohio. Så jag bor verkligen på gränsen till WV. Jag har ca 4 timmars väntetid i Florida och 1,5 timmar i Washington DC. 4 timmar känns ganska länge då jag inte har en människa att prata med, men jag ska väl börja med att hitta min gate och det kan ju ta ett tag. Hellre 4 timmar än en halvtimme.

Det ironiska med allt är att jag flyger på Fredag den 13. Så det är väl antagligen något som kommer skita sig, bara för att jag ska flyga helt själv. Försenade plan, en krash eller något annat roligt. So wish me luck!

sprutor klara, ambassaden kvar

Idag har jag varit och tagit den sista Twinrix sprutan, en sak återstår och sedan är det bara att vänta tills den 10 Augusti då jag lämnar landet för att börja mitt år i USA. Det jag har kvar är att besöka ambassaden den 15 juli förhoppningsvis kommer inte det att ta allt för lång tid utan att jag kommer därifrån rätt fort. Snart måste jag börja fundera på vad jag ska ha med mig och sådana saker. Ska nog även rensa ut min garderob snart. Fick lust att göra det nu, men jag ska kolla klart på Herkules.

Snart kommer min uppdatering att bli bättre också när jag har lite mer att berätta. Det händer inte så mycket, men jag ska försöka att förmedla mina tankar och funderingar lite oftare. :)

EDIT: gud va mycket "snart" jag skrev överallt kändes det som.

RSS 2.0