DC friday

Vi började morgonen med en supergod frukost innan vi begav oss ut till Vietnam War Memorial där de hade massa statyer på folk, och även en rad med massa länders namn på som symboliserade länder som hjälpt USA i kriget, Sverige fanns med. Sedan gick vi till Lincoln Memorial och kollade på den superkända statyn av Abraham Lincoln. The Reflection Pool finns ju där precis utanför också, där många kända filmer spelats in och många kända tal hållits. Om ni sett Forest Gump, så är den med när han står och pratar inför en stor folkmassa och så kommer Jennie springande i vattnet och skriker ”FOREST” eller nåt sånt. Ja det är den poolen hon springer i. Martin Luther King hade sitt ”I had a dream” tal där, med mera. Men det var inte så mäktigt, mest för att dom höll på att renovera poolen så den var helt tömd på vatten.. haha.

Vietnam war memorial

Lincoln Memorial

hahah är inte spegelbilden helt underbar ;) näe.. fy va trist med ombyggnad.

kinesiska turister.

Fritiof och Andrea

Efter det blev det WW2 memorial som var mest en lång stenvägg fylld med massa namn. + att det sedan fanns en större cirkel grej med alla stater skrivna och i mitten fanns en fontän eller vatten, och det var i alla fall superfint. Så gick vi vidare till D.C.’s högsta byggnad, Washington Monument (det superhöga tornet) som Reflection Pool avspeglar. Rätt häftigt. Efter en stund där gick vi vidare till The White House,  rätt coolt, och herregud vilken gård dom har.. Jag skulle gå vilse, vilken skam att dom antagligen aldrig kan vara ute i deras fina trädgård, säkert alldeles för farligt.. Med  tanke på USA’s huliganer och andra galna människor. Får man inte ens ha en plastkniv i matsalen i skolan så kanske det är bäst att presidenten med fam stannar inne.

alla utbytisar från ohio

Sen gick vi till The old postoffice och åt lunch, blev kycklingrulle som jag inte var så galet imponerad av. Efterrätt blev Ben&Jerry’s! Muumms. Det fanns lite affärer där så lite turistshopping blev det, En tshirt, en kylskåpsmagnet av Ohio, och sånt. Sen vart det National Museum of American History, där gick vi runt i ca 2 timmar och kollade på lite saker. Kanske inte det roligaste jag gjort men hade ju roligt sällskap i alla fall.

Sist gick vi till Tysons Corner Mall som är det näststörsta köpcentret i hela USA , och största på Östkusten. Himla grymt, hittade ett H&M där jag köpte en rosa kjol, så hängde vi på Forever 21 i evigheter, hittade en söt byxdress och solglasögon. Prettyy good. Innan vi samlades sprang vi till Tacobell och köpte lite mat. Så blev det hotellet och chilla i bubbelpoolen och kolla på Paranormal Activity.

från museumet vi var på, tänkte på Josefin som bor där borta ;)


Kommentarer
Postat av: Josefin

Wiiiii OKLAHOMA! :D Route 66 passerar jättenära där jag bor btw! :) Verkar som att ni hade en toppenresa, gud vad kul att se huvudstan!! :D :D

2011-04-20 @ 04:18:46
URL: http://josefinsusa.blogg.se/
Postat av: Martin

Coolt, dit vill jag också åka.

2011-04-26 @ 17:17:28
URL: http://renovering-vaxjo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0